SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGRaluca Turcan: " A face sanatate in Romania este ca si cum am cara apa cu sita "

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

" Sistemul de sanatate este ciuruit de pierderi, exceptii si abuzuri - a face sanatate in Romania, este ca si cum am incerca sa caram apa cu sita " - este afirmatia facuta de deputatul PDL de Sibiu, Raluca Turcan. Vicepresedintele PDL a spus ca "intre 2003 si 2009, Romania a avut cea mai mare crestere a Bugetului din Uniunea Europeana. Nu spun ca bugetul este suficient, ci doar ca am avut cea mai mare crestere a alocatiilor bugetare, lucru care nu s-a vazut deloc in imbunatatirea sistemului de sanatate. Principala problema a sistemului este de eficienta cheltuirii banilor. Exista riscul major ca si in cazul in care s-ar aloca de 3 ori sau de 4 ori mai multi bani de la buget, calitatea serviciilor medicale sa nu se imbunatateasca semnificativ ".

Reducerea pierderilor din sistemul de sanatate sta in stoparea certificatelor medicale frauduloase, dar si in informatizarea prin introducerea SUI si prin cardul de sanatate, potrivit deputatului. O alta sursa de adus bani in sistem ar fi introducerea sistemului de coplata si a taxei de clawback, care va genera lichiditati necesare platii facturilor, de care vor beneficia inclusiv producatorii. " Un act medical de calitate inseamna descentralizarea, rationalizarea numarului de paturi, reducerea numarului de directori, comasarea si reprofilarea spitatelor. Reforma in Sanatate trebuie deci facuta. De asemenea, pasii reformei sunt cei stabiliti si nu pot fi evitati. Pentru a reusi reforma in Sanatate trebuie sa fie facuta cu implicarea autoritatilor locale. Calea spre esecul reformei este lipsa de dialog Ministerul Sanatatii si autoritati locale. Reforma trebuie facuta avand in centru oamenii si nevoile lor, iar cei de la nivel local trebuie sa aiba o voce pentru ca ei stiu unde este cea mai mare nevoie ", a spus deputatul Turcan.

Dialog, nu miting pentru spitale

Despre mitingul care va avea loc astazi la Agnita pentru mentinerea spitalului, parlamentarul de Sibiu a declarat ca a a vut discutii la ministerul Sanatatii in care a subliniat permanent, ca in orice decizie vizand reforma in sanatate Ministerul Sanatatii trebuie sa aiba o evaluare precisa a impactului la nivel local si trebuie sa aiba o discutie detaliata cu autoritatile locale. " Ca parlamentar PDL continuu sa sustin necesitatea unui dialog intre autoritatile sibiene si minister pentru a prezenta propunerile noastre.

inteleg ingrijorarile legate de spitalul Agnita si voi face toate demersurile necesare ca ministerul sa ofere solutii alternative, sa asigure sistemul SMURD, necesar pentru acordarea de ingrijiri medicale la domiciliu, astfel incat sibienii sa aiba serviciile de sanatate de care au nevoie. Cred insa ca dialogul si nu protestul in strada reprezinta calea pentru solutionarea unei probleme, mai ales in conditiile in care la reprofilarea unitatilor spitalicesti autoritatile locale li se ofera 3 alternative. Pot mentine spitatul pe bugetul propriu, il pot transforma in camin de varstnici cu sprijinul Ministerul Muncii, sau pot sa eficientizeze spitalul si acesta sa devina centru de permanenta cu sprijinul Ministerului Sanatatii´┐Żh, a declarat Raluca Turcan.

Potrivi t deputatului, presiunea politico-mediatica pentru decredibilizarea reformelor este una feroce. ´┐ŻgStrategia de decredibilizare a reformelor are doua obiective: pentru a anula eforturile bune ale PDL si ale guvernului de anul trecut, pentru a distrage atentia de la faptul ca economia se stabilizeaza, dupa o grava criza economica´┐Żh, a mai spus Raluca Turcan.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 14 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter