SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGProiect Comenius la Scoala din Racovita

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

in perioada 2- 8 mai 2010, comuna Racovita va avea oaspeti din trei tari europene. Tineri si cadre didactice din trei tari ale Europei vor veni in comuna sibiana pentru a participa la prima intalnire din acest an inclusa intr-un proiect european Comenius, ce are ca tema cultivarea plantelor aromatice si utilizarea lor in bucatariile traditionale.

Oaspeti din Franta, Polonia si Belgia

La Racovita vor sosi 24 de elevi si 6 profesori (din Belgia si Polonia, cate sase copii si doi profesori, iar din Franta, 12 copii si 2 profesori). Oaspetii, alaturi de partenerii de la scoala gazda, vor participa la ateliere de lucru organizate pe tema proiectului, vor discuta despre principalele plante folosite la pregatirea diverselor feluri de mancare in fiecare dintre tarile de unde provin, vor invata sa gateasca diferite mancaruri traditionale etc. De asemenea, programul pregatit cu acest prilej mai include si vizite la diverse obiective de interes turistic din apropiere, vizitarea oraselor Sibiu si Brasov, participarea la o seara traditionala romaneasca, cu mancaruri, bauturi, muzica si dans popular specifice locului.

in acest important proiect european pentru copii sunt implicate 9 institutii de invatamant din 7 tari ale Europei (Franta, Belgia, Polonia, Cipru, Italia, Turcia si Romania). Ţara noastra si Franta sunt singurele reprezentate de cate doua scoli.

in cadrul proiectului au fost fixate doua perioade de vizite (schimburi de elevi si profesori), in aceeasi zi toti partenerii implicati fiind, fie gazde pentru alti parteneri, fie oaspeti. Pentru etapa proiectului ce se va desfasura la inceputul lunii mai vor fi in mobilitate, in acelasi timp, 210 persoane (elevi si cadre didactice). Oaspetii europeni vor fi gazduiti de copii si cadre didactice din Racovita, in familiile acestora.

Coordonatorul proiectului Comenius este Cecile Cevilard, reprezentanta unei institutii de invatamant din Franta (Bretania) si deoarece aceasta este membru al Comitetului de infratire din Carquefou, localitate infratita de peste 20 de ani cu Racovita, numarul copiilor ce vor face parte din delegatie este dublu fata de ceilalti participanti.

Mobilizare pentru amenajarea curtii scolii

Miercuri si joi, elevii si cadrele didactice de la Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Racovita, au desfasurat o actiune de igienizare si amenajare a curtii institutiei de invatamant. Actiunea a facut parte din programul prin care scoala din Racovita se pregateste pentru etapa proiectului international Comenius, ce va incepe aici duminica.

Au fost efectuate lucrari de curatenie, s-a imprastiat pietris, au fost eliminate resturile de materiale de constructii ce nu mai sunt utile etc. Inst. Camelia Limbasan, coordonatoarea proiectului din partea scolii sibiene, ne-a informat ca la aceasta actiune au participat, in mod voluntar, copiii (sau parintii acestora) implicati in proiectul international, dar si alti elevi din scoala. "Pentru desfasurarea acestei actiuni, am beneficiat de sprijinul Primariei comunei Racovita, a oamenilor si utilajelor de la SC Hidroconstructia SA, dar si a mai multor cetateni ai comunei. Vreau sa le multumesc tuturor celor ce ne-au sprijinit si s-au implicat, in mod deosebit sefului de santier de la Hidroconstructia, primarului Florina Peciu Florianu si directorului scolii, Dorina Mocanu. Consider ca am facut o treaba buna, imaginea curtii scolii este acum mult imbunatatita si cred ca oaspetii ce ne vor vizita zilele urmatoare vor fi multumiti. ", ne-a mai spus Camelia Limbasan.
de Dan Francu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 30 aprilie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter