SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGProiectele comune ale GAL Pays de Saint- Brieuc Sud si Asociatiei GAL "Tara Oltului " au fost prezentate la Salonul de Agricultura din Paris

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cu prilejul desfasurarii Salonului International de Agricultura de la Paris, reprezentanti ai GAL Pays de Saint- Brieuc Sud (Bretania- Franta) si Asociatiei GAL " Ţara Oltului " (Sibiu- Romania), doua structuri asociative ce, in ultimii ani, au avut colaborari in diverse domenii, au fost invitati de Reteaua Rurala Europeana (organism al Comisiei Europene) sa prezinte primul bilant al actiunilor comune desfasurate.

La intalnirea, desfasurata luni, 27 februarie, in spatiul Comisiei Europene amenajat la salonul agriculturii din capitala Frantei, GAL Pays Sud de Saint- Brieuc a fost reprezentant de delegati ai comunei Ploeuc Sur Lie insarcinati cu gestionarea actiunilor de colaborare internationala, Jean-Noël Charpentier si Jean-Claude Houée, doi voluntari activi ai cooperarii, impreuna cu Thibaut Guignard, animatorul programului Leader, iar teritoriul Ţarii Oltului a fost reprezentat de primarul comunei Cartisoara, Dorin Magda, vicepresedintele GAL " Ţara Oltului ". Din partea Comisiei Europene, a participat insusi comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, echivalentul ministrului agriculturii pentru toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, dar si alti oficiali europeni.

De fapt, intreaga actiune a fost organizata la sugestia sefului european al agriculturii, prezent, in urma cu doi ani, la festivitatea semnarii protocolului de colaborare pentru derularea Proiectului "Culturile alimentare si energetice ", incheiat intre GAL Pays de Saint- Brieuc Sud si Asociatia Grupul de Actiune Locala "Ţara Oltului ". Oficialul european a declarat chiar la debutul festivitatii, ca isi dorea " sa afle cum s-au desfasurat actiunile din cadrul proiectului si sa se stie precis felul in care au fost folosite fondurile europene ".
Cu acest prilej, cei din Pleouc Sur Lie, dar si reprezentantul roman, au facut un bilant al muncii lor, referitor la culturile de miscanthus si cartof. in acelasi timp, au prezentat pe larg schimbul cultural, concretizat prin prezenta grupurilor de tineri din mai multe tari la ultima editie a " Sarbatorii Cartofului " (Ploeuc Sur Lie).

Comisarul european i-a felicitat "pentru acest program de cooperare concret si eficace intre teritoriile a doua tari cu o lunga istorie comuna ". Concluzia comisarului s-a bazat pe " impartasirea experientelor privind comertul produselor agricole, caci in Romania exista putine organizatii precum cooperativele din Franta ".

Imediat dupa intoarcerea din Franta, Dorin Magda, primarul comunei Cartisoara, ne-a marturisit ca este foarte incantat de oportunitatea de a reprezenta teritoriul la aceasta prestigioasa manifestare agricola si de intalnirea avuta. " Sunt multumit pentru colaborarea pe care o avem cu partenerii francezi, imi doresc ca aceasta sa se dezvolte si in viitor, astfel incat sa derulam impreuna cat mai multe proiecte concrete. Avem multe de invatat unii de la altii, iar pentru romani, unul dintre aspectele cele mai importante de care trebuie sa se tina cont in viitor pentru a avea o agricultura performanta, cred ca este cel referitor la crearea unor asocieri ale proprietarilor de imobile, animale sau mijloace mecanizate si formarea unor cooperative agricole specializate. ", ne-a declarat Dorin Magda.
de Dan Francu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 05 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 30 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter