SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Purcarete, Malaele si Galgotiu monteaza la "Radu Stanca"

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Colorata cu comedii, drame sau piese socialiste va fi scena Teatrului National "Radu Stanca" in acest an, iar la capitolul regizori oferta se arata a fi la fel de diversificata, asa ca ne vom intalni cu Åžerban Puiu, Gabor Tompa, Silviu Purcarete, Radu Alexandru Nica sau Cristian Pepino, Horatiu Malaele, Yuriy Kordonskiy, Dragos Galgotiu. Surprinzator, poate, cele mai multe premiere ni le ofera in acest an Sectia germana a TNRS: "Trebuie sa respectam aceasta traditie a Sibiului care a avut un Teatru german. Apoi, Sectia germana vine cu propuneri foarte diferite, ca tematica, pentru 2010", spune Constantin Chiriac, directorul TNRS.

De la Åžerban Puiu la Radu Alexandru Nica

Åžerban Puiu, unul dintre obisnuitii scenei sibiene, revine pentru doua noi montari. Asa cum ne-am obisnuit, Åžerban Puiu nu se indeparteaza de comedie si de lumea intrigilor si ne invita in luna martie, la Sectia romana, la "Puricele in ureche", o piesa scrisa de Georges Feydeau in 1907. Preferintele lui Åžerban Puiu merg si spre unul dintre cel mai importanti germani, Johann Nestroy, asa ca la Sectia germana regizorul amintit va monta "Talismanul".

Tot din sfera literaturii germane se inspira si Radu Alexandru Nica si ne propune sa o cunoastem pe "Emilia Galotti", a lui Lessing. Radu Alexandru Nica a ales un text care ascunde, in spatele povestii de dragoste, destule comentarii cu tenta politica despre vremurile in care piesa a fost scrisa, adica despre secolul al XVIII-lea.

Radu Nica pastreaza reteta cu care ne-a obisnuit de ceva timp si dupa un text clasic, recurge la dramaturgia contemporana, asa ca va monta "Some Girls", de Neil LaBute. Ce ar trebui stiut despre "Somer Girls"? Ca nu lipseste din repertoriul teatrelor de pe Broadway. Ambele spectacole vor fi puse in scena la Sectia germana.

De la Döblin si Garcia Lorca citire

Gabor Tompa si Dragos Galgotiu vin cu doua mari provocari pentru sibieni. Prima dintre ele se numeste "Los Putrefactos" si ii aduce pe aceeasi scena pe Federico Garcia Lorca, Salvador Dali si Luis Buñuel. "Los Putrefactos a fost una dintre cele mai provocatoare reviste si a fost interzisa la Barcelona. Spectacolul se naste din experienta unor mari artisti - Federico Garcia Lorca, Salvador Dali si Luis Buñuel", spune Constantin Chiriac, directorul TNRS. Pentru acest spectacol, Gabor Tompa va lucra impreuna cu scenograful Dragos Buhagiar.

Daca va numarati printre fanii seriei TV "Berlin Alexanderplatz", nu ar trebui sa ratati spectacolul omonim pe care Dragos Galgotiu il monteaza in acest an. "De vreo 5-6 ani suntem in tatonari cu Dragos Galgotiu, iar de vreo trei ani gandim acest proiect. E o mare aventura: sunt in jur de 25 de roluri, un decor imens pentru a acoperi intregul roman", adauga Constantin Chiriac. Premiera va avea loc pana la Festivalul International De Teatru din luna mai.

Maestrul teatrului pentru copii, Cristian Pepino, ne provoaca sa patrundem in lumea basmului, asa ca "Frumoasa din padurea adormita" va fi montat, impreuna cu echipa Sectiei germane. Basmul a fost publicat in premiera in 1697, de Charles Perrault.

Special pentru Pecs- Capitala Culturala Europeana

Prezenta Teatrului National "Radu Stanca" pe scena unei Capitale Culturale Europene nu mai este de mult timp o noutate, dar noutate este faptul ca institutia pregateste un spectacol special pentru Pecs - CCE 2010. Astfel, in luna mai, TNRS va fi prezent la Pecs cu "Anatomia unei crime- Prah". Spectacolul va fi montat de regizoarea Brigitte Drotloff, la Sectia germana, si reuneste piesele "Anatomia unei crime" si "Prah", creatii a doi autori maghiari. "Spectacolul va fi prezentat la intalnirea teatrelor de limba germana din afara Germaniei. Ni s-a cerut un text scris in limba germana de un autor maghiar si din acest motiv am optat pentru o asemenea combinatie", spune Anna Neamtu, sef Sectia germana.

Surprize cu Malaele, Purcarete, Kordonskiy si Popescu

Cand auzim numele lui Silviu Purcarete, nu ne prea asteptam sa vedem o comedie, si totusi asta ne propune regizorul in acest an. Ca e comedie, e sigur, declara Constantin Chiriac, ce nu e sigur este titlul asupra caruia Purcarete se va opri. Tot la capitolul necunoscute bifeaza si montarea lui Yuriy Kordonskiy care va alege intr-un final dintre Cehov, Shakespeare si Gorky. Horatiu Malaele, prezent pe scena TNRS in calitate de regizor, ne propune tot o comedie, iar repetitiile vor incepe dupa festival.

O alta surpriza a TNRS (desi anuntata inca de anul trecut) se intoarce la cel mai jucat spectacol din perioada comunista: "Opinia publica". Textul lui Aurel Baranga va fi pus in scena ca un spectacol de cercetare si va valorifica inregistrari TVR ale montarilor "Opinia publica" jucate pana acum.


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 14 ianuarie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter