SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGProtest spontan in curtea Spitalului TBC: "Dar-ar boala-n voi, sa veniti la noi!"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Protest spontan la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu. La prima ora a diminetii, peste 70 de angajati ai Spitalului au iesit in curtea interioara pentru a protesta impotriva propunerii Directiei de Sanatate Publica de comasare a Spitalului de Pneumoftiziologie cu Spitalul Clinic Judetean Sibiu. Angajatii de la TBC au sustinut ca nu sunt de acord cu decizia DSP-ului si i-au cerut directorului DSP, dr. Gabriel Budescu, sa vina in curtea Spitalului si sa le explice de ce a trimis o asemenea propunere Ministerului Sanatatii.

Inoportun

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie a fost si el prezent, alaturi de medici si de asistente, la protestul spontan din curtea spitalului. El este de parere ca aceasta comasare propusa de directorul DSP nu va aduce niciun beneficiu nici asistentei medicale si nici pacientului. "Este o masura inoportuna. Vreau sa va spun ca noi, conducerea Spitalului, nu am fost consultati in legatura cu aceasta problema. Nu stiu pe ce s-a bazat domnul director al Directiei Sanitare cand a facut aceasta propunere. Vreau sa spun ca spitalul nu are datorii. La nivel calitativ, spitalul desfasoara un act medical superior. Va fi foarte greu de administrat un spital mamut daca se va comasa Spitalul de Pneumoftiziologie cu Spitalul Judetean. Activitatea noastra este o activitate medicala specifica, cu risc epidemiologic crescut. Este vorba de tuberculoza pulmonara. Pentru acesti pacienti avem nevoie de o aprovizionare exacta cu medicamente. Avem nevoie pentru bolnavi de o hrana corespunzatoare si de multe altele ", a spus dr. Ioan Draghila, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, care, potrivit indicilor de performanta, este unul dintre cele mai bune din tara.

Sanitas acuza DSP-ul

Liderul Sanitas, Dan Pirnoiu, a fost si el la spital, pentru a vedea care sunt poblemele si ce se poate face pentru rezolvarea lor. Mai mult, Pirnoiu a declarat ca daca va avea loc comasarea, de vina vor fi doar DSP-ul si Prefectura. "Ziele trecute eu am provocat o discutie la Prefectura in cadrul comisiei de dialog social unde am ridicat si problema comasarii. in urma discutiei, a ramas ca se va face o analiza si vom primi un raport si vom vedea care sunt solutiile. Dar am aflat de pe site-ul Tribuna, dintr-un articol, ca au fost facute propunerile. Din discutiile purtate cu ministrul Sanatatii, el a spus ca nu are niciun fel de problema, ca lasa decizia la nivelul judetului. Din punctul meu de vedere, daca se va intampla asa ceva, Prefectura si Directia de Sanatate Publica sunt vinovate, pentru ca, daca din judet pleaca aceste propuneri, ministrul n-o sa faca altceva ", a spus Dan Pirnoiu, liderul Sanitas Sibiu.

Timp de mai bine de 3 ore, angajatii, sustinuti de pe margine de pacienti au scandat: "Nu ne luati spitalul/Noi l-am castigat! ", "Dar-ar boala-n voi, sa veniti la noi! " sau "Luptam, luptam/Spitalul l-aparam! ".
de Laura Buciu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 17 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 30 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter