SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGProgram Sibiu 2007 Capitala Culturala Europeana - 29 martie 2007

Stiri din Sibiu: Adauga un comentariu »

Expozitie "Sacru si profan într-un oras european (1150 - 2007)" , Asociatia Culturală Hieronymus, Piata Huet, Ferula Bisericii Evanghelice, ora 09:00

Expozitie care încearcă să reliefeze transformările pe care Piata Huet, punctul zero al centrului istoric al Sibiului, le-a suferit în decursul celor 800 de ani de existentă.

Festivalul International de Sah – “Army-Sah" , editia a II-a, Runda 5 si Runda 6, Cercul Militar Sibiu, ora 09:00
Festival concurs de sah care reuneste la Sibiu membrii ai mai multor armate member NATO într-o întrecere sahistă. Festivalul se va încheia duminică cu meciul dintre doi mari maestri internationali.

A IX-a Conferintă Natională a specialistilor din domeniul protejării patrimoniului cultural national, Sala Thalia, ora 09:00
Manifestare care reuneste, anual, specialisti din institutiile si asezămintele de specialitate si invitati de la institutii si autorităti înrudite ca domeniu. Cu această ocazie vor fi dezbătute strategia si directiile de actiune pentru modernizarea si eficientizarea protejării patrimoniului cultural national.

Expozitie “Usual Thoughts" , Marius Vătămanu, Galeria Art – Vo, ora 10:00
Expozitia artistului Marius Vătămanu propune o introspectie asupra gândurilor obisnuite ale fiecăruia si modul fizic în care ajung acestea să fie exprimate. Orice gest sau orice încordare este reflectia unor gânduri sau trăieri interioare.
E
xpozitie “Barbeque" , Cafeneaua Artistilor Art Café, Str. Filarmonicii, nr. 2, ora 10:00
Expozitie de grup a artistilor reprezentati de Galeria Art – Vo pe tema inoculării în cultura urbană a “iesirii la grătar" si a însemnătătii acestui obicei în viaza de zi cu zi a omului obisnuit.

Corps et voix - Festival de Théatre Transfrontalier, Luxemburg, Rotonde 2, ora 10:00
Festival de teatru care reuneste tineri de liceu din Luxemburg, Marea Regiune si Sibiu. Tinerii vor avea ocazia să îsi împărtăsească experientele teatrale dar si pasiunea comună pentru erta teatrală si scena. Sibiul este reprezentat de elevii liceului “Onisifor Ghibu" .

Expozitie artă optică, Victor Vasarely, Ungaria, Muzeul de Istorie, Etaj I, ora 11:00
Victor Vasarely este cel mai cunoscut pictor maghiar la secolului XX. Un motiv în plus pentru a merge la acestă expozitie este si faptul că el a fost pionierul OpArt-ului.

Expozitie Giacomo Manzu, Muzeul de Istorie, etaj I, Muzeul National Brukenthal, ora 11:00
Giancomo Manzu este unul dintre cei mai mari artisti italieni si una dintre peronalitătile marcante ale culturii secolului XX. Prezenta lui la Sibiu si a creatiilor sale este datorată în mare măsură Ambasadei Italei în Bucuresti si Muzeului National Brukenthal care a făcut posibilă expozitia.

Expozitie “Baronul Brukenthal – Model Aufklarung" , Muzeul National Brukenthal, Palatul Brukenthal, Etaj I, ora:11:00
Expozitie dedicată presonalitătii marcante pentru epoca sa a Baronului Samul von Brukenthal si importantei pe care a acordat-o acesta culturii în epoca Luminilor. Tezaurul dedicat acestei epoci si strâns de baron la Sibiu a fost păstrat si îmbogătit în timp de urmasii săi.

Expozitie “Baronul Brukenthal, Homo Europaeus" , Muzeul National Brukenthal, etaj I, sălile 8, 9, ora: 11:00
Expozitia găzduită de Muzeul National Brukenthal în acestă perioadă omagiază personalitatea baronului Samuel von Brukenthal si modul în care acesta a înteles valoarea culturii în epoca sa.

Dada East, expozitie artă contemporană, Galeria de Artă Contemporană, str. Tribunei, ora: 11:30
Expozitie a Muzeului National Brukenthal realizată în parteneriat cu Cabaret Voltaire din Zurich. Expun autori români reprezentativi pentru dezvoltarea curentului Dadaist în tara noastră si în lume.

"Clara B." , film de Alexandru Solomon, Corinne Ibram, România, Studioul Astra Film, ora 14:00
Filmul spune prin imagini si filme de arhivă povestea Clarei B., fotografică si reporter, femeie puternică a începutului de secol XX. De fapt, autorii urmăresc să rememoreze prin fotografi si imagni acel început de epocă.

Sapte Seri vă asteaptă astăzi la Sala Thalia la întâlnirea reprezentantiilor si specialistilor în patrimoniu cultural. Un exemplu al muncii lor sunt majoritatea clădirilor din centrul istoric al Sibiului reabilitate recent.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 29 martie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter