SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGReducerile din sectorul public - dure, dar se pot dovedi bune in timp

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Norbert Kartmann, presedintele Parlamentului Landului Hessen din Germania, a declarat ieri, in timpul unei vizite la Sibiu, ca reducerea costurilor cu sectorul public poate fi un punct bun pentru iesirea din criza, iar masuri care acum pot parea dure pot duce la rezultate bune pe viitor.

"Lucrurile care la inceput pot fi deranjante, pe termen mediu, se pot demonstra a fi pozitive. Şi la noi daca bugetele de personal nu sunt intr-o relatie sanatoasa cu veniturile si investitiile pe care poti sa le faci, structura respectiva va avea greutati. Şi noi facem acelasi lucru. Trebuie sa avem grija ca personalul si bugetul destinat lui sa fie sub control", a spus oficialul german.

El s-a referit si la faptul ca unul dintre principiile de baza in economia de piata este ca acele structuri ce pot functiona independent, sa treaca din administrarea statului, in administrarea privata, ca acest lucru poate crea probleme si nemultumiri si chiar poate schimba configuratia politica intr-un stat, dar nu exista alternative.

"Nu poti sa consumi mai mult decat produci, si asta pe termen lung, si sa ai speranta ca deficitul va fi finantat de altii, nu functioneaza", a spus Kartmann, referindu-se si la situatia Greciei.

El a explicat ca reducerea costurilor cu sectorul public ofera posibilitati mai mari pentru crearea de investitii, de exemplu, reducerea CAS-ului datorat de angajator, sau o crestere mica a nivelului sau, ofera un potential ridicat de investitii pentru firme, deoarece asa pot sa creasca investitiile, se creeaza locuri de munca, din mai multe locuri de munca, vor creste fondurile la buget, si din fonduri vor creste investitiile si astfel poate aparea cresterea economica.

"Acest principiu poate nu functioneaza intotdeaua si cand se prabuseste avem din nou criza economica", este de parere Kartmann.

El a explicat faptul ca Germania a iesit relativ usor din criza ca urmare a masurilor interne pe care le-a luat, iar usoara crestere a Germaniei da sperante ca aceasta va redeveni locomotiva Uniunii Europene.


Uniune fara discrepante


Membru al Comitetului Regiunilor, adunarea Uniunii Europene a alesilor locali si regionali, Kartmann este de parere ca in Uniune nu este nevoie de o discrepanta mare intre state, nu este nevoie de "o Uniune Europeana cu doua sau trei viteze".

De asemenea, el a vorbit si de mecanisme de control care sa evite situatii precum cea a Greciei, crede ca suveranitatea tarilor este intangibila, dar Uniunea nu poate tolera astfel de "derapaje".

Kartmann s-a referit si la fondurile europene si a spus ca autoritatile trebuie sa lucreze intr-un ritm deosebit si sa faca lucrarile pentru care au primit bani, caci altfel vor trebui sa-i returneze, spre bucuria ministrilor de Finante din statele care au dat acesti bani.

"Cum faceti acest lucru din punct de vedere al politicii interne este chestiunea dumneavoastra", a spus Kartmann.

Oficialul german crede ca nu se pune problema ca Romania sa fie o a doua Grecie.

Kartmann s-a ferit sa dea sfaturi politicienilor romani dar a spus ca una dintre masurile care au impulsionat industria germana de automobile a fost un program similar programului Rabla, prin care cei care aveau o masina mai veche de 9 ani primeau 2.500 euro la achizitionarea unei masini noi.


Prieten al Romaniei

Norbert Kartmann, al carui tata s-a nascut in localitatea Atel, din judetul Sibiu, a ajuns in Romania luni, unde s-a intalnit cu oficialii de la Bucuresti, dupa care a stat doua zile la Sibiu.

"Fiecare vizita aici la Sibiu reprezinta intr-o anumita masura si o cautare a radacinilor, a urmelor unei parti din familia mea. (...) Pot sa ma declar prieten al Romaniei si doresc sa demonstrez acest lucru", a spus Kartmann.

"Cand vin in Transilvania am trei palarii", a marturisit oficialul german, referindu-se la faptul ca vine o data in calitate de presedinte al Parlamentului din Hessen si incearca sa stabileasca anumite contacte care sa apropie cele doua regiuni, apoi este om politic, membru al Partidului Crestin Democrat, iar cea de-a treia "palarie", este aceea de transilvanean, cu radacini in Atel, de unde este tatal sau.

"Romania a recunoscut eforturile domnului Kartmann prin conferirea unei inalte distinctii de stat pentru faptul ca atunci cand se dadeau lupte pentru intrarea in Uniunea Europeana, membrii Cabinetului care faceau eforturi sa obtina sustinere nu ar fi obtinut rezultate importante fara ca Norbert Kartmann sa-i fi introdus in mediul politic german", a spus ieri Ovidiu Gant, deputatul Forumului Democrat al Germanilor in Parlamentul Romaniei.

"Cel mai important demers al domnului Kartmann este demersul politic, atunci cand Romania avea un tel important si prieteni putini. M-a sustinut puternic in momentul in care am convins colegii din Parlamentul European si din Bundestag ca solutia corecta este aderarea Romaniei la 1 ianuarie 2007, nu in 2008", a mai spus Ovidiu Gant.


Medalia "Honterus" pentru Kartmann

Martia seara, in Sala Oglinzilor a FDGR, Norbert Kartmann a primit medalia Honterus, distinctia cea mai inalta acordata de FDG Transilvania.

"in urma cu cateva luni, Biroul Forumului Democrat al Germanilor a luat hotararea, in unanimitate, de a acorda domnului Norbert Kartmann, presedintele Parlamentului Hessen, Medalia Honterus. Este o cunostinta draga noua, iar vizitele sale in Romania au fost numeroase, mai ales in orasul si judetul Sibiu", a spus Paul-Jurgen Porr, presedintele FDGT, adaugand ca una dintre multiplele dovezi ale activitatii sale in tara noastra este casa parinteasca a bunicilor sai din Atel, pe care Kartmann a transformat-o intr-un azil de batrani pe care il finanteaza, dar si munca deosebita de lobby din momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, care a reusit sa schimbe orientarea unor anumiti politicieni nefavorabili Romaniei, in favoarea noastra.

"in activitatea politica si ca cetatean, a urmat valorile pe care le-a primit in casa parinteasca si care i-au fost transmise prin religia evenghelica", a spus deputatul Ovidiu Gant, in Laudatio.

Dupa ce a primit medalia, Kartmann a marturisit ca este un moment impresionant, iar aceasta distinctie este cu atat mai importanta si are o semnificatie deosebita deoarece poarta numele lui Johannes Honterus, reformatorul Bisericii Evanghelice.

Consulul Germaniei la Sibiu, Thomas Gerlach, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Martin Bottesch, viceprimarul Sibiului, Astrid Fodor, subsecretarul de stat Helghe Fleischer, consilieri locali si judeteni au fost la festivitatea de decernare a medaliei, unde oaspetii au avut parte si de un recital al cvartetului Brukenthal.


De 30 de ani in politica

Norbert Kartmann s-a nascut in 16 ianuarie 1949 in localitatea Nieder-Weisel din Germania, a studiat teologia evanghelica si fizica, a fost o perioada profesor, iar la 21 de ani a devenit membru al Partidului Crestin Democrat. in anul 1982 a candidat pentru Parlamentul din Hessen, al carui membru a devenit in 1987. Este presedinte al Parlamentului din Hessen din anul 2003, iar deputatul Ovidiu Gant a spus la un moment dat ca a urmarit ultimele alegeri la televizor si a ramas impresionat de faptul ca Norbert Kartmann a fost reales in aceasta functie cu unanimitate de voturi.

S-a implicat si in activitatea Bisericii Evanghelice, devenind membru al Sinodului Bisericii Evanghelice.

Din 2010 este membru al Comitetului Regiunilor, adunarea UE a alesilor locali si regionali.

La Bucuresti, oficialul german s-a intalnit cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, Bogdan Manoiu, seful Departamentului pentru Afaceri Europene, cu Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, iar in judetul Sibiu, s-a intalnit si cu primarul Mediasului, Teodor Neamtu, si cu primarul Cisnadiei, Johann Krech.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 04 noiembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter