SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGRomgaz si Transgaz, investitii de 840 milioane RON

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cele doua companii din domeniul gazului cu sediile centrale in Medias vor realiza in acest an investitii totale de 840 de milioane de lei, a anuntat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

Ministrul Vosganian a venit la Medias, la sfarsitul saptamanii trecute, pentru a participa la sedinta consiliului de administratie al Transgaz. „Investitiile celor de la Transgaz in acest an sunt de 188 de milioane de lei, adica aproximativ 62 de milioane de euro. Pentru anul viitor, programul investitional va fi cel putin egal cu cel din 2007. Trebuie amintit si faptul ca listarea la Bursa a Transgaz va aduce aproximativ 50 – 60 de milioane de euro ", a declarat Varujan Vosganian. Potrivit acestuia, programul de subscriere a actiunilor demarat deja va permite ca, la inceputul anului viitor, Transgaz sa fie o realitate pe bursa.
Majoritatea investitiilor celor de la Transgaz vizeaza zonele mai departate de centrul Romaniei, astfel ca in viitor gazele vor ajunge prin conductele societatii pana la localitati precum Tecirghiol, Nadlac, Capalna sau Urziceni. La inceputul acestei saptamani, Vosganian va semna si ordinul prin care 30 de localitati din tara vor putea demara licitatiile pentru introducerea retelelor de gaz metan.
in ce priveste giganticul proiect international Nabucco, in toamna acestui an, se intra intr-o noua etapa – cea a evaluarii cererilor de capacitate. „Din punct de vedere politic, lucrurile merg bine. in septembrie vom vedea care sunt cererile de capacitate, astfel incat sa vedem daca acest proiect este unul viabil ", a declarat Ion Rus, directorul general al Transgaz.

Romgaz, pregatiri pentru la iarna

in cazul Romgaz, suma acordata investitiilor in acest an este de 660 de milioane de lei. Banii sunt impartiti pentru cercetare geologica, foraj, exploatare, inmagazinare si protectia mediului incojurator. „Romgaz este in grafic cu peste 80 la suta gaze depozitate pentru programul de iarna ", a mai anuntat ministrul. Acesta a mai anuntat si faptul ca de la jumatatea lunii viitoare, Romgaz si Transgaz vor incepe primele demersuri pentru a intra pe pietele de profil si din alte tari, tinzand sa isi intinda ariile de influenta pana in Africa de Nord.
„in ceea ce priveste capacitatea de depozitare, noi am schimbat filosofia in acest domeniu, astfel incat pana in 2012 sa marim cu peste 50 la suta capacitatea de depozitare. in paralel, vrem sa marim si capacitatea de extractie din aceste depozite cu 70 de procente, pentru ca degeaba il depozitam daca nu reusim sa si accesam gazul metan atunci cand este nevoie ", a declarat Alexa Iakob, directorul general al Romgaz.

Rus la PNL?

Jurnalistii pe care i-a intalnit ministrul la Medias l-au pus pe aceasta si in ipostura de lider al PNL, intreband-ul despre relatia dintre directorul Transgaz, Ioan Rus, si partidul aflat acum la putere. Ioan Rus a devenit director general al Transgaz, in detrimentul presedintelui PNL Sibiu, Eugen Mitea, care isi dorea si el acel post. „Domnul Rus va va anunta daca va intra sau nu in PNL. Cata vreme domnul Rus a fost acceptat in fruntea Transgaz fara sa fie membru PNL, va dati seama ca nu se poate vorbi de presiuni sa intre in PNL ", a declarat Vosganian. Prezent la discutii, Ioan Rus nu a declarat clar daca are sau nu in intentie sa intre in PNL.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 23 iulie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter