SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGRestaurare, in premiera pe tara

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »

Saptamana viitoare, comisii peste comisii si oficialitati peste oficialitati din Sibiu, Bucuresti si din Europa vor veni sa receptioneze lucrarile de restaurare la Casa Albastra din Sibiu.

Muncitori cu tigara aprinsa in cotul gurii si cu mainile ocupate de scule de tamplarie au primit ieri vizita directorului Muzeului National Brukenthal, Sabin Luca, care a trecut intr-o inspectie rapida inainte de receptia programata pentru saptamana viitoare. Ploile de saptamana trecuta i-au prins pe muncitori cu cateva lucrari de finisare neizolate si, din nou, s-au trezit cu o mica inundatie. Luca incepe explicatiile inca de la intrare. „Aici vom inlocui portile de intrare cu unele noi, din lemn de stejar masiv. Mai in spate, in curte, vom avea cateva locuri de parcare pentru masinile muzeului, sa nu le mai bagam la Muzeul de Istorie. Va iesi ceva foarte modern. Pentru exterioare si curtea interioara lucrarile sunt finalizate in proportie de 96 la suta ", spune directorul Muzeului Brukenthal. Se mai saluta cu cativa muncitori si sefi de santier si trece la proiect. „La receptie vom avea o premiera nationala. Va fi prima cladire de muzeu din Romania restaurata prin acest program. Este vorba despre un imprumut primit de la Banca Europeana de Dezvoltare girat de statul roman ", explica Sabin Luca.

La etaje si in prima curte interioara, vizitatorii se vor putea plimba printr-o gradina de flori, in timp ce, in spatele cladirii, in curtea a doua, va fi amenajat un spatiu de depozitare-restaurare acoperit, pentru obiectele de patrimoniu si personalul muzeului.

Firma din Alba Iulia care se ocupa de restaurarea cladirii a inceput anul cu o usoara intarziere, in perioada sarbatorilor de Paste muncitorii find nevoiti sa traga din greu, iar apoi, din cauza crizei economice trebuind sa renunte la cativa angajati. Situatia s-a remediat pe parcurs. „Data incheierii lucrarilor era sapte iunie si a trebuit sa cerem constituirea comisiilor pentru receptie ", mai explica Sabin Luca.

La receptia de saptamana viitoare vor veni reprezentantii Primariei Sibiu, cei ai Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Sibiu, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta care vor verifica sistemele de siguranta si reprezentantii unitatii de management din cadrul Ministerului Culturii si Cultelor. Conducerea muzeului sibian a inaintat ca cea mai probabila data pentru receptie ziua de 18 iunie.
Aproape un milion de euro

Lucrarea de restaurare a fost castigata de firma SC Alsecon SRL din Alba Iulia.
Costul total al lucrarilor este 850.743,69 euro, fara TVA, bani obtinuti in baza unui proiect de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 09 iunie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 06 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter