SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGRetele inteligente de energie electrica ? proiect avangardist pentru Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


La un an si jumatate de la prima conferinta din Romania pe tema retelelor inteligente (`smart grids`) de energie electrica, conferinta organizata la Sibiu, conceptul avangardist de productie si utilizare a energiei electrica a prins cheag in fosta capitala culturala europeana. O echipa a Centrului Roman al Energiei, a prezentat administratiei locale, zilele trecute, proiectul `Smart Cities`.
In ansamblu, proiectul are in vedere crearea unui sistem energetic optimizat. ` Concret, prin folosirea energiilor regenerabile (spre ex: panouri solare, energia eoliana, etc), prin modificari aduse cladirilor care sa conduca la o mai mare eficienta energetica (izolarea peretilor, utilizarea unei mai bune tamplarii, etc), prin utilizarea celulelor fotovoltaice in generarea de energie termica sau electricitate, prin integrarea in comunitate a autovehiculelor electrice, prin modernizarea iluminatului public, prin incurajarea folosirii transportului in comun sau a bicicletei in defavoarea autovehicului propriu, Sibiul ar fi ceea ce se numeste un SMART CITY`, sintetizeaza reprezentantii Primariei Sibiu.

Energie mai ieftina

Printre multiplele valente ale unui astfel de proiect, exista numeroase aplicatii concrete, inclusiv pentru utilizatorii casnici de curent electric. Spre exemplu, pretul acestuia ar urma sa fie diferit, in functie de orele de utilizare: in orele de varf este mai scump, iar dincolo de perioadele aglomerate, mai ieftin. Decurge logic faptul ca, de exemplu, programand masina de spalat sa porneasca in afara orelor de varf, costurile vor fi mai mici. O alta aplicatie ar fi aceea a modificarii sistemului de contorizare: contoarele nu vor mai afisa consumul in kilowati, ci direct in lei.
Proiectul este, insa, mult mai complex, integrand sisteme de stocare a energiei electrice, sisteme de auto-reglaj intre consum si productie etc.

Mai intai, proiectul

Primul pas in transformarea Sibiului intr-un oras `inteligent` din punct de vedere energetic este elaborarea unui plan. `Se va studia ce se poate face intr-un oras precum Sibiul`, spune primarul Klaus Johannis. Sibiul va trebui sa caute si parteneri din alte doua tari, precum si co-finantatori, avand in vedere ca astfel de proiecte au nevoie de o cota de finantare de 40%. `Pentru astfel de proiecte de finantare, fondurile alocate sunt de maxim 30 de milioane de euro. Ideea proiectului este buna pentru oras si de aceea in prezent cautam solutii de finantare pentru acesta, partenerii proiectului trebuind sa contribuie si ei intr-o anumita cota. Daca contributia partenerilor si alte detalii initiale ale proiectului sunt stabilite, atunci proiectul va putea fi depus in luna decembrie 2012 la Directoratul General al Comisiei Europene pentru obtinerea finantarii europene. Chiar daca sansele de obtinere a acestei finantari se situeaza statistic la 20%, cred ca merita efortul ca macar sa incercam`, mai spune Klaus Johannis.

Foto
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 06 august 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 iunie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter