SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPute de te-mbolnaveste? Nu-i nimic, sa fii sanatos!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

O parea cam de "fapt divers " sa scrii despre faptul ca la Medias aerul a putit din cauza gainatului folosit pe post de ingrasamant, dar, de stam sa ne gandim, nu cred ca am fi incantati ca, pe caldura asta, atunci cand iesim pe usa casei, sa ne paleasca in nas arome de cacat de pasare. Şi nici ca aceste arome sa persiste timp indelungat. Dar, dupa cum spune Garda de Mediu, totul e OK si in ordine. Poate puti in Medias la infinit, ca nu e nociv pentru om. Avem aici un exemplu clar de demonstratie privind faptul ca, desi reclami ceva care te deranjeaza, rezultatele controlului arata ca nu te deranjeaza. Deci, ti se pare. Deci esti nebun. A, reclama mai multi? Toti sunt nebuni.

M-a amuzat teribil punctul de vedere al Garzii de Mediu cu privire la situatia din Medias, cum sa-i spunem sa "se vanda " mai bine, hai, "scandalul gainatului ", nu, din care aflam cu incantare ca "au fost efectuate verificari specifice ". M-a linistit deja chestia cu "specifice ". Deci nu s-au dus acolo sa verifice salinitatea din Oceanul Indian, nici concentratia de cenusa vulcanica din aer. Mai aflam ca mirosul acela puturos care sigur a sporit pitorescul lui "Civitas Mediensis " si a adus batalioane de turisti de pe tot mapamondul venea de la "fertilizare (...) cu ingrasamant natural ". Ce fel de ingrasamant natural? "Dejectii provenite din ferme de crestere pasari ". Adica, asa cum am spus, cacat de pasare a.k.a gainat. Care, zice tot Garda de Mediu, "nu incalca ", e "acceptat " si "nu sunt impuse restrictii ", desi, "prin natura acestui tip de fertilizant se creeaza un disconfort olfactiv vecinatatii " (adica pute, pe romaneste) dar "nu afecteaza calitatea factorilor de mediu si starea de sanatate a populatiei ". Deci, dragi "medeseni " "nu au fost constatate abateri de la aplicarea unui management corect al acestora la fermele din zona".

Bineinteles ca reclamatia privind situatia de la Medias NU a fost facuta din cauza ca existau indoieli cu privire la "aplicarea unui management corect " in agricultura locala, ci pentru ca putea si deranja. Iar raspunsul e clar si ar suna, in limba romana normala, astfel: "Strangeti din nas si respirati mai putin, dragi localnici, pana se usuca gainatul de pe camp. Iar daca pute de te-mbolnaveste, nu-i nimic, sa fii sanatos, ca asta nu e nociv! ". Uimitor.

imi plac teribil metodele astea de rezolvare fara a se rezolva. Astfel, chiar daca la Sibiu ziua sau noaptea e o galagie teribila in zona bulevardelor si strazilor, nivelul de decibeli "se incadreaza ", deci, e bine. La fel, daca se extermina copacii de pe strazi din motive de "reabilitare ", iar e OK, deoarece procentul de spatiu verde pe cap de locuitor e fantastic, pentru ca avem paduri la Paltinis, jungla la un pas, in Amazon si tundra la doi pasi, in Siberia. E aerul aproape solid din cauza prafului si a gazelor de esapament? Nema problema, e mai respirabil ca cel de pe munte. Sunt antene de mobil peste tot? N-are a face, e semnal mai bun. Apa are o culoare ne-limpede la robinet? Esti prost, ti se pare. Pute la Medias si nu numai a gainaturi? Pai, nu intelegem de ce va agitati atata ca sifonul, ca uite, managementul e aplicat corect. Şi uite asa ajungi la concluzia ca totul e perfect si fara pata, deoarece analizele si masuratorile acelea "specifice " spun asta, chiar daca noi, in linii mari, ne simtim naspa, ametim, tusim, ne sufocam. Dar e bine ca o facem intr-un decor unde niciodata nu se depasesc "limitele admise ".

Iar daca va pute vreodata a gainat pe undeva, e vina voastra, mai oamenilor. Cine va pune sa respirati asa des ori sa mirositi cu nasu' ala? Ia, hai, la munca! Deja aveti idei si incepeti sa si ganditi.
de Dumitru Chiselita


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 09 august 2013


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 06 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter