SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPubele gratis pentru tot judetul

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Consiliul Judetean Sibiu a finalizat receptia recipientelor pentru colectarea separata a deseurilor reciclabile si biodegradabile, precum si a unitatilor de compostare individuala in toate localitatile din judetul Sibiu, membre ale Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "ECO SIBIU ".

in total au fost livrate si receptionate 96.370 de recipiente pentru colectarea separata si unitati de compostare individuala.

Dupa receptia finala, echipamentele constand in containere, pubele si unitati de compostare individuala vor fi transmise in administrarea fiecarei unitati administrativ-teritoriale, membre ADI "ECO SIBIU ", in vederea folosirii in cadrul proiectului "Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Sibiu. "

Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Judetean de ieri a fost inclus un proiect de hotarare prin care se dau in administrare localitatilor toate recipientele achizitionate.

"Este un pas important in definitivarea celui mai mare proiect cu finantare europeana derulat in judetul Sibiu pana acum, prin care localitatile vor administra recipientele achizitionate. Ne dorim ca in scurt timp colectarea deseurilor in judetul Sibiu sa se faca la standarde europene, sa intram ^ntr-o mult asteptata normalitate in acest domeniu, pentru un mediu mai curat si conditii de viata mult mai bune " a declarat Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Valoarea contractului este de aproape 17 milioane de lei +TVA, iar livrarea a fost finalizata in 5 luni.Pubele diferentiate prin culoare

Echipamentele sunt inscriptionate cu autocolante informative - cu imagini si text - care explica codul culorilor pentru colectarea separata a deseurilor, facand astfel mai usoara utilizarea lor: albastru - pentru hartie si carton, galben - pentru plastic si metal, verde - pentru sticla, maro - pentru deseuri biodegradabile, gri - pentru deseuri amestecate (reziduale).

in tot judetul vor fi distribuite 25.500 unitati de compostare individuala, cu o capacitate de 230 de litri, care se vor distribui locuitorilor din mediul rural si zonele periurbane ale oraselor in gospodariile oamenilor. Oamenii care locuiesc la casa isi vor putea astfel produce, din resturile biodegradabile, pamant prin compostare, pe care il vor putea folosi in gospodarie.

Exista 40.100 de pubele pentru colectarea deseurilor din plastic si metal, care se vor distribui locuitorilor din zona urbana la case - o pubela la casele cu 1-3 familii si 2 pubele la casele cu 4-5 familii.

Containerele pentru colectarea selectiva a deseurilor din plastic sau metal sunt 666 la numar, sunt prevazute cu incuietori si orificii selective si se vor distribui familiilor din zona urbana la blocuri si din zona rurala in puncte de colectare stradala.

Pubelele pentru colectarea deseurilor biodegradabile sunt de doua tipuri, unele cu volum de 240 litri - 8.027 de bucati, si unele de 120 litri - 17.325.

Se vor distribui locuitorilor din Sibiu si Medias, in zona de case.

Containerele pentru colectarea deseurilor biodegradabile in zona urbana au un volum de 1.100 litri, sunt tot maro, iar cele 1.181 bucati se vor distribui locuitorilor din municipiile Medias si Sibiu in zona de blocuri in puncte de colectare stradala.

Containerele pentru colectarea selectiva a deseurilor din sticla sunt 513 la numar si se vor distribui locuitorilor din mediul urban in zona de blocuri si locuitorilor din zonele rurale in puncte de colectare stradala.

Containerele pentru colectarea selectiva a deseurilor din hartie si carton sunt 975 de bucati si se vor distribui locuitorilor din zona urbana si locuitorilor din zona rurala in puncte de colectare stadala.

Containere igloo pentru centrul istoric al Sibiului

Pentru Municipiul Sibiu proiectul prevede containere tip clopot.

Acestea au un volum de 1.100 litri, si sunt 619 containere albastre pentru deseuri de hartie si carton, 846 containere galbene pentru deseuri de plastic/metal, 618 containere verzi pentru deseuri de sticla.

Igloo-urile se vor distribui in municipiul Sibiu in puncte de colectare stradala in zonele de blocuri si la casele din zona istorica.

Proiectul "Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Sibiu " este cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Prin punerea in aplicare a acestui proiect se urmareste imbunatatirea calitatii vietii si a starii de sanatate a cetatenilor judetului Sibiu.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 31 octombrie 2014


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 11 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter