SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGRobotii sibieni in Elvetia: locurile 35 si 42 din 46 de echipe

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cele doua echipe sibiene care au reprezentat Romania la Concursul European de Robotica – Eurobot nu au reusit mare lucru in competitia internationala. Cu toatea acestea, robotii sibieni raman cei mai buni din tara. 

Concursul international Eurobor s-a desfasurat la finalul lunii mai in Rapperswil-Jona, o localitate din Elvetia, in apropiere de Zurich. Tara noastra a fost reprezentata de echipele Sibiu Robotics Team, Za Wolfes si OVP, primele doua fiind formate din studenti ai Facultatii de Inginerie din cadrul Universitatii " Lucian Blaga`. Cele trei echipe au ajuns sa reprezinte Romania la concursul european in urma concursului national, desfasurat la Bucuresti, la Universitatea Politehnica. Universitatea "Lucian Blaga" s-a prezentat la concursul national cu cinci echipe: doua de la Calculatoare, doua de la Electronica Aplicata, si una de la Emectromecanica. La finalul concursului ULBS a obtinut locul I si locul III. Titlul de campioana a revenit echipei din anul III Calculatoare formata din studentii: Bogdan Birza, Andrei Fogoros, Marius Langa si Ovidiu Olteanu. Echipa anului II Electronica Aplicata, format din Gabriel Boeru, Nicolae Cocan, Dinu Mihaila, Alexandru Spatar si Alexandru Suciu, carora li s-a alaturat Cosmin Stoenescu din anul IV Calculatoare, s-a clasat pe locul III.

" Ca dascali, visul nostru este acela de a avea cat mai multi astfel de studenti. Studenti care sa umple laboratoarele nu doar pe parcursul orelor din program ci sa-i `incurce` pe dascali, solicitandu-le acestora dubluri ale cheilor de la laboratoare pentru a face din acestea spatii ale lor pana noaptea tarziu. Marele castig adus de acest concurs, monopolizat in ultimii trei ani de echipele de studenti de la Universitatea Lucian Blaga, este acela de a fi reusit sa creeze un centru de motivatie si interes printre studentii specializarilor de Calculatoare, Electronica Aplicata si Electromecanica. Interes si motivatie pentru scoala, pentru actul de invatare. Cu astfel de studenti, probabil ca nu ar mai fi nevoie de atatea reforme in invatamantul romanesc`, spune profesorul Ioan P. Mihu, unul din dascalii de la Inginerie care i-au indrumat pe studenti in construirea robotilor.

Din pacate pentru studentii sibieni, in Elvetia au dat peste adversari mult mai tari decat concurentii pe care i-au infruntat la Bucuresti. Astfel, in urma concursului cea mai bine clasata echipa a fost Za Wolfes, care a reusit sa adune 1350 de puncte, fata de 29.600 de puncte cat a reusit echipa franceza de pe primul loc. Sibiu Robotics Team, cea de-a doua echipa sibiana s-a clasat pe locul 42, in vreme ce OVP, cea de-a treia echipa romaneasca nu a reusit decat 150 de puncte, robotul lor intampinand ceva probleme. Echipele sibiene au reusit totusi sa depaseasca echipe din tari precum Italia, Ungaria, Rusia, Tunisia, Polonia, Finlanda si Algeria.

Ce stiu sa faca

Echipele de studenti au realizat roboti autonomi care au avut de indeplinit anumite sarcini: sa culeaga cilindrii si bile de diferite culori, din locuri diferite ale unei mese de joc standardizate. Aceste obiecte trebuiau apoi depuse in magazii aflate la marginea mesei. Punctajul obtinut de concurentii este functie de tipul, numarul si culoarea obiectelor colectate. Proba este contra cronometru si in plus robotul se afla in competitie directa cu robotul echipei adverse, pe care trebuie sa-l evite.

" Studentii au dobandit puterea de a nu se lasa pacaliti de multitudinea de tentatii mondene si de a cauta sa fructifice la maximum, prin educatie, perioada de viata pe care o petrec in universitate`, prof. Ioan P. Mihu.Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 08 iunie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter