SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGRegistrul Comertului a dominat sedinta de infiintare a Consiliului Investitorilor

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Cei circa 70 de oameni de afaceri prezenti ieri la constituirea Consiliului Investitorilor (CI) s-au aratat mai degraba preocupati de subiectul revenirii Registrului Comertului in subordinea Camerelor de Comert, decat de detaliile si forma noului organism.
Conducerea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Sibiu a reusit sa convinga ieri, la Hotelul Ramada, cateva zeci de oameni de afaceri romani si straini din Sibiu, sa participe la infiintarea unui Consiliu al Investitorilor, ale carui principale obiective ar fi imbunatatirea comunicarii cu administratia si eficientizarea propriilor activitati economice. Cei prezenti s-au prins insa intr-o dezbatere privind oportunitatea revenirii Registrului Comertului, o institutie autofinantata, in subordinea Camerelor de Comert, conform situatiei anterioare anului 2003. Conducerea CCIA a venit pregatita cu formulare prin care participantii care au dorit, au putut sa semneze un fel de petitie, pentru sustinerea ordonantei initiate de Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, aflata in dezbatere publica. "in 2004, cand am solicitat date Registrului Comertului, pentru a face topul firmelor, ni s-a trimis o factura proforma de 4,7 miliarde de lei (vechi - n.r.). Pentru ce? Ca sa vedem ce firme si-au mai schimbat numarul de telefon?", a spus Eugen Iordanescu, directorul general al CCIA Sibiu.
Potrivit CCIA, astfel de demersuri similare celui referitor la revenirea Registurlui Comertului in subordinea Camerelor, ar constitui preocupari ale Consiliului Investitorilor, un organism care ar urma sa se infiinteze in curand, insa intr-o forma inca nedefinitivata. Consiliul Investitorilor ar urma sa fie organizat ori in forma unei asociatii cu sau fara personalitate juridica, ori sub forma unei platforme patronale. Consiliul ar urma sa ofere consiliere si feed-back autoritatilor publice, referitoare la masurile cu impact economic. "Vrem ca pentru anumite probleme sa propunem solutii, nu doar sa ne spunem parerea", a declarat Eugen Iordanescu, care a precizat ca CCIA va oferi suportul logistic viitorului organism, indiferent de forma pe care acesta o va avea. Camera a primit, in principiu, suportul participantilor, pentru infiintarea CI, oamenii de afaceri considerand ca au nevoie de o platforma prin care sa incerce sa scape de "incoerentele" din sistemul public. "Mi-e greata cateodata de ceea ce se intampla cu administratia publica", a declarat Werner Keul, administratorul WK Group, care a facut aluzie la problema infrastructurii de utilitati si de drumuri, din Sibiu, precum si la ineficienta anumitor legi din Romania.
de Laurentiu PARNICA


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 11 aprilie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter