SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Reorganizare la Spital

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Dupa aproape un an si jumatate, reprezentantii Spitalului Clinic Judetean au reusit sa repare o greseala care s-a produs prin desfiintarea Sectiei Clinice Dermato-Venerologie. Zeci de pacienti au avut de suferit, iar prin transformarea sectiei clinice in departament, si Universitatea ar fi putut avea probleme, deoarece rezidentii in aceasta ramura a medicinei nu s-ar mai fi putut specializa la Sibiu. in urma reorganizarii, departamentul cu 15 paturi a devenit din nou sectie clinica cu 25 de paturi. O alta schimbare in organizarea sectiilor a avut loc si la Nefrologie, unde Statia de Hemodializa a redevenit Centru de Dializa, crescand la modul concret, numarul de aparate de la 4 la 9, asa cum a fost inainte de aparitia centrelor private de dializa. Acest lucru a putut fi posibil in urma hotararilor luate in Consiliul de Administratie si aprobate in Consiliul Judetean.

Pas spre normalitate

Pacientii care au nevoie de dializa trebuie sa inceapa procedura in spital. Acesta a fost argumentul cu care dr. Ioan Boca, medicul sef de la Nefrologie si-a convins colegii, conducerea spitalului si pe cea a Consiliului Judetean.

La fel a procedat si medicul sef al Dermatovenerologie. "Daca acum, la 25 de paturi avem zile grele si foarte multe situatii in care suntem pusi in fata unei alegeri: care dintre pacienti poate fi externat inainte de terminarea tratamentului ca sa internam altii mai grav bolnavi, atunci cu 15 paturi a fost extrem de greu", a spus conf.univ.dr. Maria Rotaru.

Sectia Clinica de acum, de la Sibiu, este singura sectie din judetul Sibiu. "Trebuie sa primim aici patologia din tot judetul si din judetele limitrofe, pentru ca judetele limitrofe trimit la Spitalul Clinic Judetean Sibiu, acesta fiind spital universitar, cu cadre de specialitate foarte bine formate profesional. Vin bolnavi din Alba, Valcea, chiar din Hunedoara si Brasov", a mai spus medicul.

Dr. Maria Rotaru spune ca a gasit intelegerea situatiei in fata careia sectia a fost pusa la forurile actuale de conducere a Spitalului, la managerul Spitalului, la directorul medical, dar si la comisia de specialitate a Consiliului Judetean si la presedintele Consiliului Judetean, care a analizat posibilitatea refacerii sectiei cu redistribuirea unui numar mic de paturi de la alte sectii pentru a completa cele 10 paturi pentru Dermatologie. "A fost o decizie importanta pentru pacientii care aveau nevoie de tratament dermatologic, dar si pentru pozitia Sectiei de Dermatologie in judet. Ma bucur tare mult ca macar acum, dupa un an jumatate, judetul Sibiu are sectie clinica de dermatologie, pentru ca toata lumea trebuie sa stie ca pacientii cu boli dermato-venerice vin, de cele mai multe ori, cu boli destul de grave, cu infectari, cu ulcere varicoase, ceea ce impune internare", a mai spus medicul.

Cabinet TBC

in urma obtinerii, de catre Spitalul de Pneumoftiziologie a nivelului 2 M, Spitalul Clinic Judetean Sibiu poate mentine si el categoria 2, dupa data de 1 ianuarie, desi mai sunt cateva puncte care trebuie rezolvate in timp. Cu toate acestea, conducerea Spitalului Judetean spune ca trebuie sa isi ia toate masurile de precautie pentru ca nu exista garantii pentru mentinerea categoriei 2 M pentru Spitalul TBC. Tocmai de aceea, in cadrul sedintei Consiliului de Administratie a Spitalului s-a luat in discutie infiintarea unui cabinet ambulatoriu de boli pulmonare, solutie care urmeaza sa fie adusa si la cunostinta Consiliului Judetean, spre aprobare.
de Laura Buciu


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 25 octombrie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter