SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGRomgaz. Licitatii aranjate

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Dupa ani in care pe la toate colturile apareau `zvonuri` si `discutii` despre licitatii cu dedicatie si aranjate la Romgaz, Turnul Sfatului a si gasit prima persoana care sa spuna clar si raspicat acest lucru. Plus alte cateva sesizari depuse in instanta. Iar ca bonus la povestea cheltuirii banilor prin licitatii publice, va prezentam, pe scurt, istoria fara de sfarsit dar cu multi bani a Muzeului Gazului Metan. Mircea Istrate se ocupa de mai bine de 15 ani de macarale. Conduce una dintre cele mai importante companii din zona care detin astfel de utilaje. Geris Trans, firma pe care o detine, are peste 20 de macarale. Cu acest parc a paDupa ani in care pe la toate colturile apareau `zvonuri` si `discutii` despre licitatii cu dedicatie si aranjate la Romgaz, Turnul Sfatului a si gasit prima persoana care sa spuna clar si raspicat acest lucru. Plus alte cateva sesizari depuse in instanta. Iar ca bonus la povestea cheltuirii banilor prin licitatii publice, va prezentam, pe scurt, istoria fara de sfarsit dar cu multi bani a Muzeului Gazului Metan.

Mircea Istrate se ocupa de mai bine de 15 ani de macarale. Conduce una dintre cele mai importante companii din zona care detin astfel de utilaje. Geris Trans, firma pe care o detine, are peste 20 de macarale. Cu acest parc a participat, anul trecut, la o parte din licitatia Romgaz pentru inchirierea de vehicule industriale cu sofer si inchiriere de autobuze si autocare cu sofer. La vremea aceea – campania pentru prezidentiale starnea mari controverse – licitatia a fost suspectata de politicienii din opozitie ca fiind una prin care sa fie finantata `actiunea autobuzul` a PDL, social-democratii din Medias aratand si valoarea mare a licitatiei – peste 36 de milioane de lei. In fapt, suma era gresit anuntata de Romgaz – nu era vorba de 36 milioane de lei, ci undeva la 3,6 milioane de lei, fara TVA.Oricum, licitatia tot cu tambalau s-a incheiat. `Toate licitatiile de la Romgaz sunt de dinainte aranjate. In cazul acestei licitatii, au dat drept de castigatori o firma care are una sau doua macarale`, spune Istrate. `Chichita` a stat in caietul de sarcini. `Au cerut un ISO nu mai stiu de care, o prostie, facuta numai ca sa ia banii romanilor. Caci si certificatele noastre de mediu, tot ceea ce cerea acel certificat ISO certificau. Dar, ma rog, am atacat la CNSC`. Surpriza, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a dat dreptate firmei lui Mircea Istrate. Doar ca, mai departe, Romgaz a atacat la Curtea de Apel decizia CNSC. `Daca se va judeca pe dreptate, ar trebui sa castig. Daca nu, asta e. Am mai participat la astfel de licitatii, doar ca nu am depus contestatie. Acum am facut-o. Si o sa mai particip. Imi iau toate certificatele care le pot trece prin cap si tot mai particip`, spune Mircea Istrate. Despre atmosfera din Romgaz, Istrate spune ca este una destul de crancena. `Eu cunosc persoane din Romgaz care, cand intru acolo, nici nu ma saluta. Le este frica sa arate ca ma cunosc`.Cine trebuie sa castigeMircea Istrate se bate in instanta cu mori mari si vechi clienti ai Romgaz. Licitatia pe care considera ca ar fi trebuit sa o castige si a contestat-o la CNSC a fost atribuita initial de Romgaz firmei Rominsta. Din 25 de licitatii publice castigate in ultimele 16 luni de Rominsta, 23 sunt cu Romgaz si au o valoare de peste sase milioane de lei. Asociatii acestei firme din judetul Mures sunt Nicolae Nicoara si Dumitru Nicolae Nicoara, tata si fiu. Cei doi au prins `potul` cel mare in vara anului trecut, cand au castigat la Romgaz un contract de 16,66 de milioane de lei, prin intermediul firmei Via Oil Petroleum. Firma asociata in acest contract cu Muri Benz Oil, companie detinuta la randul ei de Mircea Muresan. Fost asociat cu Marcel Piteiu in cadrul firmei Matep. Marcel Piteiu este directorul general al Romgaz.

Caiete de sarcini cu dedicatieMadcom DLS Impex este o firma din Bucuresti, cu un parc auto de aproape 120 de microbuze si 25 de autocare. La inceputul anului trecut a participat la o licitatie organizata de Romgaz pentru `furnizare mijloace de transport de 30 de locuri`. Evident, nu au castigat, deoarece licitatia era `blocata` pe un singur producator. Reprezentantii DLS au solicitat prin intermediul Consiliului de Solutionare a Contestatiilor sa intervina in procedura de licitatie astfel incat sa nu ramana in vigoare `cerintele tehnice din noul Caiet de sarcini dupa interesele celor de la BMC Truck & Bus SA`. Demersul celor de la DLS nu a avut, insa, niciun succes. `Noi nu am avut nimic cu licitatia, cu procedura. Dar in caietul de sarcini erau niste prevederi care avantajau doar o companie. Am renuntat in cele din urma la contestatii`, spune Stelian Porojnicu, din partea Madcom DLS Impex.

Tot din gama `caietelor cu dedicatie` poate face parte si o alta licitatie, organizata de Romgaz la finalul anului trecut, pentru achizitia de `agregat de cimentare fisurare ACF 500 CP`. La licitatie au participat si cei de la SC Petal SA din judetul Vaslui, care au cerut instantei care judeca licitatiile sa modifice conditiile din caietul de sarcini, mai precis `s-a solicitat eliminarea din documentatia de atribuire a cerintei ca pompa triplex a agregatului, sa poarte monograma API 7K`. Adica o stanta care certifica un alt standard adus de prin alte parti, dar care poate fi gasit si in Romania sub alta denumire. In cazul celor de la Petal, CNSC a respins contestatia. Reprezentantii companiei nu au raspuns, pana la inchiderea editiei, la intrebarile Turnul Sfatului, legate de corectitudinea licitatie. Cei care nu cuvantaTurnul Sfatului a incercat sa ia legatura cu cat mai multi participanti la licitatiile Romgaz. Unii dintre ei nu au vrut sa discute. Cei mai multi din aceasta categorie, insa, aveau fie contracte in derulare cu marea companie din Medias, fie tocmai se pregateau sa participe la alte licitatii. In fine, au existat si cei care nu au dorit sa isi dea numele. Dar care, in principiu, au mers pe aceeasi idee – licitatiile de la Romgaz se cam `aranjeaza`.O idee utila unora: muzeul fara de sfarsitUna din cele mai de durata proiecte ale Romgaz, dar din afara obiectului principal de activitate, este cel al Muzeului Gazului Metan. Rumegat de multi ani, proiectul a fost gandit a fi ridicat pe ruinele unei foste maternitati, in Medias, pe strada Sibiului, la numarul 5. Initial, Romgaz a angajat pentru ridicarea Muzeului o firma de Satu Mare, Euras SRL. Suma de platit acestora era de 7,9 milioane de lei si termenul de finalizare decembrie 2008. In toamna lui 2008, insa, contractul a fost prelungit si crescut cu un act aditional cu inca 2,5 milioane de lei. Au venit alegerile, s-au schimbat si sefii la Romgaz. Iar dupa venirea lui Piteiu, in vara lui 2009, pe proiectul a carui valoare initiala era de 7,9 milioane de lei, apare firma Posada Med, detinuta de membrul PDL Bogdan Pompiliu Adrian. Aceasta primeste actul aditional la contractul nr. 20/03.04.2009, pentru Lucrari de modificare a cladirilor la Centrul de documentare, instruirea si perfectionare a personalului la Muzeul Gazului Metan. Caci, intre timp, proiectul s-a modificat si a capatat dimensiuni si valente din ce in ce mai mari, urmand sa includa sali de conferinta, agentie de turism si cabinete medicale. In fine, pentru a scurta povestea, in urmatoarele opt luni, Posada Med mai primeste doua contracte de peste 4,1 milioane de lei. Pentru ce? Pentru lucrari suplimentare la Muzeul Gazului. Dar, asupra acestei povesti, merita sa revenim.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Comunistul ( 02.02.2011 09:03 )
In iubita noastra tara nu poti sa faci nimic fara sa aranjezi ceva , sa te recomande cineva ,intrebarea e cat credeti ca mai tine asa , nu vine o zi cand mamaliga explodeaza si ii vad transati , decapitati pe toti imbuibati de azi .


      

Alte stiri adaugate miercuri, 07 aprilie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 16 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter