SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPurcarete si premierele fac legea in deschiderea stagiunii teatrale

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

impotriva democratiei si pe urmele teatrului kabuki ne duc actorii Teatrului National "Radu Stanca " in primele zile ale noi stagiunii. Startul la Teatru se da insa cu un spectacol vechi, dar foarte cautat in turnee internationale si pe scena din Sibiu: " Faust ". De la Maribor - Capitala Culturala Europeana, "Faust "-ul lui Silviu Purcarete revine la Sibiu `i va fi prezentat vineri, 14 septembrie, `i sambata, 15 septembrie, ora 19. Spatiul de joc e, ca de obicei, Hala Balanta. Duminica, 16 septembrie, radem in hohote, alaturi de protagonistii triunghiului amoros din spectacolul "imi place cum mirosi! ".

Ultima saptamana din septembrie rodeste in premiere. Prima dintre ele, "Damen Vals ", pleaca de la scrierea lui Dumitru Radu Popescu si o are drept protagonista pe Ioana Blaga Frunzescu, care vorbeste despre nevoia de sacrificiu si autoflagelare, despre tandrete si daruire in one-woman-show-ul programat pe 23 septembrie, la Sala Studio de la Casa de Cultura a Sindicatelor.Trei zile, trei premiere

... de asta avem parte in 27, 28 si 29 septembrie. Secolul al XVII-lea, lumea teatrului kabuki `i a teatrului japonez cu papusi se vad la TNRS in 27 septembrie. Atunci va da examen cu publicul premiera " O poveste japoneza ". Nu doar titlul spectacolului si autorul piesei, Chikamatsu Monzaemon, tin de civilizatia nipona, ci `i regizorul Yasuda Masahiro. Japonezul, care in urma cu trei ani facea furori la Festivalul International De Teatru de la Sibiu cu "Titus Andronicus " si un nou tip de teatru, revine la "Radu Stanca " pentru a monta "O poveste japoneza ", alaturi de actori romani. Spectacolul are la baza opera lui Chikamatsu Monzaemon, considerat de multi critici ca fiind cel mai mare dramaturg japonez.

De premiere nu duce lipsa nici Sectia Germana a TNRS, asa ca pe 28 septembrie se joaca "impotriva democratiei ", iar o zi mai tarziu - "Haos ". Comedia si genul horror se imbina in " impotriva democratiei ", un spectacol care porneste de la ideea democratiei ca o farsa ce produce orori la nivel mondial. Regia spectacolului este semnata de Alexandru Dabija, iar scenografia -de Dragos Buhagiar.

Viata femeii in secolul al XXI-lea sta in prim-planul spectacolului "Haos ". Acesta spune povestea a trei femei care se confrunta cu somajul, batalia pentru custodia copiilor si relatiile medic - pacienti. Spectacolul se vrea a fi o comedie neagra despre viata femeii in societatea contemporana si are la baza piesa omonima a lui Mika Myllyaho, unul dintre cei mai importanti regizori ai Finlandei contemporane.

La Teatrul National "Radu Stanca ", septembrie se incheie asa cum a inceput: cu Silviu Purcarete, mai precis cu "Calatoriile lui Gulliver ", o serie de exercitii scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift. Spectacolul a fost prezentat in luna august la Olimpiada Culturala de la Londra si la Festivalul de la Edinburgh, acolo unde regizorul a `i fost premiat cu "Herald Angel".

Biletele pentru spectacolele TNRS se pot achizitiona online, prin portalul eventim.ro, sau de la Agentia teatrala din Sibiu,bvd. Nicolae Balcescu nr. 17, program: luni - vineri, orele 11 - 18, sambata, orele 11- 15.
de Maria Spatariu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 11 septembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter