SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGRazboiul de la Teatru continua

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Apele agitate in care Teatrul National „Radu Stanca " se scalda de aproape o luna sunt departe de a se limpezi. Dupa ce, atat directorul general Constantin Chiriac, cat si direcotoare economica Florentina Albu, si-au pus unul celuilalt acuzatii grave in spate, „razboiul " va continua pe un alt front, mai precis la Tribunal. Fiecare dintre cei doi se simt cu onoarea stirbita si sunt hotarati sa isi refaca imaginea in instanta. intre timp Florentina Albu a demisionat.
Iar pentru ca ZIARUL de Sibiu a relatat despre divergentele din conducerea Teatrului National „Radu Stanca ", directorul tehnic al Teatrului, Florin Ţicu, a apreciat cotidianul ca fiind „un ziar nenorocit si amarat " si „ o fituica de scandal ".

„Decizia a fost desfacerea contractului de munca, dar in semn de intelegere i-am spus ca ii accept demisia ", Constatin Chiriac

Directorul general al Teatrului, Constantin Chiriac, a cerut Primariei si Curtii de Conturi sa efectueze controale pentru a se putea vedea ca activitatea coordonata de el se inscrie in termenii legii.
La sfarsitul saptamanii trecute, Constantin Chiriac a convocat o conferinta de presa de urgenta, pentru a pune pe tapet ultimele noutati in legatura cu conflictul care a zguduit Teatrul de aproape o luna de zile. A recunoscut chiar si Chiriac faptul ca nu a mai facut o astfel de conferinta niciodata. Au fost atent pregatite toate documentele care o priveau pe Florentina Albu, directoarea economica. De la procesele verbale prin care ii erau trasate sarcini, pana la deciziile de luna trecuta prin care aceasta era sanctionata.

Desfacerea contractului de munca

Ca si concluzie, directorul general punea in lumina faptul ca, in urma unei sedinte a consiliului administrativ al Teatrului National Radu Stanca, Florentina Albu era data afara. „Din punctul nostru de vedere e foarte urat ca activitatea de prestigiu a teatrului este maculata de oameni din acestia care incearca sa arate o imagine falsa si suntem indignati si porniti. Decizia consiliului administrativ a fost de desfacerea contractului de munca ", sustine Constantin Chiriac, director general al Teatrului National Radu Stanca. Desfacerea contractului de munca a fost decisa de toti membrii consiliului administrativ al TNRS, decizia fiind supusa votului.
Au fost noua voturi pentru demitere, unul impotriva, al Florentinei Albu, si o abtinere a reprezentantului Consiliului Local Sibiu, Gerold Hermann. Florentina Albu este acuzata ca a absentat nemotivat, in mod repetat de la munca, nu a intocmit fisele de post pentru personalul din subordine, nu si-a dus la bun sfarsit sarcinile pe care seful ierarhic i le-a dat, a incercat sabotarea celui mai mare proiect al TNRS, si anume Festivalul International de Teatru, atitudine necuvincioasa fata de directorul teatrului, abuz in serviciu fata de angajatii TNRS pe care i-a jignit si umilit. Toate aceste nereguli de care Florentina Albu a fost acuzata au dus spre o concluzie: desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

Gest de clementa?

Fiecare din acuziatiile de care este acuzata directoarea economica sunt negate de aceasta. Ea sustine ca a fost in concediu medical si in rest nicodata nu a lipsit nemotivat de la munca, ba mai mult, programul de la TNRS depasea de cele mai multe ori 10 ore, ajungand chiar la 12 sau 14 ore. Tot ea spune ca a fost deseori umilita si calomniata in timpul unor sedinte, motiv pentru care a decis sa se retraga. Florentina Albu sustine insa ca toate aceste divergente s-au nascut odata cu refuzul ei de a semna si acorda viza de control financiar preventiv pentru anumite documente pe care le considera ilegale. „Apreciez ca relatiile intre mine si directorul general s-au deteriorat incepand cu toamna anului 2006 cand l-am atentionat asupra conflictului de interese intre functia de director general al Teatrului National Radu Stanca si calitatea de beneficiar al chiriei platita din bani publici soacrei dansului pentru apartamentul din strada Ocnei numarul 1. I-am comunicat ca nu mai acord viza de control financiar preventiv pentru astfel de plati ", sustine Florentina Albu.
Cu toate ca au decis defacerea contractului de munca, Florentina Albu sustine ca ea si-a dat demisia pentru ca efectiv nu mai rezista tensiunii care se crease. in replica insa, directorul general Constantin Chiriac sustine ca, desi au luat decizia desfacerii contractului de munca, nu au vrut sa ii faca rau, incat directoarea economica sa nu mai poata fi angajata in alta parte. „Decizia a fost desfacerea contractului de munca, dar in semn de intelegere i-am spus ca ii accept demisia pentru a-si putea continua cariera. Consider ca aceasta este un gest de clementa ", spune Chiriac.
Situatia tensionata insa i-a nemultumit pe mai multi angajati ai Teatrului. Acestia sustin ca imaginea institutiei a fost pusa intr-o lumina proasta, desi in Teatrul din Sibiu sunt oameni care fac performata. „Acum aflu si eu mai multe. Desi lucrez in acest teatru, dar la parter, nu am auzit de acest scandal. Decat cand ieseam din teatru aici, la chioscuri. De la ziare ", sustine un actor al TNRS. „Noi sutem aici pentru a face performanta si prestigiu si cred ca institutia noastra a contribuit cel mai mult la prestigiul acestui oras. Acum a trebuit sa intrerupem repetitiile pentru aceasta conferinta de presa ", aprecia directorul institutiei.

Se dau in judecata reciproc

Atat directorul Teatrului National „Radu Stanca ", cat si fosta directoare economica se ameninta reciproc cu instanta de judecata. „Bineinteles ca voi merge in instanta, pe penal, pentru abuzuri in serviciu, pentru umilintele pe care le-am indurat si pentru ca mi-au patat imaginea ", spune directoarea demisionara. La fel, si directorul Teatrului sustine ca numele lui a fost patat si nu va sta cu mainile incrucisate. „Numele meu este important si suntem aici pentru a face performanta. Onoarea mea a fost stirbita si bineinteles ca voi merge in tribunal ", spune Constantin Chiriac.

Cu calomniile pe ZIARUL

Una dintre acuzatiile care au stat la baza deciziei de desfacere a contractului de munca al directoarei economice a fost „nerespectarea secretului de serviciu si a obligatiei de fidelitate fata de angajator, prin declaratii false si netemeinice facute in presa prejudiciind interesul si prestigiul institutiei ". La acest capitol a facut referire directorul tehnic al TNRS, Florin Ţicu. Acesta a catalogat ZIARUL de Sibiu - fara sa ii pronunte numele, dar avand articolele aparute in cotidian in fata - ca fiind un cotidian de scandal, citand chiar din primul articol aparut pe aceasta tema, in editia din 23 august. „Ne deranjeaza ca sunt articole fara nicio baza. Aici scrie ca «in plina pauza artistica, Teatrul National „Radu Stanca " iese din nou la rampa. Cu un scandal». in primul rand, noi nu suntem in pauza artistica. Doamna Albu a invatat si ea, aici in teatru, cum sa planga si a mers in redactia acestui ziar nenorocit si amarat, o fituica de scandal ", a spus Florin Ţicu.

Solutii de spalare a imaginii

intr-un remarcabil exercitiu de imagine, directorul Teatrului National Radu Stanca a pus la dispozitia tuturor celor prezenti la conferinta de presa reunita, trei adrese facute de curand menite sa spele imaginea TNRS, stirbita de acest scandal. Directorul Teatrului cere primariei o misiune de audit din partea aparatului de specialitate a primariei, pentru perioada in care s-au efectuat cheltuielile si deconturile din cadrul Festivalului International de Teatru 2007. „Dorim sa inlaturam orice acuza sau suspiciune asupra felului in care s-au efectuat cheltuielile, in spiritul transparentei care ne caracterizeaza ". De asemenea conducerea teatrului sibian cere ea insasi un control din partea Curtii de Conturi pentru a se verifica modul de formare, administrare si intrebuintare a resurselor financiare ale institutiei.
in fine, in ultima adresa, trimisa catre compartimentul economic-financiar al Primariei Sibiu, se vorbeste de o remarcabila economie de fonduri. „Datorita unei bune gestionari a tuturor evenimentelor culturale desfasurate pana in prezent si a previzionarii cheltuielilor pana la finalul anului 2007, estimam o economie in suma de 2.000.000 lei. Solicitam disponibilizarea acestei sume catre Primaria Municipiului Sibiu ", se arata in adresa amintita.
de Gabriela ROMAN


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 17 septembrie 2007


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 24 februarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter