SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSanse mici să prindem UNESCO

Stiri din Sibiu: Adauga un comentariu »

Centrul istoric al Sibiului are toate sansele să nu fie inclus în lista UNESCO pentru că reprezentantii acestuia si-au propus să facă o balantă de perioade, locuri si situri. Pentru că pe listă deja există o multime de situri medievale europene, prioritare anul acesta vor fi cele de pe alte continetnte. Decizia finală o vom afla în vară.

Problema includerii centrului istoric al Sibiului pe lista de monumente apartinând patimoniului mondial a fost subiect de discutie în cadrul conferintei "Teoria si practica reabilitării patrimoniului construit" care a debutat ieri la Sibiu. Aici au venit specialisti în reabilitarea monumentelor istorice din 16 tări care vor putea verifica lucrările care s-au făcut la monumentele din Sibiu. Conferinta a ajuns la ca de a XIII-a editie. Pentru că este Capitală Culturală Europeană si pentru că aici s-au făcut multe în domeniul restaurării monumentelor istorice. "Acesti specialisti vor putea recomanda sau nu înscrierea centrului istoric al Sibiului în lista patrimoniului UNESCO. Mai avem putin până la decizia finală. Le-am cerut acestor specialisti să verifice ce s-a făcut la Sibiu si să sustină candidatura centrului istoric pentru înscrierea în patrimoniul UNESCO. Trebuie avut însă în vedere că decizia nu depinde doar de valoarea, vechimea si autenticitatea monumentelor de la Sibiu, ci si de politica de extindere a UNESCO: Acest organism vrea să echilibreze seria înscrierilor, pentru că, în prezent sunt foarte multe situri europene medievale în patrimoniul UNESCO, dar sunt foarte putine situri din secolele XIX si XX" , spune Sergiu Nistor, comisar guvernamental pentru Programul "Sibiu – Capitală Culturală 2007" .

A apus timpul României

Specialistii europeni în reabilitarea monumentelor istorice s-au declarat încântati de ce au văzut la Sibiu. "Eu am fost de patru ori deja în Sibiu. Am văzut progrese minunate la monumentele de aici. Centrul International pentru Monumente si Situri face recomandări, nu poate lua decizii în privinta înscrierii monumentelor. E adevărat că de multe ori recomandările noastre au fost ascultate, iar documentele înscrise. Acum nu se pune problema de valoare intrinsecă a ceea ce aveti aici la Sibiu, ci de decizia UNESCO, care si-a propus să echilibreze perioadele, locurile si siturile. Din acest punct de vedere Sibiul este putin dezavantajat, pentru că sunt situri medievale europene, iar din acestea sunt o multime înscrise în patrimoniul UNESCO" , a declarat Michael Petzet, presedinte ICOMOS International. O piedică în acceptarea Sibiului pe lista partimoniului UNESCO ar putea fi si ultima mare înscriere în lista patrimoniului protejat făcută din România, în luna decembrie 1999, când au fost acceptate Sighisoara, Biertan, Bisericile de lemn din Maramures si Cetătile dacice din Muntii Orăstiei.

Gabriela ROMAN


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 26 aprilie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter