SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSansa la viata pentru copiii nascuti cu probleme

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Lipsa fondurilor suficiente, lipsa personalului ingreuneaza mult activitatea Sectiei Terapie Intensiva din cadrul Clinicii de Neonatologie, care chiar si in aceste conditii reuseste sa aiba rezultate medicale comparabile cu clinici din Statele Unite ale Americii sau din Europa de Vest.

Pentru a oferi o sansa in plus copiilor nascuti cu probleme, Asociata Baby Care Sibiu, sprijinita de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, au demarat ieri oficial o campanie prin care cer sprijinul si implicarea comunitatii in depasirea acestor probleme.

Prin campania " Un vis, o speranta, o viata " toti cei care vor sa ofere un sprijin financiar Terapiei Intensive pentru Nou-Nascuti o pot face in contul Asociatiei Baby Care, deschis la BRD Sibiu, Cont IBAN: RO50BRDE330SV17320573300.Vieti salvate, in ciuda lipsurilorTerapia Intensiva Neonatala este punctul cel mai fierbinte al Clinicii Neonatologie I din SCJU Sibiu, o unitate regionala de asistenta materno-infantila (11 in tara) de nivel III.

Aici sunt asigurate ingrijiri neonatale specializate prematurilor si nou-nascutilor la termen cu variate si multiple afectiuni neonatale si dificultati de adaptare la viata extrauterina din judetele Sibiu si Alba din 2006, momentul in care a intrat in vigoare regionalizarea asistentei materne si neonatale in Romania.

"Ne mandrim cu rezultate foarte bune, vizibile mai ales de anul trecut, din momentul in care Clinica noastra s-a raliat unei baze internationale de date - Vermont Oxford Network, VON - care cuprinde peste 1000 de clinici de neonatologie din intreaga lume (majoritatea din SUA si Europa de Vest). Putem astfel sa ne comparam rezultatele cu cele ale clinicilor similare din lume, inclusiv cu cele ale unor clinici de prestigiu, cu rezultate excelente in ceea ce priveste supravietuirea nou-nascutilor", a spus dr. Livia Ognean, medic in cadrul Clinicii de Neonatologie si presedintele Asociatiei Baby Care.

Terapia Intensiva din Sibiu are rezultate comparabile cu cele din clinici din SUA sau Europa de Vest.

Rezultatele obtinute de Terapia Intensiva Neonatala din Sibiu sunt cu atat mai bune cu cat cca. 65% din nou-nascutii prematuri internati aici s-au nascut la alte spitale din judetele Sibiu si Alba si au fost transferati uneori tardiv, alteori cu dificultati si in conditiile agravarii starii generale si a afectiunilor existente.

"Am fost dezavantajati de faptul ca aproximativ 20% din nou-nascutii internati in Terapia Intensiva Neonatala - nascuti la termen sau prematur - au provenit din sarcini nedispensarizate - comparativ cu 3% in baza de date VON - ceea ce afecteaza atat asistenta medicala oferita mamei cat si pe cea asigurata nou-nascutului. Mai mult, prin prisma rezultatelor obtinute si comparand si cu rezultatele raportate in Registrul National de Detresa Respiratorie, putem afirma ca ne situam intre primele clinici din tara", a mai spus dr. Ognean.

Medicii si asistentele Clinicii sunt specializati in clinici de specialitate din strainatate SUA, Germania, Elvetia, Cehia.

Daca de obicei sunt 7-8 copii internati, in ultimele luni nu au fost mai putin de 14-15 copii, ceea ce a dus la depasirea capacitatii sectiei, a explicat dr. Olariu.

Şi directorul Spitalului Clinic Judetean, dr. Liviu Cotarla a cerut sprijinul comunitatii pentru a ajuta Asociatia si Clinica in demersul lor de a spori sansele la viata ale nou-nascutilor.

Banii veniti prin programele nationale nu acopera tot necesarul de materiale si consumabile, iar aparatele raman fara service, aparate de care depinde viata nou-nascutilor cu probleme.

in plus, seful Clinicii de Neonatologie, dr. Ecaterina Olariu, spune ca pe finalul anului exista riscul de a ramane fara materiale si chiar medicamente, iar in acest domeniu parintii nu pot fi pusi sa cumpere anumite medicamente sau substante de care este nevoie pentru salvarea celor mici deoarece ele nu se gasesc in farmacii si in plus preturile sunt foarte mari.

Dr. Radu Chicea, seful Clinicii Obstetrica - Ginecologie II, a apreciat si el ca rezultatele medicilor din Neonatologie sunt cu adevarat exceptionale.Aparatura si materiale pentru copiiin Terapia Intensiva Neonatala mai este nevoie de incubatoare pentru ingrijirea prematurilor, ventilatoare neonatale (care sa ajute prematurii si nou-nascutii cu probleme respiratorii), monitoare cardio-respiratorii, analizoare de gaze sangvine, monitoare cerebrale si pulsoximetre (care sa ajute la monitorizarea evolutiei - activitate cardiaca, ritm respirator, concentratia oxigenului in sange si tesuturi mai ales in conditiile in care personalul medical angajat este astazi inca insuficient), lampi de fototerapie (pentru tratarea icterului), ecograf (pentru depistarea anomaliilor congenitale si a complicatiilor asociate prematuritatii si afectiunilor perinatale), aparate/analizoare speciale care sa permita efectuarea de analize folosind cantitati foarte mici de sange pentru a evita anemia si transfuziile de sange, cresterea sigurantei ingrijirilor acordate copiilor prin folosirea unor echipamente medicale si aparate moderne si performante si prin asigurarea permanenta, continua a consumabilelor necesare functionarii acestora si a service-ului necesar unei functionari corecte si fara incidente nedorite.

"Apelam la intreaga comunitate sibiana pentru realizarea a ceea ce ne-am propus: sa dam viata visului si sperantei fiecarei familii de a avea un copil sanatos.

Multumim, de asemenea, tuturor celor care ne-au sprijinit pana acum - parinti, prieteni si colegi, mai ales cei din Clinicile de Neonatologie, Obstetrica, Ginecologie, Laborator si Radiologie-Imagistica Medicala - oferind donatii sau 2% din impozitul anual", a mai spus Livia Ognean.

Medicul a explicat ca ideea acestei campanii a venit tocmai de la parintii care au avut copiii internati in aceasta sectie si care, vazand rezultatele si eforturile care se fac aici, au propus ca eforturile si rezultatele clinicii sa fie cunoscute, iar cei care pot sa ofere o mana de ajutor sa o faca.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 24 septembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter