SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSanta(j) la spital? Cse kestie!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Ministrul Sanatatii, Cseke Atilla, i-a sugerat presedintelui Consiliului Jude­tean, Martin Bottesch, demi­terea mana­gerului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, Adrian Şanta. Cererea ministrului a venit ca o reactie la ceea ce managerul Şanta a declarat joi, in sedinta de Consiliu Judetean. Prese­dintele CJ Sibiu a afirmat, insa, ca "nu se impune o schimbare la conducerea spitalului. Consider ca domnul director Şanta isi face datoria si il sustin in continuare ".

Demisia!

Managerul Spitalului Clinic Ju­de­tean a facut referire, in cadrul sedin­tei ordinare a CJ Sibiu, la faptul ca pe tura de noapte, la Chirurgie 2, sunt doar doua asistente care sunt nevoite sa aiba grija de 50 de pacienti. Pentru ca acest lucru nu este posibil fizic, s-a ajuns ca personalul medical sa lege bolnavii de pat, dat fiind faptul ca, dupa operatie, pacientii pot deveni agitati.

in urma declaratiilor, ministrul Sanatatii s-a autosesizat si i-a cerut presedintelui Consiliului Judetean, in administrarea caruia se afla spitalul, sa ia masuri, una dintre ele fiind chiar demiterea lui Adrian Şanta din fruntea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta. Martin Bottesch a trimis o echipa in control la spital pentru a vedea care este situatia reala. Apoi l-a chemat pe manager la consiliu sa explice clar care este problema. in urma analizei, Martin Bottesch a declarat ca nu se pune problema demiterii lui Adrian Şanta. "Am primit o adresa de la Ministerul Sanatatii, semnata de ministrul Cseke, in care sesizeaza o contradictie, dupa parerea dansului, intre fisa de autoevaluare si declaratia managerului spitalului, si anume in fisa de autoevaluare s-ar fi mentionat ca incadrarea este conform normelor legale, iar din declaratiile dansului ar fi rezultat ca este o insuficienta a personalului. Am avut azi de dimineata o echipa la Spitalul Judetean, care s-a ocupat de problemele dezbatute in ultima perioada, daca exista suficient personal sau care este situatia in legatura cu autoevaluarea care a fost facuta si in care s-a spus ca personalul ar fi incadrat conform normativelor in vigoare. S-a constatat ca personalul este incadrat conform normativelor, dar la limita minima. Ceea ce, dupa cum ne spune si managerul spitalului, este insuficient. Spitalul functioneaza foarte greu daca este incadrat la minimul normativelor legale. Aceasta fiind situatia, consider problema la ora actuala lamurita, insa nu este rezolvata, pentru ca incadrarea la limita minima duce la o functionare dificila si rezolvarea exista doar in timp. Vor trebui deblocate posturile, va trebui lamurita situatia plafonului de cheltuieli de personal, pentru ca acest plafon permite numai un anumit numar de angajari. Odata acestea lamurite se poate aduce o imbunatatire. Consider ca domnul director Şanta isi face datoria si il sustin in continuare. Pentru cazul in care s-ar fi dovedit ca nu ar fi fost completata bine fisa de autoevaluare, atunci mi-a sugerat sa iau masurile care se impun, insa nu este situatia aceasta. Probabil se gandeste (n.r. ministrul) la o schimbare de personal, insa nu se impune. Nu se impune o schimbare la conducerea spitalului ", a declarat Martin Bottesch.

Şanta: "Grila de personal se schimba de la o zi la alta "

Managerul Spitalului Clinic Jude­tean de Urgenta a fost chemat ieri intr-o sedinta fulger la Consiliul Jude­tean, pentru a explica situatia unitatii medicale. Acesta a adus schema de personal si le-a explicat reprezen­tantilor CJ Sibiu faptul ca spitalul se afla, in prezent, in normativele legale de personal de specialitate, dar la limita de jos in ceea ce priveste asis­tentii. "Asa cum se stie, normativele nu sunt o cifra fixa, ci variabila intre cutare si cutare, in functie de tipul de servicii. Noi suntem inca la limita inferioara pe care eu o consider uneori neoptima pentru activitatea medicala dar suntem in lege, la limita inferioara. in acelasi timp avem mari fluctuatii legate de plecarea perso­nalului, definitv sau temporar, si care este o realitate. Azi mi s-a cerut de catre sase asistenti demisia din diferite sectii ", a declarat mana­gerul spitalului, conf. dr. Adrian Şanta.
de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 31 mai 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 06 iunie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter