SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPUG 2009: patru noi bulevarde pentru Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Proiectul de plan urbanistic general (PUG) al Sibiului prevede rezervarea de coridoare necesare pentru realizarea a patru mari artere de circulatie in oras.

Pe langa zecile de strazi propuse in viitorul PUG, arhitectii de la Planwerk propun rezervarea unor terenuri pentru patru viitoare bulevarde ale Sibiului. Cel mai mare va fi o artera de legatura pentru DN1, pe relatia Cristian - capatul strazii Zavoi - noul Spital Clinic de urgenta - Calea Poplacii - str. V. Aurie - Calea Dumbravii - Scoala de Caini - Calea Cisnadiei si, inapoi, in DN1 in apropiere de actualul mall de la Selimbar.

O alta viitoare artera de acces in oras va fi si bulevardul central pentru zona Campsor, un viitor cartier rezidential al Sibiului. Aceasta noua artera va porni de la intrarea dinspre Cristian si va lega sfarsitul strazii Zavoi de centrul cartierului Campsor si strada Alba Iulia. In fine, pe langa artera colectoare pentru retelele stradale ale Centrului Economic Est si a celui din Vest, viitorul PUG propune o artera de legatura cu Selimbarul, via cartierul Vasile Aaron si cu finalitate in Gara Sibiu, bulevard ce este proiectat a fi paralel cu calea ferata.

Tot in ceea ce priveste sistemul public de transport, arhitectii de la Planwerk au ajuns la concluzia ca in ceea ce priveste parcajele, prioritate o are inelul central. Amplasamente propuse pentru viitoarele parcaje publice sunt zona Teatru - Piata Florilor si Piata Garii. In rest, singurele solutii pentru parcaje in apropierea centrului sunt cele subterane, propuse pentru Piata Cibin, Piata Unirii si pentru zona Indes.
In fine, aceste noi zone de betoane si agitatie vor fi astamparate cu noi spatii verzi. Este vorba de un viitor Parc de Vest (in Lunca Macelarilor), de amenajarea albiei Cibinului intre Turnisor si Gusterita, precum si un Parc de Est, in lunca Cibinului intre Gusterita si centura ocolitoare. De la Cimitirul municipal si pana la Cibin pe traseul Vaii Sapunului este propus un nou parc, in timp ce malurile lacului Binder sunt propuse atat pentru spatii verzi cat si pentru dotari de agrement. Fostul depozit de munitie din Padurea Dumbrava capata prin PUG destinatia de baza de agrement. In fine, intre actuala Zona Industriala Vest (viitorul Centrul Economic Vest) si viitorul cartier rezidential vest mai este propus un parc cu dotari de agrement, cu rol de bariera verde intre cele doua zone.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 13 iulie 2009


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 07 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter