SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Salistenii sarbatoresc Zilele Orasului

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Ca de fiecare data, Piata Junilor din Saliste va deveni kilometrul zero al petrecerii, iar cantecul si jocul popular autentic vor bucura publicul. Primarul Horatiu Racuciu lanseaza tuturor locuitorilor Salistei si satelor apartinatoare invitatia de a participa la acest eveniment, pe care il considera un prilej numai bun pentru promovarea valorilor culturale din zona: "La Saliste si in general in Marginimea Sibiului cantecul si jocul popular, mostenite din batrani, se pastreaza nealterate. Manifestarea pe care o organizam si in acest an are menirea de a ne aduce pe unii mai aproape de ceilalti, dar si de a promova ceea ce zona noastra are mai frumos, mai valoros, folclorul autentic. E foarte bine ca reusim sa imbinam utilul cu placutul, iar cand spun asta, ma refer atat la partea recreativa a evenimentului, cat si la aspectul pragmatic, acela de a face cunoscut tezaurul cultural local. Nu organizam aceasta sarbatoare pentru a bifa un eveniment, ci din convingerea ca el este necesar si benefic atat pentru comunitate, cat si pentru cei care vin sa cunoasca Salistea, Marginimea Sibiului. Am convingerea ca programul oferit se va ridica la nivelul pretentiilor dumneavoastra. Va urez de pe acum petrecere frumoasa si va asteptam in numar cat mai mare".


Va prezentam programul artistic al "Zilelor Culturale ale Orasului Saliste" :

Sambata, 2 august:

Ora 18 - deschiderea oficiala a evenimentului, dupa care vor urma spectacole oferite de mai multe ansambluri traditionale. In continuare, va avea loc un concert de muzica folclorica, oferit de Gabriela Tuta si invitatii sai. Seara va fi inchisa cu melodiile cunoscutei cantarete de muzica usoara Anda Adam.


Duminica, 3 august:

Ora 18 - Pe scena vor avea loc reprezentatii ale Ansamblului "Marginenii" din Saliste. Apoi, dansurile populare autentice din alte tari se vor impleti cu jocurile specific romanesti, intrucat vor urma momente artistice ale Ansamblurilor din Cipru, Bulgaria si Bacau. Salistenii se vor bucura in continuare de spectacolul oferit de solistii "Cindrelul - Junii Sibiului" , dupa care, locul pe scena le va fi luat de indragitul solist de muzica populara, Puiu Codreanu, cel care va inchide editia din acest an a "Zilelor Culturale ale Orasului Saliste" .


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 01 august 2014






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter