SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Reabilitarile termice, inca un an pierdut

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Nici in acest an Sibiul nu va avea vreun bloc reabilitat termic, daca guvernantii nu vor face o prelungire a termenului de predare a dosarelor.

La inceputul acestui an, autoritatile centrale au emis noi reglementari referitoare la reabilitarea termica a blocurilor. Apoi, in februarie, Ministerul Dezvoltarii, Locuintei si Lucrarilor Publice a transmis administratiei sibiene o adresa prin care instiinta ca lista cu blocurile care intra in programul de reabilitare termica anul acesta trebuie predata pana pe 27 februarie. "Termenul de depunere de 27 februarie este o aberatie. Am cerut ministerului de resort sa prelungeasca termenul, probabil este vorba de vreun exces de zel al vreunui functionar de acolo", a declarat primarul Klaus Johannis.
Din 2006 pana anul trecut, 70 de asociatii de proprietari au depus dosare pentru reabilitarea termica a blocurilor. Au avut documentatii complete 24 de asociatii, dar niciuna nu a primit finantarea de 67 de procente.

Noile reglementari intrate in vigoare prevad ca primaria sa inainteze listele cu blocurile de reabilitat termic Consiliului Judetean doar atunci cand auditul energetic al blocurilor este realizat, iar indicatorii tehnico-economici vor fi aprobati prin hotarare de Consiliu Local. Primaria Sibiu a alocat in acest an 215.000 de lei pentru realizarea auditului si a proiectelor pentru blocurile pentru care a fost solicitata reabilitarea termica din 2006 incoace.

Alte modificari ale legislatiei care vizeaza efectiv asociatiile de proprietari constau in:
- Realizarea unui singur audit si a unui singur proiect tehnic pentru toate blocurile executate dupa acelasi proiect. Analiza structurala prin metoda evaluarii calitative se va realiza pentru fiecare bloc in parte;
- in baza proiectelor tip elaborate asociatia de proprietari se va inscrie in program direct in etapa de executie a lucrarilor de reabilitare termica, cunoscand de la inceput valoarea acestor lucrari si vor putea folosi auditul si proiectul tehnic tip in cazul in care doresc sa realizeze reabilitarea termica a blocurilor din fonduri proprii, in afara programului;
- Masurile de interventie la nivelul blocurilor vor fi extinse la: inchiderea balcoanelor cu tamplarie performanta energetic, interventii la parapetii balcoanelor si la alte elemente de constructie ale cladirii, inlocuirea conductelor de distributie pe orizontala si verticala, a armaturilor cu pierderi, repararea/inlocuirea cosurilor/canalelor de fum precum si repararea/inlocuirea cazanelor/arzatoarelor ce constituie parti comune ale blocului de locuinte.

Asociatiile de proprietari care doresc sa beneficieze de acest program trebuie sa depuna la sediul Primariei Municipiului Sibiu o documentatie completa, pentru completarea careia se pot consulta cu Biroul de Coordonare al Asociatiilor de Proprietari si Serviciul Urbanism din cadrul primariei. Conform vechii legislatii fondurile necesare pentru finantarea cheltuielilor privind executarea lucrarilor pentru reabilitare termica se asigurau de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (34%), din fonduri aprobate anual in bugetele locale si din alte surse legal constituite, inclusiv fonduri ale Uniunii Europene (33%), urmand ca ultima treime sa fie suportata de asociatiile de proprietari. Noua ordonanta prevede reducerea contributiei asociatiilor la 20% si cresterea contributiei din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei la 50%.
de Traian DELEANU


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 12 martie 2009






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter