SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPUG-ul Sibiului mai asteapta opt avize din cele 19

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Planul Urbanistic General al Sibiului a obtinut 11 din cele 19 avize de care are nevoie din partea autoritatilor, dupa care va fi avizat de Consiliul Judetean Sibiu si, intr-o ultima etapa, aprobat de Consiliul Local al municipiului.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis spunea, luna trecuta, ca a cerut ca termen de finalizare a PUG-ului aceasta primavara, desi problemele ridicate de birocratie au intarziat mult inaintarea procedurilor.

in acest moment, Sibiul nu are un Plan Urbanistic General, cel vechi fiind expirat, iar certificatele de urbanism si autorizatiile de construire sunt emise in baza PUZ-urilor existente, deoarece, potrivit legii, vechiul PUG nu mai poate fi prelungit mai mult de 10 ani, iar avizele pentru vechiul PUG sunt si ele expirate.

Noile cereri de PUZ-uri vor ramane in asteptare pana la aprobarea noului PUG, potrivit reprezentantilor Primariei.

in acest moment, documentatia PUG-ului parcurge, de aproximativ doua luni, procesul de avizare la Directia de Cultura si, in paralel, la Agentia de Mediu, aceasta din urma fiind tot o procedura ce dureaza destul de mult.

Cereri mai putine

Cel mai probabil din cauza crizei, a lipsei de bani si a pretului materialelor de constructii, numarul cererilor pentru autorizatii de construire si certificate de urbanism a scazut simtitor anul acesta, fata de anul trecut si fata de anii precedenti, in general.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Primariei, la sectiunea Urbanism, daca in anul 2009, in primele doua luni ale anului s-au inregistart 193 de autorizatii de construire, anul acesta, in acelasi interval s-au mai inregistrat doar 137 de autorizatii.

Situatia este la fel si in privinta certificatelor de urbanism, 339 in primele doua luni ale anului 2009, fata de 273 in primele luni din 2010.

Sibiul de maine

Noul PUG al Sibiului este planul in baza caruia se va dezvolta orasul in viitor, traseaza directiile importante, proiectele majore, prevede zone noi de locuit, zone industriale, zone verzi si solutii pentru problemele majore ale orasului.

Acesta va imparti Sibiul in patru axe de dezvoltare, fiecare dintre ele organizata in lungul unui curs de apa, bulevard sau cartier.

De asemenea, un centru specializat in organizarea de evenimente culturale, economice, stiintifice si politice va putea fi construit in zona formata din fosta piata de flori, Teatrul National Radu Stanca si Cazarma 90. Actualul ansamblu de pe bulevardul Corneliu Coposu, dupa finalizarea spitalului de urgenta pe Calea Poplacii, va putea fi transformat intr-un campus universitar central, iar un Centru de Targuri si Expozitii este prevazut in Zona Vest.

PUG-ul se refera si pasaje de cale ferata pe Autogarii, Kogalniceanu,Ţiglari si poduri, noi artere de ocolire, acces in oras sau de legatura cu comunele invecinate, parcarile colective multietajate care sa faca loc pentru noi spatii verzi, locuri de joaca, alei pietonale si pentru biciclisti.

PUG-ul prevede 580 de hectare pentru locuinte, 370 de hectare pentru activitatile economice, 90 de hectare pentru institutii si servicii si aproximativ 110 hectare pentru functiuni mixte, iar zonele industriale vest si est se vor extinde pe suprafete noi.

Suprafata actuala de 348 de hectare parcuri si zone verzi va putea spori cu peste 350 ha de spatii verzi noi, iar viitoarele parcuri vor fi amenajate in lungul cursurilor de apa, dupa modelul Parcului Sub Arini.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 31 martie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter