SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGRadiografie Mediafax: Johannis, de la scandaluri la scoruri de peste 80%

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »


Agentia de presa Mediafax a publicat un amplu material referitor la primarul Sibiului, Klaus Johannis, in care acestuia ii este luata `la puricat` atat biografia, cat si situatia orasului in fruntea caruia a fost in ultimii 12 ani. Agentia de presa amintita concluzioneaza ca `Johannis are sanse sa fie primar inca patru ani, insa sibienii vor mai multe de la el`.
Ceea ce vor mai mult sibienii de la Johannis sunt, potrivit celor de la Mediafax, strazile reabilitate si rezolvarea cainilor comunitari. Analiza Mediafax face referire si la scandalurile in care a fost implicat numele primarului Sibiului, de la cele referitoare la adoptii, la procesul cu Agentia nationala de integritate. Totodata, amplul material trece in revista realizarile lui Johannis, in calitate de primar, dar si de presedinte al FDGR.


Cititi mai jos, integral, materialul realizat de Mediafax:

Klaus Johannis are sanse sa fie primar inca patru ani, insa sibienii vor mai multe de la el

Presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), Klaus Johannis, candideaza la alegerile locale din 10 iunie pentru obtinerea celui de-al patrulea mandat de primar al Sibiului, oras care a detinut, in 2007, titlul de Capitala Culturala Europeana, alaturi de Luxemburg. Desi obtinerea acestui titlu nu i se datoreaza, Klaus Johannis a castigat sustinerea sibienilor datorita reusitei acestui program, dar si investitiilor realizate in oras in ultimii ani, precum si atragerii unor investitori straini, in cea mai mare parte germani si austrieci.

Sibiul mizeaza, in ultimii ani, pe turism


Municipiul resedinta de judet este considerat unul din cele mai importante orase din Transilvania, pozitionat pe Coridorul IV Paneuropean si avand un aeroport international modernizat, in ultimii ani, printr-un imprumut realizat de Primarie si Consiliul Judetean Sibiu.


Potrivit recensamantului din 2002, Sibiul are aproximativ 155.000 de locuitori permanenti si 22.000 de locuitori temporari, in cea mai mare parte studenti. Comunitatea locala este alcatuita din grupuri etnice diverse: 95 la suta sunt romani, doi la suta sunt maghiari, 1,6 la suta sunt germani, descendenti ai colonistilor saxoni din zona Luxemburg, Lorena si Alsacia, iar 1,4 la suta reprezinta alte nationalitati, printre care romi si o foarte putin numeroasa comunitate evreiasca. Majoritatea populatiei este de religie ortodoxa, protestantii si catolicii reprezentand patru procente din populatie.

Din anul 2003, Sibiul a redevenit un important centru economic, prin crearea Zonei Industriale Vest, in prezent 28 de companii cu 32 de puncte de lucru deruland aici investitii, cele mai importante activand in industria de componente auto. Totodata, sunt dezvoltate ramurile industriei de componente electrice si electronice, IT, de confectii sau a produselor alimentare. Astfel, somajul in Sibiu se mentine, in ultimii ani, printre cele mai scazute din Romania, sub media pe tara.

In ultimii ani, turismul a devenit o componenta importanta a economiei locale, in conditiile in care Sibiul a fost, in 2007, Capitala Culturala Europeana, alaturi de Luxemburg, numarul unitatilor de cazare din oras dublandu-se in acea perioada. Aproximativ un milion de turisti au asistat, in 2007, la peste 2.000 de evenimente culturale, programul fiind considerat de multi drept "prima campanie de imagine reala" a Romaniei. Investitia pentru "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007" a fost de aproximativ 50 de milioane de euro, de la bugetul de stat si cel local, bani care s-au dus in lucrari de reabilitare a cladirilor istorice din centrul orasului, achizitia de echipamente, organizarea de proiecte culturale, promovarea programului sau reabilitarea aeroportului din Sibiu.

De atunci, turismul, mai ales cel cultural, s-a mentinut constant. Astfel, potrivit unui raport elaborat de Asociatia ATLAS (European Association for Leisure and Tourism Studies), in colaborare cu Primaria si Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu si facut public anul trecut, turistii care au vizitat orasul in 2010 au cheltuit 47,6 milioane de euro. Comparativ, in 2007, cei care au vizitat Capitala Culturala Europeana au cheltuit, in total, aproximativ 34 de milioane de euro.

Sibiul si-a depus dosarul, in 2005, pentru a intra pe lista patrimoniului mondial UNESCO, insa l-a retras la recomandarea Consiliului International al Monumentelor si Siturilor Istorice (ICOMOS), pentru a evita o posibila respingere definitiva. Procedurile de inscriere au fost reluate din 2012, de data aceasta Sibiul candidand ca extindere de pozitie, alaturi de centrul istoric Sighisoara, aflat deja in lista UNESCO.

Anul trecut, Sibiul a fost singurul oras din Romania care a primit, in "Ghidul verde Michelin", o cotatie de trei stele, care inseamna ca este "o locatie care trebuie vazuta neaparat".

Orasul gazduieste cateva importante institutii de cultura, printre care Muzeul National Brukenthal, primul muzeu din Romania si din Centrul Europei, deschis din anul 1817, Complexul National Muzeal "Astra", cu cea mai vasta structura etno-muzeala din Romania, Teatrul National "Radu Stanca" si Filamornica de Stat Sibiu.

Printre cele mai importante evenimente culturale anuale se numara Festivalul International de Teatru, cel mai important festival anual de artele spectacolului din Romania si al treilea ca amploare si importanta din Europa, Festivalul International de Jazz, cel mai vechi din tara, Astra Film Festival, cel mai important festival international de film documentar din regiunea centrala si est-europeana, Festivalul Medieval Cetati Transilvane, ARTmania, Targul Olarilor, care va ajunge anul acesta la a 46-a editie, Festivalul International al Artei Lirice, a 11-a editie, sau Festivalul International de Folclor "Cantecele Muntilor", editia a 37-a.

Obiectivele turistice importante din imprejurimile Sibiului sunt statiunea montana Balea-Lac, Paltinis - cea mai veche din tara si, totodata, statiunea situata la cea mai mare altitudine din Romania, zona etnografica Marginimea Sibiu, Ocna Sibiului, denumita si "litoralul Ardealului", si numeroase cetati fortificate, datand din secolele XII-XVI.

Klaus Johannis, "locomotiva" FDGR

Klaus Werner Johannis s-a nascut in 13 iunie 1959, la Sibiu. Este casatorit cu Carmen Johannis, cuplul neavand copii. A absolvit, in 1983, Facultatea de Fizica din cadrul Universitatii "Babes Bolyai" din Cluj-Napoca, in urmatorii cinci ani fiind profesor la diferite scoli si licee din Sibiu. Din 1989 pana in 1997, a fost profesor de fizica la Colegiul National "Brukenthal" din Sibiu. Intre 1997 si 1999 a fost inspector scolar general adjunct, iar intre 1999 si 2000 inspector general.

Klaus Johannis este membru al Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) inca de la infiintare, din 1990, iar din 2001 este presedintele formatiunii.

S-a lansat in politica in 2000, cand FDGR a decis sa aiba un candidat propriu la Primarie, cu scopul de a obtine mandate de consilieri locali. "Am ajuns mai mult intamplator aici (primar al Sibiului - n.r.), fiindca am vrut sa promovez Forumul Democrat al Germanilor in Consiliul Local, lucru care atunci a functionat extrem de bine", declara, in luna aprilie a acestui an, primarul Sibiului.

Klaus Johannis a ajuns, atunci, in al doilea tur de scrutin, cu actualul deputat PSD Ioan Cindrea, pe care l-a invins cu 69,18 la suta din voturile valabil exprimate, desi in Sibiu mai locuiau doar cateva mii de sasi. In primul mandat, a avut alaturi o echipa a PSD, cu care a administrat orasul timp de patru ani.

La urmatoarele alegeri, Johannis a reusit sa castige al doilea mandat de primar, cu 88,7 la suta din voturi, unul dintre cele mai mari scoruri din tara. Tot atunci, FDGR a obtinut majoritatea in Consiliul Local, cu 16 locuri ocupate din 23, si a preluat conducerea Consiliului Judetean Sibiu, prin Martin Bottesch, membru FDGR.

La alegerile locale din 2008, Johannis a intrunit 83,2 la suta din voturi si 14 fotolii de consilier local au revenit FDGR, Martin Bottesch fiind, la randul sau, reales presedinte al Consiliului Judetean Sibiu.

Averea lui Johannis - sase imobile si venituri de 114.000 de lei din chirii, in 2011
In ceea ce priveste averea personala, nu au fost mari schimbari in ultimii patru ani de mandat. Astfel, in declaratia sa de avere postata pe site-ul Primariei Sibiu, Klaus Johannis a trecut aceleasi sase imobile, trei apartamente si trei case, din municipiul Sibiu, cumparate impreuna cu sotia, doar in conturi situatia fiind putin diferita. Astfel, daca in 2008 avea un cont cu 4.062 de dolari, unul cu 50.000 de lei, iar in altul 19.060 de euro, acum situatia financiara arata ca in cele trei conturi sunt 9.000 de euro, 3.000 de dolari si 11.000 de lei. Anul trecut, venitul din salarii al primarului a fost de peste 52.000 de lei, alti aproximativ 114.000 de lei revenind din chirii.

Potrivit declaratiei de avere, Johannis nu detine niciun automobil, insa din 2007, Automobile Bavaria Group, prin dealerul local, a oferit in folosinta gratuita Primariei Sibiu o limuzina din seria 7, pentru ca, in 2009, Klaus Johannis sa conduca tot un BMWseria 7, modelul 750i. In 2010, primarul a primit primul BMW M5 din tara.

Investitii preponderent infrastructura rutiera

Din 2000 pana 2007, bugetul Sibiului a crescut de 14 ori. Astfel, daca in 2000 bugetul orasului era de aproape 22 de milioane de lei, in anul Capitalei Culturale a ajuns la peste 265 de milioane de lei, fara rectificarile ulterioare. Cea mai mare crestere a fost insa in anul 2003 fata de anul 2002, cand s-a inregistrat o crestere de 61 la suta.

Bugetul pe 2008 al Primariei Sibiu a fost de peste 374 de milioane de lei, in 2009 a depasit 443 de milioane de lei, pentru ca in 2010 acesta sa scada la 287 de milioane de lei. Primarul declara, atunci, ca motivul principal a fost criza, care a diminuat veniturile, dar si faptul ca transferurile de la bugetul de stat au fost cu mult mai mici. Cel de anul trecut a fost comparabil, de 284 de milioane de lei, proiectele de investitii ale Primariei fiind realizate, in cea mai mare parte, printr-un imprumut de la BERD. "Anul 2011 va fi un an care va aduce foarte multe imbunatatiri in infrastructura municipiului, fara sa fi alocat foarte multi bani pentru aceste lucrari. Pare un paradox, dar nu este, pentru ca vom folosi creditul BERD pentru a angaja lucrari de infrastructura in spatiul public, de asemenea, vom folosi bani din proiecte europene, aprobate sau in curs de aprobare", declara, la inceputul anului trecut, primarul.

Imprumutul de la BERD, semnat in octombrie 2010, in valoare de 11,5 milioane de euro, a asigurat continuarea investitiilor in infrastructura municipiului, banii fiind impartiti in trei transe egale, pentru trei ani. Astfel, in 2011 au inceput lucrari de modernizare pe 12 strazi si constructia unui pod peste Cibin, anul acesta fiind in plan modernizarea altor 13 strazi.

In plus, in 2011, s-a incheiat proiectul finantat din fonduri europene pentru implementarea conceptului de Administratie Electronica la nivelul municipiului Sibiu, valoarea totala a acestuia fiind de aproximativ doua milioane de lei. Prin intermediul acestuia, cetatenii au la dispozitie pe site-ul institutiei o platforma electronica unde pot depune cereri, pot solicita informatii si pot efectua plati, fara a se deplasa la sediul Primariei.

Cel mai important proiect pentru care municipalitatea a solicitat finantare este Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, alcatuit din opt proiecte care se refera la revigorarea Orasului de Jos, ce cuprinde, printre altele, modernizarea mai multor strazi din acest areal. Patru dintre proiecte au fost deja aprobate spre finantare, ultimul chiar la sfarsitul lunii martie a acestui an.

Un alt proiect aprobat spre finantare in 2011 a fost Sibiu Baroc Update, de peste un milion de lei, care asigura finantarea unei campanii de promovare a sapte trasee turistice si a evenimentelor culturale ce au loc in 2012.

Impreuna cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara de Apa si SC Apa Canal, Primaria Sibiu a inceput, anul trecut, un proiect de reabilitare si amenajare a retelelor de apa si canalizare din municipiu si din o mare parte a localitatilor din judetul Sibiu si din orasul Fagaras din judetul Brasov. Contractul de finantare prin fonduri structurale a fost semnat in luna aprilie 2011, valoarea acestuia fiind de peste 123 de milioane de euro. In municipiul Sibiu, lucrarile presupun extinderea retelelor de apa si canalizare in cateva cartiere marginase si reabilitarea celor existente, lucrarile fiind evaluate la aproximativ 11,8 milioane de euro.

Bugetul pe 2012 al Sibiului este de 336 de milioane de lei. Pentru investitii noi sau in continuare, mai ales in infrastructura rutiera a orasului, au fost alocate peste 100 de milioane de lei, aproximativ jumatate venind de la bugetul local.

"Este un buget relativ precaut, daca ne referim la veniturile pe care le estimam. Pe de alta parte, este asa cum sibienii s-au obisnuit in ultimii ani, un buget cu o puternica componenta de investitii. Acest principiu l-am folosit in fiecare an si rezultatul este cel care se vede afara. Am incercat sa avem o parte cat se poate de mica din buget destinata cheltuielilor curente, cheltuielilor care nu adauga nimic la infrastructura orasului. Sunt foarte multe lucrari propuse si sunt convins ca vom realiza mare parte din ele. In ultimii ani, executia bugetara a fost foarte buna, ne-am apropiat de suta la suta, ceea ce arata ca si proiectia a fost buna, dar si in timpul anului s-a lucrat foarte serios la punerea in practica", declara, la sfarsitul anului trecut, primarul Klaus Johannis.

Gradul de indatorare a municipiului este, in prezent, de 13,9 la suta, prin cele sase imprumuturi contractate. Primul este de 10 milioane de euro, pentru societatea de Apa-Canal, contractat in 2004, alte 10,5 milioane de lei au fost contractate in 2006, de la BRD, pentru constructia de locuinte sociale, doua imprumuturi, de 70 de milioane de lei, respectiv 20 de milioane de lei, de la Dexia, in 2007, respectiv 2008, pentru extinderea si modernizarea Aeroportului Sibiu, alte 10 milioane de euro, in 2007, de la BERD, pentru modernizarea de strazi, ultimul fiind cel de 11,5 milioane de euro, tot de la BERD.

"Deja in acest contract (ultimul - n.r.) este prevazut un al doilea imprumut care va fi negociat in 2013 si incepe in 2014-2015-2016, probabil tot in valoare de aproximativ 10-11 milioane de euro. Creditul este gandit de la inceput pentru infrastructura rutiera", declara, la sfarsitul anului trecut, Klaus Iohanis.

Johannis si scandalurile

Johannis a fost in relatii bune cu presedintele Traian Basescu si cu PDL din 2004, iar in 2007, cand Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana, acestea au devenit si mai stranse, in urma vizitelor repetate pe care seful statului le-a facut la Sibiu.

Inaintea alegerilor locale din 2008, insa, relatia s-a rupt, dupa ce Daniel Thelmann, primarul Mediasului, a plecat din FDGR pentru a candida pe listele PDL, castigand, de altfel, un nou mandat.

In octombrie 2009, dupa caderea Guvernului Boc, Klaus Johannis a fost propus de PSD, PC, UDMR, PNL si minoritati pentru postul de premier, mandatul sau urmand sa fie formarea un guvern care sa gestioneze problemele economice urgente si sa asigure organizarea de alegeri prezidentiale. In schimb, presedintele Traian Basescu l-a preferat pe consilierul BNR Lucian Croitoru.

Dupa anuntarea rezultatelor alegerilor, care il dadeau pe Traian Basescu drept presedinte al Romaniei, Klaus Johannis a declarat ca, pentru el, "acest parcurs de posibil premier" s-a terminat.

Insa, odata cu aceasta propunere ca prim-ministru, presa a readus in atentie cateva scandaluri in care a fost implicat numele lui Klaus Johannis. Potrivit presei, cea mai veche acuzatie dateaza de pe vremea cand acesta ocupa functia de inspector scolar, nefiind concretizata in niciun fel, anume ca actualul primar ar fi fost implicat in trafic de copii. Johannis ar fi intermediat, pentru cetateni americani si canadieni, mai multe adoptii de copii din judetul Sibiu, despre care nu se mai stie nimic.

Un alt scandal in care a aparut numele lui Johannis este legat de faptul ca acesta ar fi castigat cateva case din centrul istoric al Sibiului pe baza unor documente false, locatarii acestora judecandu-se timp de cativa ani cu primarul.

In plus, primarul a fost anchetat, in 2009, pentru abuz in serviciu, de catre DNA, pentru retrocedarea unor terenuri catre persoane care nu indeplineau conditiile, dosarele fiind din anul 2005.

In 2009, Agentia Nationala de Integritate s-a autosesizat, in urma publicarii unui articol intr-un cotidian central, privind faptul ca primarul Sibiului ar fi incalcat legea incompatibilitatii, prin ocuparea functiei de administrator, in 2003, la societatea Parcuri Industriale Sibiu - Sura Mica, in paralel cu cea de primar. Johannis a atacat hotararea in contencios administrativ si a castigat procesul, in 2010.

In timpul alegerilor locale din 2008, contracandidatul din partea PNTCD, Albin Marinescu, a cerut ca FDGR sa isi retraga toate materialele electorale pentru ca numele primarului Klaus Johannis aparea scris cu litera "J", in loc de "I", asa cum era trecut in cartea de identitate. Dupa acest incident, primarul a inceput sa foloseasca numele de "Johannis", desi sustine ca numele sau se scrie cu "J", insa a fost inregistrat gresit in actele de stare civila din perioada comunista.

Presa a mai relatat, legat de Johannis, ca ascensiunea sa politica s-ar datora faptului ca este membru al masoneriei.

Contracandidatii la Primaria Sibiu

La Primaria Sibiu au fost depuse zece candidaturi. Astfel, actualul primar Klaus Johannis candideaza pentru al patrulea mandat din partea FDGR, el castigand ultimele doua scrutine cu peste 80 la suta din voturi.

Locotenentul in rezerva Alexandru Gheorghe, care a protestat in Piata Universitatii din Bucuresti, candideaza si el la Primaria Sibiu din partea Partidului National Democrat-Crestin.

Alexandru Gheorghe a aparut, in ianuarie, imbracat in uniforma militara, in Piata Universitatii din Bucuresti, cu declaratii de sustinere la adresa protestatarilor, afirmand ca "s-a saturat de batjocura din aceasta tara". El spunea ca avea voie de la superiori sa mearga doar pana la Sibiu, insa a decis sa ia trenul pana la Bucuresti, asumandu-si toate consecintele. In urma gestului sau, Gheorghe Alexandru a fost gasit vinovat de catre Consiliul de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana. Astfel, s-a stabilit ca participarea sa, in 23 ianuarie, la mitingul din Piata Universitatii, este fapta interzisa de regulile militare. De asemenea, el a fost gasit vinovat de purtarea uniformei militare pe timpul participarii la mitingul din Piata Universitatii din Bucuresti, cu nerespectarea prevederilor Regulamentului de ordine interioara in unitate si Dispozitia sefului Statului Major General privind unele reguli pentru portul uniformelor militare. Totodata, el a fost gasit vinovat pentru neinstiintarea comandantului despre deplasarea si in alte localitati pe timpul parasirii garnizoanei in 23 ianuarie, respectiv in Bucuresti. La sfarsitul lunii februarie, Gheorghe Alexandru a fost trecut in rezerva printr-un ordin semnat de ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea.

Un alt candidat la primarie este Dragos Floarea din partea USL. El conduce un club de baschet pentru copii.

In cursa electorala pentru Primaria Sibiu s-a inscris si Mariana Brunchea (PDL), de profesie economist, care este consilier local.

Ilie Cretu este candidatul PNTCD pentru functia de primar. El a fost, pana in 2008, seful Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat din cadrul Primariei Sibiu.

Ceilalti candidati sunt profesorul Liviu-Nicolae Modran - Partidul Poporului, avocatul Dorin Flucus - PRM, inginerul Ilie Sebastian Cotoara - Partidul Verde, avocatul Florin Stefan Nartea - Partidul Ecologist Roman si medicul Luminita Beldean - PPDD.

Ce spun unii dintre sibieni despre actuala administratie locala si ce isi doresc de la urmatoarea

Unii sibieni se declara multumiti de actuala administratie si de modul in care s-a dezvoltat orasul in ultimii ani, infrastructura stradala fiind insa problema cea mai des invocata de acestia.

"Eu sunt multumita de primarul Johannis si sper sa iasa tot el. La personalul de la Primarie ar trebui sa mai lucreze. Si mai sunt nemultumita de faptul ca nu exista comunicare intre Primarie si societatile de utilitati, cum se face o strada, cum vin altii si o sparg", spune Claudia N., de 39 de ani, asistent manager.

O alta sibianca, Eugenia L., de 26 de ani, spune ca si-ar dori ca diferentele dintre modul in care arata centrul orasului si cartiere sa devina din ce in ce mai mici, acest lucru afectand imaginea pe care turistii si-o fac despre Sibiu: "Pot sa zic ca e ok (administratia locala - n.r.), nu am nicio parere, nu prea am contact cu nimic, plec la serviciu dimineata si ma intorc seara, dar ar putea sa ne asfalteze strada in fata blocului si sa nu mai frezeze strazile decat acolo unde chiar este necesar. Viitorii alesi locali sper sa se ocupe mai mult si de periferie. Chiar daca avem turisti, dupa jumatate de ora de vizitat centrul, incep sa exploreze prin cartiere, unde se vad discrepante destul de mari si nu cred ca raman cu o foarte buna impresie. De exemplu, cartierul Terezian este la cateva minute de mers pe jos din centru si m-am intalnit cu grupuri de turisti, de multe ori. La alegeri voi tine cont de seriozitate si de proiectele concrete ale candidatilor, sa fie ceva ancorat in realitate, cu termeni exacti: ce anume si pana cand".

Alte nemultumiri ale sibienilor sunt legate de cainii comunitari, fiind o problema nerezolvata desi Primaria a inceput din 2009 un program de sterilizare a cainilor, in acelasi an fiind inaugurat si un adapost.

"Eu sunt multumita de Primarie pentru ca s-a vazut o schimbare in ultimii ani, mai ales in ceea ce priveste infrastructura si inseamna ca e vizibil si pentru turisti. Si orasul arata intr-un fel, mai ales centrul. Sper sa fie aleasa aceeasi administratie si in viitor. Din punctul meu de vedere, modul in care functioneaza lucrurile in Sibiu, ma refer la ceea ce tine de administratie, ca sunt altele independente de ea, este ok. As vrea ca pe viitor sa se ocupe mai mult de cainii comunitari, mai ales in cartiere unde sunt multi si destul de periculosi", a spus Alina Stan, de 25 de ani, traducator.

O alta femeie, Gabi Smaranda, de 51 de ani, spune ca il va vota tot pe Klaus Johannis la locale, pentru ca "pare mai gospodar si mai sobru" decat ceilalti candidati: "Sunt multumita de administratia sibiana si sper sa ramana in continuare domnul Johannis. Este un foarte bun organizator si sper sa nu plece prim-ministru cand o sa iasa USL".`
brukenthal primaria sibiu turism sura mica paltinis klaus johannis medias romania artmania ocna sibiului cluj-napoca forum paltin aeroport municipiul sibiu confectii traian basescu somajul in sibiu bucuresti luxemburg capitala culturala cluj cazare balea targul olarilor fagaras festivalul international de teatru teatru avocat festivalul international de jazz transilvania psd sibiul cartierul terezian brasov aeroportul cibin europa pnl universitatea urbana vremea sighisoara consiliul judetean sibiu ioan cindrea fdgr martin bottesch arad unesco somaj astra film fest bmw colegiul national lucian blaga sc apa canal festivalul medieval consiliului judetean sibiu muzeul national brukenthal consiliului judetean primarul mediasului baschet jazz pdl bnr dealer muzeu posta teatrul national pntcd terezian capitala culturala europeana complexul national muzeal judetul sibiu bugetul de stat fonduri europene apa canal primar klaus johannis primarul klaus johannis consiliul judetean cetati transilvane consilieri locali dna consiliul local licee din sibiu alegerile locale ministrul apararii udmr astra film prm ocna sibiu centrul istoric al sibiului programul proiecte europene limuzina cantecele muntilor primarul sibiului festivalul medieval cetati transilvane olarilor centrul istoric klaus werner johannis locuinte sociale film documentar arme lucrari de reabilitare berd administratia locala partidul verde cartiere serviciului public de administrare a domeniului public si privat modernizarea aeroportului sibiu constructi investitii carmen johannis automobile bavaria group folclor evenimente culturale miting inspector scolar general manager seriozitate miri presedintele traian basescu alegeri prezidentiale fonduri structurale amenajare olari gratuit ilie cretu saci sibienii mediafax cursa lumini bugetul sibiului caini industrial pod peste cibin cani mag vand aliment aeroportului sibiu octombrie 2010 abs seria 7 traducator conturi festivalul international de folclor lucian croitoru asociatia de dezvoltare intercomunitara
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 10 mai 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter