SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSalvatorii din Sibiu aniverseaza Ziua Pompierilor din Romania

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

13 septembrie 1848 - este o zi care a intrat pentru tot­deauna in "carta de aur a eroilor neamului ". Bravii ostasi pompieri au inscris cu sangele lor o memorabila pagina de eroism si glorie militara in tim­pul Bataliei din Dealu Spirii. in vremurile care au urmat, pom­pierii au dat din nou dovada de eroism si spirit de sacrificiu si au participat activ, ca aparatori ai vietii cetatenilor in lupta impotriva incendiilor, dar si ca aparatori ai patriei, cu arma in mana, la toate mo­mentele cruciale care au marcat faurirea si dezvoltarea Ro­maniei moderne. " Monu­mentul Eroilor Pompieri " din capitala, simbolul eternei recunostinte a cetatenilor fata de aparatorii sai, care s-au jertfit acum 163 de ani in ba­talia de pe Dealu Spirii, im­bratisand pentru totdeauna pamantul patriei, sta de straja locului innobilat de faptele eroice. in spiritul acelorasi tra­ditii glorioa­se, pompierii militari, ca si colegii lor civili, si-au onorat uneori cu pretul sacrificiului suprem misiunea umanitara de aparare a vietii si bunurilor impo­triva efectelor distrugatoare ale incendiilor, catastrofelor, calamitatilor si a altor situatii de risc. Pompierii - militari si civili - prin munca de zi cu zi, prin dis­ciplina, pa­siune si compe­tenta, isi merita pretuirea, stima si respectul concetatenilor. in prezent, pompierii sunt integrati, im­preuna cu efectivele de pro­tectie civila, in noua structura creata, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, participanta activ la realizarea misiunilor complexe incre­dintate Ministerului Adminis­tratiei si Internelor. Este demn de remarcat inaltul profesio­nalism al cadrelor si fortelor de interventie, care alaturi de jandarmi, politisti de frontiera actioneaza pentru limitarea si inlaturarea pagubelor gene­rate de dezastre, produse, din pacate, cu o frecventa destul de mare in toate zonele tarii.Ziua salvatorilorPentru ca ziua in care eroii s-au jertfit in Dealu Spirii a devenit Ziua Pompierilor din Romania, astazi, dupa 163 de ani, vor avea loc mai multe exercitii demonstrative ale pompierilor de la ISU Sibiu.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta " Cpt. Dumitru Croitoru " al judetului Sibiu a inceput activitatile inca din data de 9 septembrie 2011 si se vor prelungi pana in data de 20 septembrie 2011. Vor avea loc o serie de manifestari, prile­juite de sarbatorirea Zilei Pompierilor din Romania.

Astazi, intre orele 10 si 13 va avea loc Ziua Portilor Deschise la Baza Sportiva "Pompierul ". Vor fi prezentate tehnici din dotare, va fi prezentat Centrul SMURD si un atelier de stin­gere la tava cu stingatoare. Tot in data de 13 septembrie, de la ora 9, va avea loc o cere­monie publica de depunere de coroane si jerbe de flori pentru cinstirea memoriei eroilor pompieri, cu ocazia Zilei Pompierilor din Romania, pe strada Revolutiei din muni­cipiul Sibiu.

Maine, 14 septembrie, intre orele 10 si 11.30, in Piata Mare, va avea loc o festivitate de premiere a concursurilor cu cer­curile de elevi, a concursu­rilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta, a lotului sportiv al inspectoratului.

Vor fi premiati castigatorii concursu­rilor interne si va avea loc o festivitate de avansare in grad. De asemenea, va fi promovata campania "Din inima pentru inimi ", in Piata Mare, Sibiu.

intre 15 si 20 septembrie vor avea loc activitati de prevenire a situatiilor de urgenta in scoli. Astfel va fi popularizata ziua de 13 septembrie ca "Ziua Pom­pierilor din Romania ", in uni­tatile de invatamant, precum si a activitatilor desfasurate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta prin prezentarea teh­nicii din dotare si a unor exer­citii demonstrative de inter­ventie. Se vor desfasura si exercitii de evacuare cu elevii si profesorii, pentru exersarea comportamentului corect, in cazul aparitei unor situatii de urgenta. Actiunile vor avea loc joi, 15 septembrie la Şcoala cu clasele I-VIII Avrig, Şcoala cu cls. I-VIII "M. Basarab " Turnu Rosu, Şcoala cu cls. I-VIII Racovita, Şcoala cu cls. I-VIII Altana, Şcoala cu cls. I-VIII Nocrich, Şcoala cu cls. I-VIII Birghis. Vineri, 16 septembrie, in intervalul orar 9.30 -12 actiunile se vor desfasura in Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 Sibiu; Şcoala cu clasele I-VIII nr. 25 Sibiu. Luni, 19 septembrie, interval orar 9.30 -12 se vor desfasura activitati de prevenire la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 6 Sibiu, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 24 Sibiu, iar marti, 20 septembrie, in intervalul orar 9.30 -12, astfel de actiuni se vor desfasura la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 Sibiu si la LiceulTeoretic " Onisifor Ghibu " din Sibiu.Mesajul inspectorului sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Cpt. Dumitru Croitoru " al judetului Sibiu, cu prilejul Zilei de 13 septembrie - Ziua Pompierilor din Romania

Cu prilejul aniversarii Zilei de 13 septembrie - Ziua Pom­pierilor din Romania, imi revine onoarea de a trans­mite, in numele intregului personal al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta " Cpt. Dumitru Croitoru " al jude­tului Sibiu, tuturor cole­gilor de breasla, militari si civili, un gand bun, cele mai sincere urari de sanatate, satisfactii si reusite in activitatea pro­fesionala, mult noroc si nenumarate bucurii alaturi de familie si cei apropiati.

Consider ca suntem datori cu totii sa cautam in noi si in jurul nostru, resurse de ener­gie, de bunavointa si nu in ultimul rand de optimism. Desi avem tendinta, ca atunci cand nu reusim sa realizam ceea ce ne-am propus sa ne simtim nemultumiti si neli­nistiti, va incurajez sa demon­strati in continuare faptul ca va asumati responsabilitatile si ca va indepliniti atributiile cu seriozitate, implicare si pro­fesionalism. Cred ca nu­mai in acest mod, eforturile noas­tre vor avea o insem­natate aparte in realizarea obiecti­velor, pe care ni le-am propus.

Pentru a sublinia si mai mult mesajul pe care il transmit cu aceasta ocazie, intregului colectiv al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta " Cpt. Dumitru Croitoru " al judetului Sibiu, sustin cu convingere si cu argumente solide ca stradaniile dumnea­voastra depuse zi de zi, disciplina si conduita morala demna de urmat va vor face cinste in orice situatie si vor fi incununate de realizari.

Dragi colegi din cadrul I.S.U.J Sibiu si nu numai, va urez sa aveti parte de multa putere de munca, pentru a raspunde in continuare cu promptitudine si maxima eficienta in orice imprejurari.

La multi ani!Lt. col. Laurentiu Cosmin BALCU,

inspector sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Cpt. Dumitru Croitoru " al judetului Sibiu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 13 septembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter