SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGProcurorii, pe urmele tortionarilor

Stiri din Sibiu: Adauga un comentariu »

Procurorii Parchetului de la Brasov au început să investigheze ilegalitătile semnalate de Pater Don Demidoff la Penitenciarul de la Codlea. Presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, urmăreste si el acest caz.

La mijlocul acestei săptămâni, Pater Don Demidoff s-a întâlnit cu procurorii Parchetului de la Brasov, în cazul torturilor reclamate de detinutii Penitenciarului de maximă sigurantă de la Codlea. Cum parlamentarii României, Ministerul Justitiei si Administratia Natională a Peniteciarelor au ignorat complet repetatele sesizări ale lui Pater Don Demidoff referitor la situatia de la Codlea, Pater a decis că este cazul să sesizeze si organele de anchetă. Pater Don Demidoff a pornit acest demers si în calitate de presedinte prim-fondator al Ligii pentru Renastere Morală.
"Am dat procurorilor de la Brasov tot ceea ce am reusit să strâng referitor la acest caz. Sunt câteva volume în care am cuprins demersurile făcute de mine până acum pentru a stopa torturile de la Codlea. Am inclus în aceste volume si o parte din cele aproximativ 300 descrisori pe care le-am primit de la detinuti. În aceste scrisori, detinutii se plâng de conditiile inumane, de lipsa asistentei medicale si, mai ales, de torturile la care sunt supusi în deja celebra Sectie V. Cineva trebuie să cerceteze aceste lucruri si mă bucur de faptul că Procurorii de la Brasov au început acest lucru" , a declarat Pater Don Demidoff.
În scrisorile oferite de Pater procurorilor, numele detinutilor care reclamă torturile sunt sterse, pentru a-i feri de "tratamentele" la care ar putea fi supusi datorită acestui lucru. "Sunt gata să pun la dispozitia procurorilor si numele acestor detinuti, în momentul în care voi avea certitudinea că anchetele sunt serioase. Trebuie să retină toată lumea, că ceea ce se întâmplă la Codlea nu este un lucru mărunt. Dimpotrivă, este foarte grav. Într-o democratie, cea mai mare pedeapsă este privarea de libertate, dar nu si torturile si conditiile inumane de la Codlea" , atrage atentia Pater Don Demidoff.

Reactii de la Comisia Europeană

Într-un timp foarte scurt, Pater Don Demidoff a obtinut si o reactie din partea presedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso. Într-un răspuns primit din partea cabinetului lui Barroso, reprezentantii Comisiei Europene spun că, deocamdată, nu se pot implica în faptele sesizate de Pater Don Demidoff, că vor trebui urmate toate căile legale din România, după care se poate ajunge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în conditiile în care autoritătile române nu vor reusi să rezolve această situatie. Dar, foarte important, în scrisoarea primită de Pater Don Demidoff, reprezentantii Comisiei Europene spun că urmăresc îndeaproape evolutia acestei situatii.

Încrezător în reusită

Tot zilele trecute, Pater Don Demidoff a primit o nouă scrisoare din partea lui Alexandru Serban, seful Administratiei Nationale a Penitenciarelor din România. Fără să facă nicio referire la reclamatiile lui Pater referitor la torturi, Serban sustine că, între timp, conditiile de la Codlea s-au îmbunătătit. "În acea scrisoare, Alexandru Serban sustine că detinutii dorm fiecare într-un pat, că au acces la igienă si că sistemul de asistentă medicală a fost dotat corespunzător. Sincer, până nu văd, eu mă îndoiesc de acest lucru, dar dacă s-a întâmplat asa, nu pot decât să mă bucur. Cei vinovati, însă, de acele torturi de care se plâng detinutii vor trebui să plătească" , adaugă Pater.

Spovedaniile din penitenciar

Anul trecut, Pater Don Demidoff a oferit asistentă religioasă detinutilor de la Codlea, în urma unui protocol încheiat cu administratia institutiei. În urma semnalelor primite de la detinuti, Pater a fost nevoit să întrerupă colaborarea cu administratia Penitenciarelor. "Nu pot fi părtas alături de niste oameni care instigă si pun în aplicare tortura" , declară Pater Don Demidoff. În urma rezilierii protocolului, detinutii au trimis sute de scrisori în care cereau ca Pater să revină la vizitele obisnuite. Cu timpul, detinutilor le-a fost interzis să mai trimită scrisori către Pater.

Pater Don Demidoff ICCC
Numit "Don Bosco"
Presedintele Ligii pentru Renastere Morală în România
Preot al Bisericii Catolice Ecumenice Independente Iacobeni
*International Council of Community Churches USA
Părinte al Copiilor străzii Cincu / Strassenpriester der Strassenkinder
www.depeschedondemidoff.com dondemidoff@web.de
Serviciul religios al copiilor, zilnic la orele 8.30, 12.00 si 18.00
Sfânta liturghie ecumenică pentru toti, duminică la ora 11.00
Basilica din Iacobeni, 13 km de Agnita, 60 km de Sibiu / România


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 20 aprilie 2007


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 01 aprilie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter