SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGProfesorii, taiati de la ratia de libertate: interzis la sindicate

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Ministerul Invatamantului a comis-o din nou. Modificarea sistemului de colectare a cotizatiei de 1% pe care profesorii o platesc catre sindicat a pus pe jar intreaga suflare didactica. Profesorii din intregul judet trebuie sa vina o data pe luna la Sibiu pentru a vira personal aceasta cotizatie sindicatului. Pana acum, fiecare scoala desemna un reprezentant care venea lunar la Sibiu cu cotizatiile tuturor colegilor.

Dupa ce plata cotizatiei catre sindicat a fost `eliminata` de pe fluturasul de salariu al cadrelor didactice, fiecare scoala si-a desemnat cate un reprezentat, care mergea lunar la sediul Sindicatului Liber din Invatamant al judetului Sibiu, pentru a depune cotizatia pentru toti colegii, de luna aceasta lucrurile se complica si mai mult pentru sindicat, dar si pentru profesori. Sindicalistii din invatamant sunt nemultumiti pentru ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu a transmis o circulara catre toate scolile, prin care interzice profesorilor sa-si deduca pe liste colective cotizatia catre sindicat. `Programul nu favorizeaza pe nimeni, dimpotriva, desi profesorii sunt platiti mai mult cu 1%, ei dau oricum acesti bani la sindicat, insa acum mai sunt obligati si sa se deplaseze personal pentru a depune cotizatia. In prima luna a fost acceptata o chitanta colectiva. Acum se pare ca trebuie facuta chitanta in parte pentru fiecare profesor. De ce se fac toate acestea? Pentru ca se cauta obstructionarea sindicatului`, spune Rodica Moldovan, presedintele Sindicatul Liber din Invatamant judetul Sibiu. Profesorii si sindicalistii nu vor sa accepte noul program Edusal, care calculeaza salariile profesorilor in mod unitar pe tara, eliminand plata cotizatiei de 1% catre sindicat, procent din salariul brut, care ajungea la sindicate si care era deductibil din impozit.

Lunar, pe Turismului

Profesorii din localitatile de la marginea judetului nevoiti sa vina lunar la Sibiu. `La noi la, Copsa Mica, un profesor facea lista cu toti cei care predau in scoala, strangea banii si mergea cu lista la sediu pe Turismului, unde lasa banii si ii era semnat si stampilat tabelul de depunere. Acum toti cei din Copsa si din multe alte localitati, aflate la zeci de kilometri de Sibiu trebuie sa faca o alta `naveta` lunar. Si le deconteaza cineva drumul? Bineinteles ca nu!` spune Andreea M., profesoara in Copsa Mica. Liderii profesorilor spun ca hotararea care pune profesorii pe drumuri nu va lasa sindicatele indiferente si spera ca se vor lua masuri pentru remedierea situatiei. `Luna trecuta la noi s-a facut un tabel si in baza unei chitante colective am putut face deducerea din impozit. Daca acum suntem fiecare cu chitanta lui nu o sa fie nimeni multumit, de ce sa preferam un lucru coomplicat cand pana acum exista o metoda simpla de a trata aceasta problema? Noi, cadrele didactice nu avem, ca de obieci decat dezavantaje si din aceasta situatie. Sper sa gaseasca sindicatele o solutie` spune Cristina P., invatatoare la o scoala din Sibiu.

Sindicatele cauta solutii pentru a evita falimentul

Profesorii admit ca numarul celor care vor cotiza va fi din ce in ce mai mic, multi preferand sa evite cheltuielile suplimentare, pe care le-ar presupune drumul la Sibiu. In acelasi timp si reprezentantii sindicatelor se tem de efectele pe care le-ar avea diminuarea veniturilor inregistrate de sindicat. `Ordinul comun al Ministerului Educatiei si al Finantelor in privinta circuitul financiar al platii salariilor profesorilor ne afecteaza foarte mult si acum cautam solutii. Saptamana viitoare ne intalnim cu reprezentantii din Medias si apoi cu cei din Sibiu si o sa recurgem la demersurile necesare, pentru ca masura luata de minister este inacceptabila. Nu o sa permitem acest abuz si o sa luptam ca de fiecare data pentru putinele drepturi ale cadrelor diadactice`, mai spune Rodica Moldovan.
de Dorina Nitu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 24 ianuarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 31 mai 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter