SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGProiectul european "CultTour"- intalnire de lucru in Alexandropoulis (Grecia)

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

La sfarsitul lunii trecute (28- 31 mai) in orasul grecesc Alexandropoulis s-a desfasurat, cea de a 5-a intalnire a partenerilor si a Comitetului de Conducere al Proiectului " CultTour - Patrimoniul cultural ca punct de interes major in dezvoltarea turismului sustenabil ", primul proiect european al carui lider este orasul Avrig.

La intalnire au participat delegatii reprezentante ale celor 6 tari ale Uniunii Europene partenere in proiect.

in cadrul activitatilor programate in cadrul intalnirii, delegatii de la universitatile IMC Krems si BOKU din Austria, precum si Universitatea Tehnica din Berlin (Germania) au prezentat cercetarea efectuata asupra siturilor pilot, inclusiv crearea Rutelor Gradinilor, care pot fi parcurse in decursul a 3 zile. De asemenea, s-au prezentat comunicari referitoare la metodologiile comprehensive care vor contribui la o mai buna dezvoltare si sustinere a valorificarii patrimonilui cultural, dezvoltarea si elaborarea recomandarilor politice ce urmeaza a fi prezentate autoritatilor guvernamentale la nivel regional, national si european.

Prezent la intalnire, primarul Avrigului, Arnold Klingeis, a prezentat parcursul etapelor urmatoare ale proiectului in dezvoltarea regiunii Avrigului. Aceste etape includ spatiul natural, cultura si elementele de agrement si sport, ca si componente ale crearii diversitatii experientei.

De asemenea, managerul de proiect, Doina Luca, a anuntat prelungirea perioadei de implementare a proiectului cu inca 6 luni, respectiv pana in luna iunie - 2014.

Reprezentanta Fundatiei "Samuel von Brukenthal", un alt partener al proiectului "CultTour", Cornelia Feyer, a facut cunoscute planurile de dezvoltare viitoare ale fostei Resedinte de Vara Samuel von Brukenthal (Preventoriul) din Avrig.

Cel de al treilea partener de proiect din Romania, Complexul National Muzeal ASTRA Sibiu, a fost reprezentat la intalnirea din Grecia de directorul Ciprian ┼×tefan. Acesta a prezentat studiul de caz implementat in Muzeul Astra, precum si modalitatile de promovare a acestuia.

in prima zi a intalnirii, delegatiile partenerilor de proiect au participat la simpozionul privind valorificarea gradinilor culturale si spatiilor deschise prevazute de tematica proiectului. De asemenea, a avut loc si intalnirea cu viceprimarul orasului gazda, care a apreciat proiectul si si-a exprimat sustinerea pentru acesta, atat la nivel local cat si national si european.

A doua zi a fost dedicata conferintei si discutiilor tehnice si de management ale proiectului.

in cea de-a treia zi s-a vizitat situl pilot al orasului Alexandropoulis, implicat in proiect.

Prin Proiectul " CultTour - Patrimoniul cultural ca punct de interes major in dezvoltarea turismului sustenabil ", conducerea administrativa a Avrigului isi propune sa dezvolte o strategie pentru protectia si valorificarea mostenirilor culturale (arhitectura, parcuri, resedinta de vara a baronului Samuel von Brukenthal, muzeul Gheorghe Lazar si intregul oras natal memorial), dandu-le astfel o folosinta moderna in turismul national si european. De asemenea, proiectul mai are printre obiective si dezvoltarea politicii de comunicare si de distributie, care sa faca cunoscute ofertele deja existente si sa ajute la promovarea si comercializarea lor, analizarea situatiei fortelor de munca, precum si promovarea, calificarea si perfectionarea personalului de specialitate necesar diferitelor forme de turism aflate in proces de dezvoltare, definirea si formarea unei destinatii turistice atractive, mult diversificate in oferte, de interes international, in aceasta parte a Europei de Est, dezvoltarea unei economii eficiente si durabile, capabile sa ofere si o reala stabilizare a fortei de munca in plan local, crearea unei structuri de formare superioara a celor implicati in acest domeniu.

Ca parte a Programului de Cooperare Teritoriala Sud Estul Europei, proiectul combina fluxul informational tehnic asigurat de partenerii tehnici (Universitatea pentru ┼×tiinte Aplicate, IMC din Krems- Austria, Universitatea Tehnica din Berlin - Germania, Universitatea de ┼×tiinte Agricole Viena, BOKU- Austria) si nevoile aplicabile impuse de catre siturile pilot, reprezentate in proiect de catre Fundatia Samuel Von Brukenthal (Sibiu, Romania), orasele Veliko Tarnovo (Bulgaria), Alexandropoulis (Grecia) si Regiunea Apuglia (Italia).

Scopul activitatilor partenerilor de proiect este de a dezvolta concepte integrate si profesionale pentru sectorul turistic, incluzand sectorul educational, integrarea spatiilor deschise si gradinilor, precum si valorificarea patrimoniului cultural al fiecarui sit pilot. Metodologia aplicata in cadrul proiectului "CultTour " se bazeaza pe faptul ca patrimoniul cultural trebuie sa reflecte istoricul sitului pilot si de asemenea, trebuie sa fie aplicabil de catre comunitate. Atat gradinile cat si spatiile deschise, reflecta identitatea culturala si biodiversitatea, ambele aspecte fiind obiectul procesului de valorificare culturala.

Informatiile ne-au fost oferite de Doina Luca, manager de proiect si Scott Eastman, ofiter de comunicare al proiectului. (D.F.)


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 13 iunie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 30 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter