SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGRevocarea propusa de Prefectura, respinsa de Primarie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Membrii Consiliului Local au votat joi, in cadrul sedintei ordinare, impotriva revocarii hotararii legate de vanzarea bazei sportive Vointa. Cu un singur vot pentru, din partea Liviei Sava, Primaria respinge propunerea Institutiei Prefectului de revocare a hotaratii Consiliului Local 262 din 30 iulie a acestui an. 


in urma cu o saptamana, prefectul judetului Sibiu, Constantin Trihenea, clasifica drept ilegala intentia reprezentantilor Primariei Municipiului de a vinde baza sportiva Vointa, potrivit hotararii de consiliu 262, din 30 iulie a acestui an. Prefectul judetului spunea atunci ca nu poate acorda avizul de legalitate pentru vanzarea terenului, intrucat acesta face parte din domeniul public. „Daca face parte din domeniul public al statului, nu poate fi vanduta de consiliul local prin hotatare de consiliu, fara obtinerea unei hotarari de guvern ". Prefectura a considerat, de asemenea, nul, articolul hotararii ce priveste vanzarea terenului cu 96 de euro plus TVA, motivand ca „vanzarea nu poate avea loc decat dupa trecerea din domeniul public al statului in domeniul privat al primariei, urmand procedurile necesare, conform legii ".

Un alt motiv in sustinerea ilegalitatii deciziei de vanzare a terenului sportiv a fost hotararea judecatoreasca din 2005, potrivit careia terenul este un bun public si nu poate face parte din domeniul privat al municipiului Sibiu. „Din cauza hotararii Curtii de apel ramasa definitiva, prefectura nu poate acorda un aviz de legalitate unei incalcari evidente a unei hotarari a Curtii de apel ", a spus Constantin Trihenea.

Prin urmare, Institutia Prefectului a trimis o somatie primariei prin care cerea revocarea deciziei de vanzare a terenului sportiv.


Primaria considera vanzarea valabila


Raspunsul din partea Primariei a venit joi, 27 august, in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Local. Supusa la vot, revocarea deciziei din 30 august nu a fost aprobata, doar unul dintre cei 22 de consilieri votand pentru.

Potrivit Primariei, „H.C.L 191 din 2005 a fost anulata de instanta fara ca instanta sa stabileasca ca terenul apartine domeniului public. Se limiteaza doar la a anula hotatarea, atat, fara sa instituie o obligatie de atestare a domeniului public a terenului ", spun reprezentantii municipalitatii. „Vanzarea bunului este perfect valabila in conditiile in care hotararea atesta apartenenta la domeniul privat a terenului„ continua acestia.

Primaria considera motivele prefecturii ca neintemeiate. „Motivele principale prin care institutia prefectului acuza de ilegalitate hotararea consiliului local consideram, din partea executivului si sub semnatura proprie, ca nu sunt intemeiate ", mai spun reprezentantii primariei.

Şedinta ordinara a Consiliului Local a inceput la ora 14 si a avut pe ordinea de zi 30 de proiecte. Nu au existat abtineri sau voturi impotriva, iar sedinta a durat aproximativ 20 de minute.


Prefectura ramane pe pozitii


Institutia prefectului nu iti schimba pozitia si potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Dorin Teodorescu, prefectul Sibiului, Constantin Trihenea, va dispune analiza hotararii de joi a Consiliului, de indata ce institutia va primi documentul oficial din partea CL Sibiu. Asa cum s-a mentionat deja, prefectura are in vedere si atacarea HCL Sibiu 262/2009 in instanta de contencios administrativ, pentru revocarea acesteia.
 


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 27 august 2009


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter