SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGRisc maxim de avalansa in Muntii Fagaras!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Meteorologii au anuntat, joi, ca riscul producerii de avalanse in Muntii Fagaras si Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, este de gradul cinci, iar reprezentantii Salvamont le cer turistilor sa evite practicarea sporturilor de iarna in aceste zone. 

Potrivit Centrului meteorologic regional Transilvania Sud Sibiu, riscul producerii de avalanse, in Muntii Fagaras si Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, a atins maximul posibil, gradul cinci - risc foarte mare.

"In Muntii Fagaras stratul de zapada este extrem de instabil, prezentand la suprafata aproximativ 80 de centimetri de zapada proaspata. In profunzime, se mentin straturile cu rezistenta scazuta. Instabilitatea stratului de zapada este generalizata. Chiar si pe pantele putin abrupte se pot produce spontan numeroase avalanse de mari, adesea chiar de foarte mari dimensiuni", se arata in avertizarea meteorologilor postata, joi, pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie.

Potrivit sursei citate, cantitatea de precipitatii cazuta, in ultimele 24 de ore, la Balea Lac este de 52 de litri pe metru patrat.

Meteorologii avertizeaza ca aceeasi instabilitate a stratului de zapada se inregistreaza si in Muntii Bucegi.

"Cantitatile de zapada cazute, in ultimele 48 de ore, in masivul Bucegi sunt de aproximativ 30-40 de litri pe metru patrat, dar zapada a fost spulberata de vant si transportata pe vai. Desi stratul de zapada proaspata masurat, de exemplu, la statia Varful Omu nu a crescut foarte mult, zapada este acumulata pe vai unde poate depasi, pe alocuri, doi metri. Avalansele generate in stratul de suprafata pot disloca cu usurinta si placile de vant aflate in profunzime, ducand la declansarea de avalanse de dimensiuni foarte mari", se mai arata in avertizarea meteorologilor.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, riscul producerii de avalanse, cel putin in Masivul Fagaras, nu a mai fost de gradul cinci, din anul 2008.

"Risc de gradul cinci inseamna ca, in orice moment, se pot produce avalanse de mari dimensiuni, chiar si fara trecerea turistilor sau a schiorilor prin zona. Pentru prevenirea accidentelor montane, solicitam turistilor sa nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a muntilor Fagaras si, de asemenea, sa evite practicarea sporturilor de iarna in aceasta zona", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Adrian David.

Potrivit acestuia, turistii care urca la munte ar trebui sa aiba asupra lor echipament specific perioadei de iarna si echipament de salvare din avalansa (sonda de avalanse, lopata de zapada, dispozitiv electronic de cautare in avalansa).


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 15 aprilie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 25 mai 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter