SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPromisiuni sunt si pentru 2009

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Galerii comerciale, hoteluri si ceva locuinte sunt programate pentru acest an. Daca permite criza economica.

Anul acesta pastreaza multe din investitiile promise pentru anul trecut, vinovata pentru aceasta situatie fiind criza economica, potrivit patronilor. Astfel, fie ca este vorba de hoteluri programate pentru inaugurare in 2008, fie ca e vorba de magazine sau, mai ales de locuinte, o buna parte din investitiile de anul trecut s-au scurs incet spre 2009. Daca investitorii si-ar duce la capat noile planuri, cu noile termene, am putea vedea insa investitii importante inaugurate in acest an. Pe sectorul locuintelor, zeci de proiecte aprobate in sedintele consilierilor locali din Sibiu sunt "gata de pornire". Mai lipsesc banii. Firme mai mici sau mai mari, precum Copn-a, Sinecon-Constructii, Concefa, sau chiar omul de afaceri Ion Ţiriac au anuntat investitii majore in locuinte, la marginea orasului. Ramane de vazut in ce masura criza economica a dat sau nu peste cap planurile initiale, evolutia segmentului imobiliar fiind foarte greu de prezis, atat din cauza experientei din 2007 si 2008 cat si din cauza lipsei de coerenta in politicile economice ale guvernului sau ale Bancii Nationale a Romaniei.

Pe sectorul hotelier, sunt insa probabile mai multe inaugurari de mari hoteluri, in Sibiu, in cursul acestui an. Unul dintre noile hoteluri de trei stele al Sibiului ar trebuie sa fie, din 2009, cel ridicat de omul de afaceri Ilie Vonica in apropiere de gara CFR. Hotelul, structurat pe patru etaje, va avea 120 de camere. Tot in cursul acestui an, compania Continental Hotels SA ar trebui sa finalizeze modernizarea fostului hotel Continental si transformarea acestuia intr-o unitate hoteliera marca Ibis. Prin deschiderea acestei unitati, compania va ajunge sa detina doua mari si importante hoteluri in Sibiu, Continental-Forum fiind deja un brand consacrat pe plan regional. Noul Ibis trebuia sa functioneze deja, potrivit planurilor initiale ale companiei, facute publice cu ocazia inaugurarii Continental-Forum. in cele din urma, termenul de finalizare a fost prelungit. Cel mai probabil, noua unitate va avea tot 193 de camere, precum vechiul Continental si va fi a saptea unitate hoteliera marca Ibis, din cadrul lantului Continental.

Undeva spre finele acestui an, este planuita lansarea oficiala a hotelului Center, o investitie a omului de afaceri Constantin Şufana, patronul benzinariilor Awa Oil. Structura hotelului este aproape finalizata, urmand ca din primavara sa demareze lucrarile pentru finisaje si interioare.

Pe sectorul comercial, 2009 va aduce un mare hipermarket, daca Trident nu amana planurile de extindere din cauza crizei economice. Hipermarketul Trident va avea o suprafata de 8.500 de metri patrati care va include si o galerie comerciala. Investitia este mai mult decat generoasa, peste 15 milioane euro, potrivit calculelor initiale si este intr-un stadiu avansat de derulare. Ultimul termen avansat pentru inaugurarea hipermarketului este primavara lui 2009.

Galerii comerciale vor mai rasari insa si in alte parti ale orasului, potrivit planurilor investitorilor. Din acest an, spre exemplu, sibienii ar putea face cumparaturi la galeria comerciala construita pe locul fostului cinematograf de pe strada Nicolae Balcescu. Investitia apartine grupului Atlassib, controlat de Ilie Carabulea. Tot in cursul acestui an ar trebui sa vedem primul magazin din complexul comercial gandit de austriecii de la CA Immo International pe un teren situat la iesire spre Medias. Aici, este programata deja construirea unui magazin al retailer-ului Obi. in 2009 ar trebui sa fie terminate si o buna parte din lucrarile la mall-ul Sibiu City Center, construit de fondul austriac Immoeast si firma S+B Gruppe, pe fostul teren al Amylon. Mall-ul este programat pentru inaugurare in primavara lui 2010.
de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 05 ianuarie 2009


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 07 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter