SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGRecord de participanti ARTmania Festival Sibiu 2012

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »


Concertele din weekend au atras la Sibiu peste 12.000 de participanti veniti din toate colturile tarii si de peste hotare saisi vadaartistii preferati, cei mai multi invitati din afara granitelor venind in special din Germania, Spania, Italia, Bulgaria si tarile nordice.

Die Toten Hosen, principala atractie a editiei din 2012 a festivalului, a adunat in Piata Mare aproape 10.000 de spectatori entuziasmati de performance-ul celei mai importante trupe din Germania organizat vreodatain Romania. In egalamasura, My Dying Bride a fost aclamatade publicul Artmania si apreciata pentru un show inedit chiar si de cei veniti sao vadapentru a treia oara. Epica si Edguy, Deathstars si Delain, Trail of Tears si Poets of The Fall, Kitsune Art si Arc Gotic, Voices of Silence si Abigail, Reborn si Violentory sunt doar cateva dintre numele artistilor care au impresionat publicul Festivalului Artmania 2012 prin live-uri spectaculoase.


In paralel cu desfasurarea de forte muzicale din cele douapiete principale ale cetatii medievale, spatiile culturale din Sibiu si-au deschis portile pentru a oferi publicului ARTmania expozitii temporare si permanente, continuand un parteneriat care a implinit in aceastavaratrei ani de la initiere. Peste 2.000 de posesori de bratari ARTmania au trecut pragul muzeelor Brukenthal si mai mult de 500 s-au perindat prin Complexul National Muzeal ASTRA.

Intre 6 si 12 august, programul de concerte al festivalului ARTmania a fost completat cu evenimente menite sa promoveze valorile culturale autohtone intr-un context international. Turistii si publicul sibian s-au dovedit foarte receptivi la o gamavariatade activitati, de la expozitii de fotografie, picturasi sculptura, la observatii astronomice, momente literare, workshop-uri sau proiectii de documentare, scurtmetraje si filme de animatie. De acum inainte raman inscrise in agenda festivalului ARTmania figuri reprezentative ale culturii Roma nesti precum Maria Raducanu, un nume cu mare rezonanta in lumea jazz-ului la nivel international sau cel al sculptorului Adrian Alexandru Ilfoveanu, prezent in festival cu o colectie de sculpturi de bronz si lemn intitulata `Ingeri`, expusa la Galeria Habitus. Workshop-urile si sesiunile de live multimedia, live painting si grafitti sau lecturile de text ale noii generatii literare reprezentata prin Rita Chirian, Claudiu Komartin, Vlad Pojoga si Radu Vancu, au animat Gradina Barocaadaugand o nouaperspectivaconceptului ARTmania.

O premiera absoluta, foarte bine receptionata, a fost programul proiectiilor organizate in incinta Galeriei Habitus. Prima zi a festivalului ARTmania Sibiu 2012 a debutat cu un preview de scurtmetraje al festivalului `Luna Plina`, unicul eveniment din Romania axat in exclusivitate pe cinema-ul horror si fantastic. Anim`est si FutureShorts, doua dintre festivalurile de film de brand, au participat la ARTmania cu selectii de scurtmetraje premiate la nivel international. ARTmania s-a bucurat si de sprijinul unor importante centre de culturaprecum Centrul Ceh si Institutul Polonez, care au pus la dispozitie douafilme documentare cu teme legate de conceptul rock al festivalului. O serie de evenimente speciale reunite sub numele `Perseide - Ploaia de stele`, au oferit publicului observatii astronomice in Gradina Baroca, workshop-uri si proiectii de documentare legate de acest subiect realizate cu sprijinul UNAWE.

ARTmania Festival 2013 se va desfasura in saptamana 5-11 august, iar biletele sunt disponibile in magazinul ARTmania la pretul de 60 de lei panala sfarsitul anului pentru primii 1.000 de cumparatori. Trei fani activi ai paginii festivalului din Facebook vor fi premiatiprin tragere la sorti pentru participarea la sondajul dedicat selectarii artistilor invitati anul viitor cu cate un iPod Shuffle oferit de iStyle - Apple Premium Reseller si un abonament 2013.
de Stefan DOBRE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 16 august 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 04 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter