SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



PSD da in clocot

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Deputatul de Sibiu, Radu Podgorean, pune pe jar PSD printr-o scrisoare deschisa. Dupa ce marti a anuntat ca se retrage de pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare, Podgorean a dat publicitatii o scrisoare care zguduie partidul. „Nu cred ca putem imita strategia politica a lui Mao ", spune europarlamentarul, facand referire la „excesul de autoritarism " al presedintelui PSD, Mircea Geoana. Liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea, nu este de acord cu gestul lui Podgorean si il sustine in continuare pe Mircea Geoana.

PSD, singurul partid ferit pana acum de scandaluri, pare sa se nasca o miscare de revolta impotriva presedintelui. Rigoarea social-democrata a fost sparta de de clujeanul Vasile Puscas, care si-a exprimat public dezamagirea ca a pierdut preimul loc pe listele partirului la alegerile euro-parlamentare. Scandalul a continuat ieri prin Radu Podgoreanu, care si-a exprimat gandurile anti-Geoana intr-o scrisoare deschisa. Revolta lui Podgorean a izbucnit dupa ce colegul sau de partid, Dan Mihalache a fost exclus de pe listele PSD pentru alegerile europarlamentare. „Sunt consternat sa aflu ca, un coleg de partid, domnul Dan Mihalache a fost exclus de pe lista pentru alegerile europarlamentare ca pedeapsa pentru ca a cutezat sa isi manifeste public intelegerea pentru gestul meu de a ma retrage de pe respectiva lista. Reactia domnului Geoana dovedeste ca domnia sa are mai curand manifestari autoritariste de inspiratie satrapica decat aptitudini de lider politic ", spune Podgorean in inceputul scrisorii.
Ţinta principala a deputatului este clar, presedintele Mircea Geoana. „Geoana dovedeste ca are mai curand manifestari autoritariste de inspiratie satrapica. Excesul de autoritarism nu este mai curand o dovada de slabiciune decat una de putere si intelepciune ", spune Podgorean. Presedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea il sustine in continuare pe liderul Mircea Geoana. „Nu am ce discuta despre Podgorean, intrebati-l pe el, este parerea lui personala ce a scris in scrisoare. Noi, organizatia judeteana ne-am straduit sa ocupam un loc cat mai bun. Cred ca daca ne-am fi mobilizat bine si pe fondul unei participari reduse la vot am fi putut obtine un scor bun, in care un loc 14, atat cat avea domnul Podgorean, ar fi intrat in Parlamentul European. Acum si-a pierdut locul. Regiunea 7 centru va fi reprezrentata acum de Titus Corlateanu, care este deputat de Brasov ", a explicat situatia presedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea.

Motiunea. Pro sau contra?

Din scrisoarea lui Podgorean reiese ca in cadrul partidului exista o serie de nemultumiri legate si de necesitatea initierii motiunii de cenzura impotriva cabinetului Tariceanu. „Ne pregatim din august sa dam o motiune de cenzura. Decizia a fost luata mai intai in grupul informal de apropiati ai presedintelui, comunicata publicului si abia apoi partidului. Este o formula stranie de decizie pentru un partid care nu are dimensiuni de apartament si nici tentatia de a juca cartea cultului personalitatii ", spune Podgorean. Este contrazis din nou de Cindrea. Acesta anunta si ca Podgorean va vota pentru motiune. „Nu cred ca au nicio legatura aceste replici cu motiunea de cenzura. Va asigur ca domnul Podgorean va vota motiunea. Eu nu stiu ce a scris in scrisoare, dar va asigur ca din discutiile pe care le-am purtat, vor vota toti parlamentarii PSD motiunea de cenzura. Inclusiv domnul Podgorean ", spune Cindrea.

Vot impotriva pensiilor

Deputatul PLD, Raluca Turcan, spune ca disensiunile din cadrul PSD, dar si perspectiva de a pierde pensia de parlamentar va face ca motiunea sa pice. „PLD si PD au luat decizia de a vota la vedere, tocmai sa se observe cine voteaza pentru si cine impotriva. Nu cred ca motiunea PSD va trece, pentru ca parlamentarii se gandesc mai mult la pensiile lor, decat la situatia politica. in cazul unor eventuale alegeri anticipate, parlamentarii isi vor pierde pensia, pentru ca li se intrerupe mandatul, iar una din conditiile pentru a primi pensia de parlamentar este sa activezi intr-un mandat intreg ", a declarat Raluca Turcan.

Cine e Podgorean?

Pana in decembrie 2006, Podgorean a figurat pe lista euro-observatorilor PSD in Parlamentul European (P.E.). Din 2007, acesta activeaza in P.E. ca europarlamentar, dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, insa are in continuare si statutul de deputat in Parlamentul Romaniei. Podgorean a fost ales deputat in 2004, pe listele Uniunii Nationale PSD+PUR in circumscriptia electorala nr. 34, Sibiu. Podgorean se afla in parlament la a doua legislatura, dupa ce si in perioada 2000-2004 a fost tot deputat PSD de Sibiu. in actuala legislatura, Podgorean a avut 14 luari de cuvant in plen, a avut trei propuneri legislative initiate, a depus cinci interpelari si a semnat sase motiuni, inclusiv cea denumita „1000 de zile de haos. Sfarsitul guvernarii de dreapta ".
de Alin BRATU


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 28 septembrie 2007






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter