SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"S-au legat pe viata de tara!"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Ieri, prin voia lor si cu ocro-tirea lui Dumnezeu, 232 de studenti militari" s-au legat pe viata de tara". in acest cadru emotionant si in egala masura simbolic, comunitatea academica militara a fost onorata de importante personalitati nationale si locale. Printre acestea am remarcat prezenta premierului Victor Ponta, a ministrului Apararii Nationale, Mircea Dusa, a sefului Statului Major General, gl.lt. Ştefan Danila, a sefulului Statului Major al Fortelor Terestre, gl.mr. Dumitru Scarlat, a Mitropolitului Ardealului, I.P.S. Laurentiu Streza. Nu au lipsit prefectul Ovidiu Sitterli, subprefectul Lucian Radu, presedintele CJS, Ioan Cindrea, alte autoritati publice locale, comandanti ai structurilor din sistemul national de aparare, fosti rectori ai institutiei, parinti si rude ale celor 232 de studenti din anul I care studiaza la Academia Fortelor Terestre " Nicolae Balcescu" din Sibiu. Legamantul cu tara Activitatea mentionata a debutat cu salutul drapelului de lupta apartinand Academiei Fortelor Terestre, cu trecerea in revista si cu salutul formatiei de catre primul ministru. Acest cadru festiv a beneficiat de o slujba religioasa, oficiata de un sobor de preoti condus de Mitropolitul Ardealului, I.P.S. Laurentiu Streza. Rectorul institutiei, gl.bg. prof. univ. dr.ing. Ghita Barsan, a transmis studentilor si invitatilor un mesaj plin de semnificatie, cu referire la valorile care trebuie sa guverneze de acum inainte viata noilor veniti in marea familie a militarilor. Cel mai important moment al ceremoniei a fost acela in care studentii anului I de studii au repetat cu tarie si multa hotarare in glasuri, cuvintele juramantului militar, rostite de catre comandantul institutiei, un moment pe parcursul caruia premierul si-a reamintit de ziua in care a depus juramantul militar. in contextul amintit, am ascultat sensibila confesiune citita de studentul Constantin Andreescu, confesiune referitoare la aspiratiile tinerei generatii militare reunite sub faldurile tricolore. Asistenta a mai ascultat interventia ministrului Apararii Nationale, dar si interventia primului ministru al Romaniei, in care au fost evocate importanta acestei clipe in viata oricarui militar si rolul armatei noastre in context national si international. La finalul manifestarii, dupa intonarea imnului national, a urmat defilarea intregului efectiv al academiei.


de Adrian Popescu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 24 octombrie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 07 martie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter