SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGProtest spontan al angajatilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Aproximativ 70 de angajati ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu au declansat, miercuri, un protest spontan, nemultumiti ca Directia de Sanatate Publica (DSP) a fost de acord cu propunerea Ministerului Sanatatii de comasare a unitatii cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

Aproximativ 70 de angajati ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, care lucreaza de dimineata, au iesit, miercuri, in curtea spitalului, in semn de protest fata de propunerea DSP Sibiu, transmisa, marti, Ministerului Sanatatii, ca unitatea sa fie comasata cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, transmite corespondentul Mediafax.

Angajatii au scandat "Nu distrugeti sanatatea!", "Am luptat, luptam, spitalu-l aparam", facand referire la faptul ca imobilele in care functioneaza spitalul au fost revendicate de catre fostii proprietari si, dupa patru ani de procese, situatia a fost clarificata abia in vara anului trecut.

"Tehnic nu este o problema comasarea spitalului. Va exista insa o problema in ceea ce priveste rapiditatea cu care se va interveni intr-un caz de tuberculoza, avand in vedere ca exista liste de asteptare, iar internarea intr-un astfel de caz poate dura si cate doi ani. Este trist ca propunerea de comasare pleaca chiar de la noi din judet, din partea DSP. Nu trebuie sa uitam ca, in fiecare an, un angajat al spitalului plateste tribut acestei boli si devine pacient", a declarat managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, Ioan Draghila.

Acesta a precizat ca alipirea la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu nu este posibila din cauza faptului ca alocatia de hrana la Spitalul de Pneumftiziologie este mai mare decat la celelalte spitale si se impune regim, iar lenjeria nu poate fi spalata in acelasi loc cu a altor sectii din cauza bolilor specifice tratate de spital.

Cativa medici si asistenti au fost desemnati de catre colegii lor sa se intalneasca, in cursul zilei de miercuri, cu prefectul de Sibiu, Horatiu Racuciu, si cu directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, pentru a le explica nemultumirile lor si motivele pentru care spitalul nu poate fi comasat cu cel judetean.Autoritatile din Sibiu au trimis Ministerului Sanatatii alte propuneri de reorganizare a spitalelor din judet, Directia de Sanatate Publica, Consiliul Judetean, dar si primariile din Agnita si Cisnadie fiind impotriva comasarii sau reprofilarii spitalelor asa cum este prevazut in proiectul MS.

Reevaluarea situatiei spitalelor de Pneumoftiziologie si Psihiatrie, propuse spre comasare, si a spitalelor din Agnita si Cisnadie, propuse spre reprofilare, s-a facut la cererea prefectului de Sibiu, Horatiu Racuciu, care a cerut autoritatilor implicate sa isi exprime opiniile legat de proiectul MS si sa vina cu solutii.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Prefectura Sibiu, prefectul Horatiu Racuciu a primit, marti, rezultatele evaluarii facute de autoritatile locale, iar acestea sunt "in dezacord cu propunerile Ministerului Sanatatii, de comasare sau reprofilare a unitatilor spitalicesti".

Din evaluarea DSP, citata in comunicat, in ceea ce priveste solutia Ministerului Sanatatii de comasare a unor unitati spitalicesti cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, rezulta ca oportuna doar comasarea Spitalului de Pneumoftiziologie.

Potrivit proiectului Ministerului Sanatatii, in judetul Sibiu Spitalul de Psihiatrie si cel de Pneumoftiziologie ar urma sa fie comasate cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, iar spitalele din Agnita si Cisnadie ar urma sa fie transformate in camine pentru batrani.Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 17 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter