SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGProcesul dintre Iohannis si ANI - suspendat

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Instanta de la Alba a dispus astazi suspendarea procesului prin care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, contesta constatarea Agentiei Nationale de Integritate care arata ca Iohannis ar fi incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala. Suspendarea procesului a fost decisa deoarece in acest caz la inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput o urmarire penala intr-o situatie care are legatura cu acest proces. Cosmin Muntean, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, ne-a declarat astazi ca instanta a fost informata ca s-a inceput urmarirea penala pentru comiterea unei infractiuni, dar nu ca ar fi inceput urmarirea penala impotriva unei persoane. Legea permite suspendarea unui proces "cand s-a inceput urmarirea penala pentru o infractiune care ar avea o inraurire hotaratoare asupra hotararii ce urmeaza sa se dea".

Probleme de anul trecut

ANI l-a acuzat pe primarul Sibiului de conflict de interese pentru ca a semnat, in 2010, un contract de prestari servicii incheiat intre Primaria Municipiului Sibiu si S.C. Tipografia Honterus S.R.L., societate comerciala detinuta de Forumul Democrat al Germanilor din Romania, in conditiile in care Iohannis era si presedintele FDGR. Constatarea ANI a aparut anul trecut in luna august, si tot atunci, Iohannis a constatat-o in instanta. " Obiectul contractului semnat cu incalcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ si penal de catre KLAUS-WERNER IOHANNIS constituie servicii de informare si publicitate in vederea implementarii Proiectului (cod SMIS: 4915) finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), Programul Operational: Cresterea Competitivitatii Economice 2007 - 2013 (POS CCE), Axa Prioritara 3 "Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) pentru sectoarele privat si public " ", potrivit comunicatului transmis de ANI anul trecut.

Iohannis infirma

Tot anul trecut, imediat dupa ce ANI a facut public presupusul conflict de interese al lui Iohannis, primarul Sibiului declara ca este o interpretare excesiva a legii. "Nu este niciun conflict de interese dupa legea din aceasta republica. Este o interpretare excesiva a legislatiei. Sigur ca am fost presedinte al Forumului, dar nu am fost nici macar reprezentant in AGA la Honterus, nici membru in AGA si, ca presedinte al Forumului, am avut cu totul alte atributii decat de a ma ocupa de Honterus. Ca primar, am semnat actele in baza unor documente care au rezultat din licitatii publice. Ca sa nu mai vorbim ca Legea ANI nici nu prevede aceasta speta, ea este prevazuta in alta legislatie, si conflictul de interese ar fi putut sa apara in masura in care as fi putut sa am un beneficiu din acest contract, insa nici nu poate fi vorba de asa ceva fiindca nu am fost implicat in niciun fel in activitatea societatii Honterus. Deci o noua speta discutabila. (...) Eu sunt in perfecta legalitate. Va dati seama ca aceste chestiuni le-am discutat cu juristii inainte de a merge pe varianta tipografiei Honterus si am constatat ca nu este niciun fel de conflict de interese ",spunea atunci primarul Sibiului.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 20 martie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter