SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGRamona Manescu: "Daca se reziliaza contractul, pe Sibiu - Orastie se va circula peste 3 ani "

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Daca se va rezilia contractul cu firma italiana Impregilo, care lucreaza pe tronsonul 3 al autostrazii Sibiu - Orastie, este posibil ca pe aceasta portiune sa se poata circula peste aproximativ 3 ani. Calculul l-a facut fostul ministru al Tranporturilor, Ramona Manescu, cea care candideaza pentru al treilea mandat de europarlamentar pe lista PNL. Mai mult, Manescu avertizeaza ca in cazul rezilierii, este posibil sa trebuiasca platite si despagubiri firmei Impregilo. "Faptul ca domnul ministru Şova a anuntat ca este posibil sa rezilieze contractul, pe mine ma surprinde pentru ca domnul Şova are o experienta destul de mare ca sa stie ca daca rezilieaza contractul, nu face altceva decat sa lungeasca foarte mult finalizarea acestei autostrazi, nu face altceva decat sa demareze o noua procedura de licitatie, care, daca punem la socoteala toate contestatiile si toate procedurile de contestare, s-ar putea sa se finalizeze cam intr-un an jumatate. Pai daca de-abia dupa un an si jumatate domnul Şova semneaza contractul, care se va derula intr-un alt an si jumatate, 2015 deja nu mai este un termen realist de finalizare a autostrazii Sibiu - Orastie ", a declarat Ramona Manescu, intr-o conferinta organizata la PNL Sibiu.

De asemenea, Manescu a spus ca termenul de finalizare a lucrarilor va fi devansat nepermis de mult, iar pe de alta parte totul va fi mai scump, pentru ca "vor costa foarte mult aceste noi studii, noi proiecte si deja este un lcuru care nu poate multumi pe nimeni ". Ramona Manescu a mai precizat ca este convinsa ca daca discuta cu constructorul, cu proiectantul, se poate gasi o solutie, astfel incat sa continue lucrarea pana la finalizare.

Fostul ministru a spus ca ministrul Dan Şova va trebui sa spuna cat va plati statul pentru rezilierea acestui contract cu firma Impregilo. "Cu sigurnata sunt prevazute despagubiri. Eu nu am vazut contractul acestea, Sibiu - Orastie, insa in toate contractele, contractele pe care le aveam la Ministerul Tranporturilor, pe feroviar, aeroportuar, naval, in toate existau clauze si sigura ca erau despagubiri. Nu vad de ce in acest contract sa nu fie prevazute despagubiri. La momentul la care contractul a fost facut, CNADNR era la Ministerul Transporturilor. Deci Ministerul Transporturilor a facut contractele in acelasi mod pentru nodurile de transport. Cu siguranta sunt astfel de clauze, de despagubiri. Probabil ca domnul Şova va trebui sa ne raspunda si la aceste intrebari: cat va costa rezilierea contractului, cat va costa, in timp, finalizarea acestei lucrari si la ce preturi se gandeste sa finalizeze aceasta lucrare cu o noua companie, care va trebui sa faca noi studii, un nou proiect si executia efectiva ", a mai spus ramona Manescu.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 27 martie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 iulie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter