SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGRaluca Turcan: Parteneriatul dintre stat si culte va rezolva multe din problemele sociale cu care se confrunta cetatenii

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Deputatul de Sibiu, Raluca Turcan, care a initiat legea privind parteneriatul dintre stat si culte, a declarat ca, pe fondul inmultirii problemelor sociale cu care se confrunta cetatenii, e nevoie mai mult ca niciodata de implicarea cultelor pentru sprijinirea mai ales a categoriilor vulnerabile: varstnici si copii nevoiasi sau cu parinti plecati la lucru in strainatate.

Raluca Turcan a declarat ca initiativa legislativa a plecat de la premisa ca actiunea comuna a Bisericii si a administratiilor locale, in sprijinul acordat categoriilor sociale vulnerabile, poate ajuta la rezolvarea concreta a multor probleme sociale.

Deputatul de Sibiu considera Biserica drept cel mai credibil si mai important vector de mobilizare al comunitatii locale pentru ajutorarea unor cazuri sociale. Sub patronajul Bisericii oamenii pot fi mobilizati sa se implice si sa-si ajute semenii - iar proiectul are si aceasta componenta social-filantropica.

Raluca Turcan a prezentat principalele obiective ale legii:

- incurajarea cultelor in prevenirea si combaterea marginalizarii si excluziunii sociale;

- implicarea cultelor in dezvoltarea voluntariatului in randurile copiilor, tinerilor si persoanelor varstnice pentru sprijinirea celor mai defavorizate persoane;

- valorificarea potentialului cultelor de a sprijini dezvoltarea capitalului uman si social in comunitatile in care activeaza prin extindearea actiunilor social-filantropice.

Potrivit calitatii lor de furnizori de sprijin si ajutor, prevazuta de lege, cultele pot organiza si acorda servicii sociale, dupa cum urmeaza:

- direct, prin structurile proprii unitatilor de cult;

- prin asociatiile si fundatiile infiintate in acest scop.

Autoritatile locale devin parteneri la proiecte prin punerea la dispozitie a terenurilor, cladirilor si a unor sume de bani necesare derularii actiunilor sociale de sprijin.

in plus, autoritatile administratiei locale vor realiza evaluareacu participarea reprezentantilor cultului interesat prin directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului.

Programele social - filantropice pleaca de la evaluarea nevoilor sociale din comunitate cu privire la gravitatea situatiilor, profilul persoanelor vulnerabile, lipsa serviciilor sociale din sectorul public. "Cred cu tarie in parteneriatul dintre Stat si Biserica, mai ales ca s-a dovedit in tarile civilizate ca fiind una dintre caile viabile pentru rezolvarea problemelor grave ale paturilor defavorizate din comunitatile locale si din societate in general", explica deputatul Raluca Turcan demersul sau in adoptarea acestei legi.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 20 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 01 iunie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter