SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGProfiluri noi la Liceul Tehnologic "Avram Iancu "

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Din toamna, fostul Grup Şcolar " Avram Iancu " a luat statutul unui liceu tehnologic. Şi daca denumirea i s-a schimbat, numai bine a venit si initiativa de a imbogati domeniile si profilurile, initiind de anul viitor altele noi. Aceasta idee va fi pusa in discutie de catre cadrele didactice ale unitatii de invatamant, inteantioneaza sa isi dea intalnire cu agentii economici din Sibiu pentru a verifica cererea de pe piata muncii si pentru a afla ceea ce se cauta in momentul actual.

Nu numai lemn

in prezent, baza Liceului Tehnologic " Avram Iancu " o constituie industria lemnului. 388 de elevi au pornit pe drumul invatarii unei profesii de viitor, fie urmand cursurile la zi, prin ruta directa sau progresiva, fie la seral, fie la frecventa redusa. Oferta educationala cuprinde doua domenii, ce vizeaza lemnul (tamplar, tehnician in prelucrarea lemnului, tehnician designer mobila si amenajari interioare), precum si mecanica (tehnician proiectant CAD, technician mecatronist, confectioner tamplarie, PVC si aluminiu).

Drept urmare, mobila din scoala, de la scaune, la mese si canapele, este realizata, in mare parte, de tinerii invatacei, sub atenta supraveghere a profesorilor si a specialistilor in domeniu, cu care scoala colaboreaza. " Cu toate acestea, vad ca nu mai merge numai cu lemnul, ci trebuie sa ne indreptam si spre altceva, sa ne deschidem noului. Tot pentru copii ", spune Anca Sultanu, directorul Liceului Tehnologic " Avram Iancu ". in ultima vreme, numarul elevilor inscrisi aici a scazut. " Interesul a scazut, pentru ca e un domeniu foarte slab platit. Dintotdeauna a fost. Dar ai satisfactia ca nu e metal, ci spunem ca lemnul are suflet. De aceea, mobila mai scartaie din cand in cand, mai trosneste. Vrea sa comunice ", adauga directorul Liuceului Tehnologic "Avram Iancu". in ceea ce priveste practica elevilor, aceasta are loc la firme specializate, datorita existentei parteneriatelor pe care liceul le are cu diferite astfel de organizatii. in acest sens, reuniunea din viitor a ambelor parti va aduce discutii ce vor viza posibilitatea infiintarii unor noi profiluri, actiune ce se incadreaza in proiectul intitulat " Şcoala - speranta, sansa, viitor ". " Am invitat agenti economici de la diferite firme, din diverse domenii de activitate, pentru a vedea ce putem sa facem noi pentru viitorii nostri elevi, adica in ce domeniu sa calificam pentru ca ei sa aiba o cariera reusita. De asemenea, vrem sa vedem daca se mai cauta domeniile noastre, sa analizam impactul pe care acestea il mai au pe piata muncii ", marturiseste Anca Sultanu, care sustine ideea infiintarii unei scoli profesionale. inca de anul trecut, elevii pot sa aleaga daca, dupa absolvirea clasei a IX-a, doresc sa mearga la liceu sa isi continue studiile sau sa mai faca doi ani pentru a obtine un certificat de calificare de nivel II, respectiv de absolvent de scoala profesionala. Astfel, printre invitatii institutiei scolare se numara reprezentanti ai " Continental Forum" , ai Directiei Silvice, " Tehnolemn" ," Panoramic" , impreuna contabilizand o intalnire prielnica ambelor parti.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 26 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 12 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter