SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPutem avea mai multe targuri de animale vii

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

- Dle doctor, ce se intelege prin targ de animale vii?

- Prin targ de animale vii se intelege un loc special amenajat la nivelul unei localitati pentru vanzarea directa de animale domestice vii provenite din gospodariile populatiei. Legalitatea normelor de functionare a acestor targuri este prevazuta in Ordinul nr. 45 din 17.05.2010, emis de A.N.S.V.S.A si publicat in M.O. nr. 333 din 19.05.2010.- Ce conditii trebuie sa indeplineasca un astfel de targ pentru a functiona legal?

- Pentru a functiona, targul de animale vii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie autorizat sanitar - veterinar; sa functioneze dupa un program avizat de catre D.S.V.S.A. Sibiu; sa aiba asigurata asistenta medicala veterinara prin contract incheiat de administratorul targului cu un medic veterinar de libera practica; sa detina spatiile si dotarile necesare exercitarii atributiilor de catre medicul veterinar oficial cu responsabilitate pentru acest obiectiv; sa aiba asigurate spatii corespunzatoare pentru izolarea animalelor diagnosticate bolnave in targ; sa fie imprejmuit, pentru a impiedica intrarea / iesirea persoanelor si/ sau a animalelor prin alt loc decat cel destinat acestui scop; sa detina o singura poarta de acces pentru mijloacele de transport animale, la nivelul careia se amplaseaza rampa de descarcare, incarcare pentru animale; sa fie prevazut cu utilitati pentru dezinfectie sau sa detina contract cu unitati specializate. Pe perioada functionarii targului de animale vii, localitatea pe teritoriul careia este organizat, nu trebuie sa fie supusa unor restrictii sanitare veterinare.

- Cine poate administra un astfel de targ?

- Administratorul targului de animale vii autorizat poate fi Primaria sau un agent economic. Oricare ar fi, administratorul targului este obligat sa se asigure de sprijinul fortelor de ordine necesare desfasurarii in bune conditii a activitatii. Targul de animale vii functioneaza la date precise, conform programului, cu o frecventa saptamanala, lunara sau trimestriala, in functie de optiunile proprietarului sau.

- Ce animale au acces in aceste targuri?

- in targul de animale pot avea acces numai animale vii identificate si inregistrate potrivit legii, insotite de documentele sanitare veterinare legale, respectiv: pasaportul (in cazul speciei bovine si cabaline); cartea de exploatatie; formularul de miscare, cartea de sanatate a animalului. Transportul animalelor sa fie efectuat in vehicule autorizate sanitar veterinar in acest scop, dezinfectate, si care sa asigure normele de bunastare a animalelor pe parcursul calatoriei. Nerespectarea legislatiei privind miscarea animalelor fara aviz si documente sanitare veterinare se sanctioneaza cu amenda intre 600 si 3.000 lei.

- Cate targuri sunt autorizate in prezent?

- in judetul nostru sunt autorizate la aceasta data sapte targuri in localitatile Sibiu, Avrig, Agnita, Ludus, Orlat, Miercurea Sibiului si Saliste. Din pacate, aceste locatii sunt insuficiente pentru solicitarile crescatorilor de animale din judetul nostru si din judetele limitrofe. Din acest motiv este necesara implicarea autoritatilor locale din localitatiile unde in anii precedenti erau organizate targuri de traditie, care s-au dovedit atat de utile pentru proprietarii de animale care isi valorificau excedentul din propria gospodarie, in mod civilizat si legal. Este vorba de targurile din Dumbraveni, Ocna Sibiului, Talmaciu, Tarnava, Alma, Marpod, Nocrich, Arpasul de Jos, Şeica Mare, Casolt, Porumbacu de Jos, Darlos, Brateiu etc., care ar putea fi amenajate la nivelul cerintelor actuale.
de Ioan Vidrighin


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 19 iulie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter