SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGS-au golit magazinele

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Usi, pe comanda, de la trei saptamani in sus livrarea. Gresie, pe noroc, daca prinzi cativa metri patrati din cea dorita, parchet la fel. In vremuri de criza imobiliara, pana si distantierele de plastic pentru gresie sunt greu de gasit.

Vineri dimineata, oras amortit. Parcarile relativ goale ale magazinelor cu materiale de constructii si finisaje imbie la o zi numai buna de cumparaturi rapide si fara stat la cozi. Numai ca socoteala din parcare nu se potriveste cu cea de la raft, in vremuri de criza. Prima destinatie, Ambient, centru comercial cu rezonanta nu numai pentru sibieni. "Gresie din aceea nu mai avem. Nici faianta. Va rugam sa alegeti un alt model". Cateva minute de socoteli rapide, acelasi raspuns. "Doar pe comanda, nu mai aveam pe stoc. Vedeti, in coltul modelelor este o bulina. Daca e rosie, nu mai avem nimic pe stoc. De bulina e verde, puteti face comanda". Sectorul parchet. "Ce vedeti in partea de sus vine doar pe comanda". In curte, angajatii par obositi inca de la inceputul zilei. "Pai, nu stiu de cand nu ati mai fost pe aici. Dar, inainte, aveam stocuri pana hat, incolo, mult in spate. Acum, gata. Cu criza asta nu mai tinem stocuri. Nu se mai cumpara dom'ne". Robineti pentru calorifere. O banalitate. Romstal, universul instalatiilor. Dupa minute bune de asteptare apare si un angajat care sa intrebe despre ce robineti e vorba. "Da, avem, cum sa nu". Se intoarce rapid cu un zambet stramb. "Stiti, mai avem numai patru tur si trei retur. Nu mai am sapte, cati va trebuie. Incercati la alte magazine".

Pentru cei care inca au indoieli ca nu a dat criza in toate magazinele, recomandam domeniul usi. Proges, in orasul cumparaturilor de la marginea orasului. Expus spre vanzare, un model alb, simplu, pret acceptabil. Cica se produce la Galati. "Va sunam luni, trebuie sa vedem daca mai avem in depozit la Brasov, caci aici nu mai avem. Vom putea aduce usile in maxim doua saptamani". Lunea dimineata, suna telefonul. "Nu va putem onora inca acea comanda, la Brasov nu mai este nicio usa. Va rog sa asteptati, incercam la Oradea". Dupa inca o zi. "Stiti, la Oradea avem numai trei usi din cele dorite. Si nu au nici pervaze. Comanda la fabrica? Aaaaa, nu stiu cat dureaza. Mult oricum". Depozitul de usi, aproape de piata Cibin. "Avem, cum sa nu avem usi. Pe comanda. Dureaza trei saptamani sa le aducem. Dar le aducem". Holdsuruburile pentru caramida au devenit o raritate, materialele de tencuit sunt iarasi greu de gasit, iar instalatiile termice cer drumuri pe la patru-cinci magazine cel putin. Un instalator ratacit se pleosteste in mijlocul parcarii, alaturi de colegul lui. "Auzi, cat facem ma pana la fabrica aia de PVC? Ca aici nu mai gasim nimic".
 
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 21 mai 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter