SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPUG 2009: Sibiul, loc de intalnire

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Administratia locala a dat publicitatii prima versiune a Planului Urbanistic General, pentru perioada 2009 - 2019. Titlul acestui PUG este "Sibiul, loc de intalnire".

Memoriul general pentru PUG-ul Sibiului este un document ce se intinde pe 138 de pagini. Pentru realizarea scopulu de "Sibiul, loc de intalnire", noul PUG solicita realizarea unui Centru de conferinte, congrese si spectacole pe zona actualului Teatru "Radu Stanca" si un Campus universitar pe locul ocupat acum de Spitalul judetean.

Aceleasi linii directoare ale noului PUG solicita realizarea, la Sibiu, a unui Centru de targuri si expozitii (in Zona Industriala Vest), implementarea si extinderea trenului interurban.

Totodata, proiectul PUG-ului prevede ca "zonele restructurabile interne orasului primesc prioritate in fata extinderilor pe terenuri neocupate. Extinderea zonelor de intravilan se face pe baza evaluariloo necesarului de terenuri pentru perioada vizata".

in ceea ce priveste parcurile de amenajat pe langa Sub Arini, proiectul de PUG prevede Parcul Cibin Vest (intre cartierele Turnisor si un viitor cartier Campsor), Parcul sportiv Vest (situat in Lunca Mare, gandit sa deserveasca viitoarele cartiere de-a lungul Caii Şurii Mici). in fine, un parc este proiectat pentru Gusterita, de-a lungul Cibinului, si altul pe versantul terasei nordice a Cibinului, la sud de aeroport.
Proiectul de PUG prevede ca zona Gusteritei sa aiba un centru cu dotari publice, comert, servicii si locuinte propus la intersectia Caii Gusteritei cu Lazaretului. in plus, Zona industriala est este preconizata sa aiba o dezvoltare mult mai importanta in viitorul apropiat, avand in vedere apropierea de viitoarea autostrada.

in cartierul Vasile Aaron, baza hipica va trebui relocata, pentru a face loc unui parc si a unor parcari etajate, mai propune proiectul de PUG. Acesta solicita si reutilizarea unei suprafete din incinta Turisb, pentru a prelungi str. Ariesului pana la Calea Dumbravii.

Mult mai delicata va fi problema Vaii Sapunului, unde este extrem de necesar un parc - "este necesara corelarea cu PUG Şelimbar, prin intermediul Consiliului Judetean". Ceea ce este aproape sigur este ca dincolo de Valea Rusciorului si Valea Paraului Stramb nu se va mai construi - zona este propusa a deveni arie naturala protejata.

Deocamdata, din varianta propusa dezbaterii publice lipeste capitolul referitor la intravilanul propus si organizarea circulatiei.
Pe www.sibiustandard.ro puteti citi proiectul propus de Planwerk pentru viitorul PUG al Sibiului.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 07 iulie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter