SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGReducere de 10% pentru plata impozitului pana in 31 martie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Consiliul Local Sibiu a aprobat ieri marirea impozitelor si taxelor locale cu 16 la suta, adica rata inflatiei pe trei ani, dar si dublarea bonificatiei pentru cei care achita in avans impozitul pe tot anul.

"Aceasta modificare se datoreaza inflatiei si nu reprezinta tehnic o crestere a impozitelor si taxelor. Din trei in trei ani, avem dreptul sa aducem impozitele si taxele la nivelul inflatiei. Asa se intampla si la utilitati si la alte servicii, iar daca nu am face acest lucru, ar fi echivalent cu o scadere a impozitelor. Pentru sibieni acest lucru (n.r. scaderea impozitelor) ar fi un lucru bun, dar nu ne putem permite pentru ca avem programe de dezvoltare, investitii, solicitate tot de sibieni, iar aceste lucruri se fac si cu bani, nu doar cu organizare", a spus primarul Sibiului, Klaus Iohannis, inainte de votarea proiectului.

Ioan Stroie, consilier local USL, a cerut modificarea bonificatiei de 5 la suta pentru cei care isi achita tot impozitul pe 2013 pana in 31 martie.

"Eu as fi de acord", a spus Klaus Iohannis, dupa ce s-a consultat intai cu seful serviciului din Primarie, care se ocupa de taxe si impozite.Sistem gresitMariana Bunchea, consilier local PDL, a anuntat ca ea si colega sa de partid, din Consiliul Local, nu vor vota proiectul, pentru ca li se pare gresit ca Guvernul sa impuna administratiilor locale sa mareasca impozitele si in plus, este aberant sa fie luata in considerare rata inflatiei din perioada 2010 - 2012 si sa fie aplicata in perioada 2013 - 2015, in conditiile in care nu stim cum va evolua economia.

Desi de regula nu comenteaza reactiile consilierilor locali, cu atat mai putin ai celor PDL, de data aceasta, primarul Iohannis a tinut sa-si spuna punctul de vedere.

"Este evident ca lucrurile sunt incorect abordate din punct de vedere economic. Dupa parerea mea, intreaga constructie de taxe si impozite locale este gresita. Se trece cu nonsalanta peste autonomia locala si cred ca n-ar fi rau sa sugeram acest lucru celor care au puterea sa decida (...) Este fundamental gresit ca Guvernul sa stabileasca nivelul impozitelor si taxelor locale", a spus Iohannis.

Primarul Sibiului a criticat si faptul ca nu este diferentiata valoarea impozitelor pentru cladiri din orase mari, care cladiri sunt mult mai scumpe, fata de cladiri din orase mici, care au cu totul alta valoare.

Plati din 15 ianuarieSibienii isi vor putea plati impozitele si taxele locale din 15 ianuarie.

Plata taxelor si impozitelor locale se poate face fie la ghiseele Primariei Sibiu din Piata Mare sau la cele din sediul de pe Bulevardul Victoriei, fie la oficiile postale din Sibiu sau, printr-o modalitate mult mai rapida, online, pe portalul www. sibiu.ro.

Ghiseele Directiei Fiscale sunt deschise inca din data de 3 ianuarie, insa sibienii pot plati doar taxe si impozite fara debit, cum ar fi amenzi sau taxe pentru emiterea cartii de identitate.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 09 ianuarie 2013


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 03 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter