SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Sadu, intre noul lacas de cult si alegerea cetelor de juni

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Strada "Preot Gheorghe Boorel"

Imediat dupa savarsirea Sfintei Liturghii, cei prezenti au participat la dezvelirea unei placii in memoria preotului Gheorghe Boorel, cel care a inceput constructia noii bisericii. iPS Laurentiu Streza, primarul Valentin Ivan si un membru al familiei Boorel au dezvelit placa cu noua denumire a strazii din fata bisericii. incepand de sambata strada Lespezii se numeste "Preot Gheorghe Boorel", in semn de recunostinta. Manifestarea s-a mutat apoi in Caminul Cultural Sadu, unde a fost pregatit un scurt moment artistic. Aici, timp de mai bine de o ora, Ansamblul de cantec si joc "Valea Sadului" din Sadu, recent infiintat si condus de Ovidiu Zeicu, a reusit sa puna in scena un spectacol de colinde si obiceiuri de Craciun care i-a incantat pe cei prezenti. Bucuria a fost cu atat mai mare cu cat acest ansamblu a fost creat cu cateva luni in urma, iar roadele muncii incep sa se vada tot mai bine, spre multumirea celor care au crezut in acest proiect.

Spectacol Junii Sibiului si alegerea cetelor de juni
in a doua parte a zilei, Primaria si Consiliul Local Sadu au organizat traditionala intalnire de alegere a cetelor de juni. Momentul a fost precedat de un spectacol sustinut de Ansamblul Profesionist "Cindrelul - Junii Sibiului", care au prezentat un regal folcloric cu accent pe colinde si obiceiuri de Craciun. Timp de doua ore, muzica populara si voia buna au creat o atmosfera deosebita pentru oamenii din Sadu. Dupa incheierea spectacolului oferit de Junii Sibiului, primarul Valentin Ivan a inmanat diplome de onoare si cadouri familiilor care au implinit 50 de ani de casatorie. A fost vorba despre 10 familii din Sadu, care pot constitui un exemplu pentru cei tineri. Cadourile au fost acordate in cadrul unei ceremonii speciale, care a avut ca scop si strangerea de donatii pentru finalizarea lucrarilor la Biserica Sadu II. in acest sens, trei brazi impodobiti au fost scosi la licitatie, iar fondurile astfel obtinute vor ajunge la biserica.

in jurul orei 21 s-a petrecut punctul culminant al serii si anume alegerea cetelor de juni. Acest eveniment trebuia organizat in 6 decembrie de Sfantul Nicolae, insa din cauza alegerilor prezidentiale a fost amanat pentru sambata. Ca si in anii trecuti, in Sadu s-au ales doua cete de juni; Ceata mica si Ceata mare. Cele doua cete au prezentat apoi sarba traditionala de alegere a junilor, fiecare ceata prezentandu-se in varinta proprie. "A fost o zi deosebita pentru comunitatea noastra si vreau sa multumesc tuturor locuitorilor comunei pentru sprijinul acordat in organizarea acestei manifestari. Sadenii au aratat de ce sunt in stare si nu pot decat sa afirm ca sunt mandru ca sunt sadean", marturiseste Valentin Ivan, primarul comunei Sadu.
de Cosmin Pal


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 14 decembrie 2009






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 05 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter