SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSantiEra sapaturilor

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

De oriunde ai porni prin oras, fie din cartiere, fie din centrul Sibiului, nu mergi mai mult de cateva minute fara sa dai de prima sapatura. Sunt cu zecile strazile pe care se lucreaza la modernizari sau se introduc retele de apa, canal ori gaz metan.

Fiind prima zi din saptamana, pornim prin oras sa vedem cum se lucreaza si, mai ales, cum se circula prin orasul in care, anul acesta, se fac investitii la strazi de peste 140 milioane lei.

Nu trebuie sa facem decat doi pasi, din birou pana la poarta redactiei, ca sa dam de primele lucrari. Pe Dobrogei, intersectie cu Cosbuc, utilaje mari, excavatoare si camioane sapa si cara pamantul, iar muncitorii de la gaz transeaza un nou sant pentru a introduce conductele. Daca cu jumatate de ora inainte muncitorii rezemau gardul redactiei cu o cafea in mana, acum sapa de zor in santul adanc de peste un metru.

La cateva zeci de metri distanta, pe Dealului sunt vizi- bile urmele sapaturilor lasate dupa inlocuirea conductelor, la fel pe Crisanei si Ratiu. Victoriei este inchisa in capatul dinspre ┼×aguna, iar spatiul din fata Primariei Vechi este sapat de utilaje si va fi transformat, in parte, intr-o statie de autobuz. Facem stanga pe Banatului si incercam la dreapta pe Dealului, cand dam de un semn de obligatoriu la stanga, pus cam devreme, in conditiile in care sistemul de sensuri unice intra in vigoare doar dupa ce se termina lucrarile pe Victoriei.

Ajungem apoi pe Faurului, lucrare finantata din fonduri europene si pentru care a castigat licitatia o firma privata din Sibiu. Aici e liniste. Pe strada sapata complet se vad retele nou instalate, dar inainte de orele amiezii niciun muncitor.

O luam spre zona Pietei Cluj. ┼×i aici, pe Campului sunt gata lucrarile la gaz si dupa ce se va turna ultimul strat de asfalt lucrarea va fi incheiata. Pe Magheranului, utilajele sapa si introduc conductele noi de canalizare, lucrare finantata printr-un proiect european al Apa-Canal, iar o parte din strada Lunga poarta si ea urmele sapaturilor facute pentru retelele de gaz si apa-canal.

Ajungem apoi in zona Viaductului Gara Mica, complet inchis pentru reparatii capitale. Mergem pe Bagdazar, strada pe care este permisa doar circulatia riveranilor, insa fluxul mare de masini arata clar ca soferii nu respecta regula de a ocoli viaductul pe centura ocolitoare a Sibiului.

Din viaduct nu au mai ramas decat pilonii, acum inveliti in cofrage si structuri de beton, pentru a fi mariti si consolidati, si partea de deasupra a viaductului, si ea decopertata. Muncitorii lucreaza de zor la structurile de fier-beton.

De la viaduct mergem spre proaspat inaugurata strada Viitorului, pentru ca in zona se lucreaza la alte cateva strazi. Moara de Scoarta nu este inchisa, insa utilajele au "ocupat" deja Resita, se lucreaza si pe Anina si Teilor, iar Calan pare sa fie gata.

Ajungem si in Tineretului, dupa un drum scurt, de-a lungul caruia mai dam de cateva lucrari la gaz si apa.

Strazi ca in palma, trotuare noi peste tot dau impresia ca lucrarile in zon[ sunt gata si doar intr-o parte, cativa muncitori ridica canalele "la cota". Mai raman de facut cele trei poduri peste paraul care traverseaza cartierul.

Pornim inapoi spre redactie, iar in drum trecem peste podul nou din dreptul strazii Neculce. Dupa o asteptare cam lunga la semafor, intram pe Neculce, strada care da in giratoriul de pe Morilor cu Alba Iulia si pe care lucrarile erau aproape gata. Muncitorii de la DPC asfaltau ultima portiune de cativa zeci de metri de trotuar.

Aceleasi echipe ale DPC lucreaza pe Turismului, Lucian Blaga, Dealului, Daliei, Vasile Alecsandri si in Piata Iancu de Hunedoara, pe Lupas, Aleea Biruintei si pe Calea Cisnadiei.

Retele inlocuite

in Sibiu, retelele de apa se inlocuiesc pe Calea Poplacii, Sibiel si Rozesti, iar cele de canal pe M[gheranului, ┼×erbota, Fabricii si O.Goga, iar in Viile Sibiului se lucreaza si la reteaua de apa si la cea de canal.

Societatea de gaz lucreaza acum pe o parte din cele 40 de strazi pe care vor fi inlocuite conductele anul acesta. Cele 40 sunt Castorului, Lunga, T. Vladimirescu, Arad, Deva, Paris, Genistilor, Rahova, Artileristilor, Al. Rosiorilor, Hipodromului, Parc sub Arini, G Cosbuc, O. Goga, Transilvaniei, Crisanei, Moldovei, Bahluiului, M. Sebastian, Putnei, G. Bacovia, A. Pumnul, M. Millo, M. Sturza, Dr. Stanca, Prejbei, Bobalna, T. Mihaly, Dr. I. Ratiu, Baii, Fundatura Dealului, B-dul Victoriei, G. Ureche, Closca, Gh. ┼óiteica, G. Galilei, ┼×erbota, Ghetariei, Urlea, Lector, Diaconu Coresi, G. Enescu si Pacii.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
adiarc ( 21.08.2012 03:37 )
in fata salii Transilvania ( doar un exemplu din multe altele ),au inceput sa sparga frumusete de asfalt turnat in primavara...ar trebuii concediati cei din primarie care se ocupa de acest lucru , plus ca trebuie sa intre si Dna-ul pe fir sa-i bage putin la mititica


      

Alte stiri adaugate marti, 21 august 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter