SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGProiectul pentru Vointa - respins cu 17 abtineri si 4 voturi "pentru"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Proiectul prin care consilierii locali ai PDL au propus alocarea a 4 milioane lei din bugetul pe anul acesta al Sibiului pentru Vointa, recent promovata in Liga I, nu a fost aprobat ieri de Consiliul Local Sibiu. Cei 17 consilieri ai FDGR, PNL si PSD nu au votat impotriva, ci s-au abtinut, iar cele 4 voturi "pentru" ale consilierilor PDL nu au fost sufi­ciente pentru aprobarea proiec­tului.

Votul consilierilor FDGR nu a fost unul surprinzator, in conditiile in care primarul Klaus Iohannis si prese­dintele FDGR declarase, in repetate randuri, ca banii pentru fotbal trebuie sa vina din surse private si nu din bugetul local, dar ca este de acord cu acordarea de sume pentru anumite proiecte prin agenda cultural - sportiva a orasului si chiar cu renegocierea sumei.

Avem sursa, haideti la negocieri

Din start, comisia de specialitate a recomandat respingerea proiec­tului.

inainte de vot, consilierii PDL au luat cuvantul. Mariana Brunchea a ri­dicat mana in acelasi timp cu colegul sau, Ovidiu Luca, Luca nu a vazut-o si s-a ridicat primul, dupa care i-a acordat intaietate colegei sale.

Mariana Brunchea a explicat ca suma pe care o solicita ei pentru Vointa s-ar putea acorda din eco­nomia care s-a facut la capitolul cultura si sport si cea de la locuinte sociale, ambele de cate doua milioane lei.

"Sa lasam la o parte orgoliile si impreuna sa incercam sa facem ceva pentru acest sport", a spus Brunchea.

Ovidiu Luca a venit cu propunerea sa renegocieze suma de 4 mi­lioane, sa intrerupa sedinta pentru negocieri, sa stabileasca suma, dupa care sa continue. Pentru ca sedintele nu se pot intrerupe, consilierii au trecut la vot.

Abtinere contra abtinere

Odata ce proiectul lor nu a trecut, consilierii PDL s-au ab­ti­nut de la votul celor­lalte proiec­te de pe or­dinea de zi. Din cand in cand, cate unul, sau chiar doi din­tre con­silieri, votau "pentru" din reflex, spre nemultu­mirea colegilor de partid, care incercau sa-i atentioneze.

Consilierii PDL s-au abtinut si de la votul proiectului prin care se aprobau cei 80.000 lei pentru scaunele care s-au cumparat pe Stadionul Municipal si pentru cismele, investitii care s-au facut inainte de meciul cu Steaua.

La finalul sedintei, Ovidiu Luca s-a ridicat, din nou, si a spus ca a observat ca, pe strada Balea, unde locuieste primarul, trecea intai masina de frezat si imediat masina de asfaltat. Consilierul PDL se intreba daca aceasta va deveni o obisnuinta sau se facea doar pentru ca acolo sta primarul.

Livia Sava s-a aratat nemultumita ca un proiect prin care chiriasii sa nu mai plateasca facturile la utilitati prin Urbana, ci direct la firmele furnizoare nu s-a adoptat mai devreme, ci doar acum.

Teatrul, adversarul fotbalului

La finalul sedintei, Livia Sava a luat din nou cuvantul si a spus ca a cerut o situatie a cheltuielilor pe primele sase luni la cele trei institutii de cultura ale Primariei si a rezultat suma de 80 milioane lei, iar de acum incolo vrea o situatie detaliata a cheltuielilor care s-au facut pentru fiecare spectacol in parte, pentru costume, pentru tot.

Saptamana aceasta, initiatorii proiectului au declarat ca, luand in calcul numarul de spectatori, este clar ca sibienii vor fotbal nu balet.

Teatrul " Radu Stanca ", Teatrul de Balet si Teatrul Gong sunt institutii aflate in subordinea Primariei, ceea ce inseamna ca toti angajatii sunt platiti prin bugetul Primariei.

Echipa Vointa este a unei societati private, Primaria i-a dat stadionul municipal in folosinta si 300.000 lei prin agenda cultural-sportiva.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 29 iulie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter