SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGProgram Sibiu 2007 Capitala Culturala Europeana - 20 aprilie 2007

Stiri din Sibiu: Adauga un comentariu »

Expozitie “Barbeque" , Cafeneaua Artistilor Art Café, Str. Filarmonicii, nr. 2, ora 10:00
Expozitie de grup a artistilor reprezentati de Galeria Art – Vo pe tema inoculării în cultura urbană a “iesirii la grătar" si a însemnătătii acestui obicei în viaza de zi cu zi a omului obisnuit.

Expozitie “Usual Thoughts" , Marius Vătămanu, Galeria Art – Vo, ora 10:00
Expozitia artistului Marius Vătămanu propune o introspectie asupra gândurilor obisnuite ale fiecăruia si modul fizic în care ajung acestea să fie exprimate. Orice gest sau orice încordare este reflectia unor gânduri sau trăieri interioare.

“Sibiu - Monumente, oameni, locuri" , Piata Mare, vernisaj ora 12:00
Expozitie de fotografie cu cele mai importante clăriri de patrimoniu si monumente istorice pe care judetul Sibiu le are. Expeozita este prilejuită si de organizarea în aceste zile la Sibiu a Zilelor Patrimoniului European.

“Seminte" , expozitie de sculptură, sculptor Liviu Mocan, parcul din fata Hotelului Bulevard
Liviu Mocanu, autorul celebrilor “Stâlpi împuscati" din Piata Revolutiei din Cluj – Napoca a venit în Sibiu cu o expozitie nouă, în aer liber, dedicată special Capitalei Culturale. Fiecare exponat exprimă altceva, în functie de materialul folosit:granit, marmură, andezit, calcar sau ciment.

Arhitectura fortificată săsească din Transilvania, Turnul de nord al Bisericii din incinta Cetătii Cisnădie, Biserica fortificată Cisnădie, ora 10:00
Expozitia intitulat㠓Arhitectură fortificată săsească din Transilvania" , organizată în sistemul de fortificatii al bisericii oferă vizitatorilor o prezentare sistematică a fortificatiilor si tipurilor de fortificatii ce se găsesc în Transilvania.

Expozitie de grafică si pictură Sieglinde Bottesch, Galeria de Artă Contemporană a Muzeului National Brukenthal, ora 11:00
Sieglinde Bottesch la origine sibiană, prezintă prin expozitia sa lucrări realizate în diferite tehnici: pictură-ulei pe pânză, desene-penită sau tus, obiecte din ceară si hârtie japoneză.

Expozitie artă optică, Victor Vasarely, Ungaria, Muzeul de Istorie, Etaj I, ora 11:00
Victor Vasarely este cel mai cunoscut pictor maghiar la secolului XX. Un motiv în plus pentru a merge la acestă expozitie este si faptul că el a fost pionierul OpArt-ului.

Expozitie “Baronul Brukenthal – Model Aufklarung" , Muzeul National Brukenthal, Palatul Brukenthal, Etaj I, ora:11:00
Expozitie dedicată presonalitătii marcante pentru epoca sa a Baronului Samul von Brukenthal si importantei pe care a acordat-o acesta culturii în epoca Luminilor. Tezaurul dedicat acestei epoci si strâns de baron la Sibiu a fost păstrat si îmbogătit în timp de urmasii săi.

The Vacuum Cleaner, Galeria de Artă Contemporană a Muzeului National Brukenthal, vernisaj ora 18:00
Expozitie de artă contemporană si instalatii video a artistei austriece Michaela Konrad.

Expozitie “Pinacoteca baronului Samuel von Brukenthal" , Muzeul National Brukenthal, Palatul Brukenthal, Etaj II, ora: 11:00
Expozitia propune vizitatorilor o privire asupra personalitătii Baronului Brukenthal ca si colectionar de marcă, bineînteles scotându-se în evidentă valorile pe care ascesta le-a adunat de-a lungul timpului si care astăzi se află în colactiile muzeului sibian.

Expozitie “Baronul Brukenthal, Homo Europaeus" , Muzeul National Brukenthal, etaj I, sălile 8, 9, ora: 11:00
Expozitia găzduită de Muzeul National Brukenthal în acestă perioadă omagiază personalitatea baronului Samuel von Brukenthal si modul în care acesta a înteles valoarea culturii în epoca sa.

“Născuti pentru a sluji" , film de Attila Moharos, Ungaria, Studioul Astra Film, Piata Huet, ora 14:00
Filmul spune povestea adolescentului Levente Fülöp care se angajează ca servitor si îl urmăreste pe acesta până cînd este deja adult, dar în acelasi timp readuce în centrul atentiei problema servirii si stăpânirii în Transilvania.

“Colectii si colectionari din Sibiu" , vernisajul, Centrul de Cultură si dialog Friedrich Teutsch, Strada Mitropoliei, nr. 30, ora 16:00
Expozitie cu obiecte din colectia proprie a lui Horst Klusch moment în care colectionarul va fi onorat cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani cu premiul Christian si Beatrice Habermann.

Biblioatelierul de creatie literară si expresie teatrală "DeLirikon" III, Sala de lectură a Bibliotecii Judetene Astra, ora 18:00
Biblio-atelierul se vrea a fi un work-shop care să prilejuiască tuturor celor interesati o întâlnire cu literature si poezia.

Pescărusul de A.P. CEHOV, traducerea si adaptarea: Maria Dinescu si Andrei Serban, regia Andrei Serban, Teatrul National “Radu Stanca" , ora 19:00
Spectacol de exceptie în regia lui Andrei Serban, o premieră pentru tara noastră din punct de vedere al modului în care este abordat subiectul de marele regizor roman.

Ever Gree, Imperium Pub, ora 20:00
Muzică live de cea mai bună calitate cu Imperium Jazz Band si Cosmin Crutiu.

Sapte Seri vă dă întâlnire astăzi în Capitala Culturală în Sala de lectură a Bibliotecii Judetene Astra la Biblio-atelierul de creatie literară Delirikon. Atât pentru tinerii iubitori de literatură cât si pentru o reintrare în lumea teatrală. Mult mai mult decât un cenaclu literar.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 20 aprilie 2007


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 11 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter