SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGProtest fara precedent la Saliste

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Angajatii BIFF International SRL, la fel ca si reprezentantii firmei sunt suparati pentru intarzierile in plata lucrarilor care impiedica achitarea salariilor si achizitia de noi materiale necesare constructiei canalizarii, dupa cum a precizat Calin Nicoara, directorul BIFF International SRL. "in baza unui contract cu Primaria Saliste, incheiat in 2010, urma sa finalizam o retea de canalizare in satul Sacel. Lucrurile s-au desfasurat oarecum bine din punctul ambelor parti (n.r. Primaria Saliste si constructori). Au fost si receptionate, partial, o serie de tronsoane", a spus Calin Nicoara subliniind ca valoarea proiectului este de 3 milioane de lei, bani pe care Primaria ii va plati pentru 18-20 de kilometri de canalizare, pana in anul 2014, termenul limita al proiectului. Daca, potrivit constructorului, lucrarile au decurs bine pana la alegerile locale, din iunie au inceput sa apara si problemele. "Lucrarile s-au desfasurat relativ bine pana la alegerile locale, data la care Primaria ne datora deja o parte din bani, cu promisiunea ca ne vor fi achitati, lucru care nu s-a mai intamplat dupa schimbarea conducerii Primariei , in speta a domnului primar Banciu si instalarea domnului primar Racuciu. Dansul (n.r. Horatiu Racuciu) refuza sa mai dialogheze cu noi de circa o luna de zile. Am incercat, prin numeroase vizite si discutii sa obtinem de la dansul punctul de vedere, data la care ne vor fi achitate sumele, data la care vor fi receptionate lucrarile executate si nereceptionate si sa ne dea un program de lucru pentru continuarea canalizarii, pe un buget alocat", a mai declarat Calin Nicoara, adaugand ca cea mai mare problema in acest moment este faptul ca angajatii companiei nu si-au mai primit banii din iulie, pentru ca firma nu a fost platita de mai multe luni, pentru lucrarile din Sacel.

 Ce spune constructorul

Mai mult, directorul societatii a mai precizat ca, pe parcursul lucrarilor, a fost nevoie de o modificare a proiectului initial: "Reteaua de canalizare proiectata initial era si de-a lungul DN1, in comuna Sacel, pe stanga si pe dreapta drumului. O solutie proasta. Acolo, intr-un metru de trotuar trebuia sa sapam la 5 metri adancime ca sa bagam canalizarea. in 19 aprilie s-a emis o dispozitie de santier. Noi avem un program de lucru dat de Primarie in care acea lucrare este inclusa. Tot Primaria a dispus schimbarea solutiei tehnice, intocmirea dispozitiei de santier. Dansii au solicitat la Drumuri Nationale avize de lucru, schimbarea solutiei de la o subtraversare la trei subtraversari, pentru ca adancimea retelei de canalizare sa fie ridicata de la 5 metri, la un metru si jumatate, pentru ca nu poti sa sapi la 5 metri langa casa omului ca ii bagi casa in sant. Dupa ce am executat lucrarea si am venit incoace sa o receptionam, cu toate ca lucrarea s-a desfasurat in decursul unei luni si jumatate, doua, si toti de aici din Primarie ne vizitau zilnic, abia cand am venit sa cerem banii, dansii ne-au spus <>. Prin adoptarea noii solutii tehnice, valoarea contractului, pe tronsonul respectiv se diminueaza. Noi nu ceream bani in plus, dimpotriva", a mai spus Calin Nicoara, precizand ca toate acestea s-au petrecut in luna aprilie a acestui an.Ce spune primarul Horatiu RacuciuLa randul sau, primarul orasului Saliste, Horatiu Racuciu a spus ca Primaria Saliste nu a incalcat prevederile contractuale si ca institutia pe care o reprezinta va respecta contractul in derulare. "in momentul de fata nu avem nicio datorie contractuala fata de firma BIFF International. Este un contract in derulare, un contract pentru lucrarea de canalizare din satul Sacel. Avem o factura, e adevarat, inregistrata saptamana trecuta, in care trebuie sa achitam o valoare in jurul a 82.000 de lei, dar potrivit contractului semnat intre parti, termenul de plata este de 60 de zile de la data inregistrarii facturii, deci nu suntem datori, suntem in termenul contractual de a achita aceasta factura", a spus Horatiu Racuciu. Primarul a mai precizat ca plata acestei sume se va face cel mai probabil la sfarsitul lunii septembrie, dupa ce va fi efectuata o rectificare in bugetul avut de Primarie pentru acest gen de lucrari.

Primarul orasului Saliste a mai spus ca din punctul de vedere al Primariei s-au respectat toate clauzele contractuale si a dat asigurari ca pana in 2014, termenul limita al lucrarilor, "voi solicita Consiliului Local alocarea de fonduri pentru a ne putea indeplini obligatiile", a subliniat Horatiu Racuciu. El a mai explicat ca le va inainta constructorilor o propunere de grafic de lucrari si termene de plata pentru toate lucrarile ramase de executat. Cat despre plata si protestul constructorilor, Horatiu Racuciu a declarat ca "Este bine stiut ca o procedura de achizitie publica este prealabila si sta la baza atribuirii contractului de executare a lucrarii, nicio lucrare neputand fi executata si platita in lipsa unei proceduri legale prealabile si a unui act aditional incheiat intre parti. in cazul nostru pentru aceste lucrari nu exista initiata si finalizata o procedura de achizitie publica si un act aditional la contractul incheiat anterior, astfel incat pretentia de plata a lucrarilor executate peste contract si in afara procedurii legale sa poata fi achitata. Mai mult, dupa alegerile din 10 iunie, fostul primar le-a solicitat constructorilor oprirea oricaror lucrari".

Primarul Salistei i-a primit ieri dupa-amiaza pe reprezentantii constructorilor, le-a explicat inca o data punctul de vedere al Primariei cu privire la nerespectarea procedurilor legale, anuntandu-i ca va da un raspuns in scris tuturor solicitarilor dansilor.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 11 septembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter